Far Cry 4 - technická stránka

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Re: Far Cry 4 - technická stránka

Příspěvek od Ingamacek »

Marek4 píše:
Hladis píše:Takze hra jede na Ultra s SMAA 60fps stable s vytizenim GPU asi na 77% a vypnul jsem motion blur. VRAM to zabira něco kolem 2500MB. Problém je stuttering v nekterych castech :|

i7 2600K 4,6GHz/GTX780 1200Mhz.

Je možné že mě zde brzdí cpu oproti tvoji 2600k ? Hra mi jede cca na 60, ale zaznamenám 49, 45 když se rozběhnu nebo při jízdě autem. cpu, gpu v podpisu, 1200 mhz na ni nemám, sama se boostuje na udanou hodnotu, nastavení mám stejné jako ty akorát motion blur on
Az na to ze on to hra asi na uplne inom rozliseni ako ty.
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

BananSK : Nezjistil jsem jaké používá rozlišení, ale když jede na 60, já taky 60, trefoval jsem že oba 1920x1080 akorát rozdíl by mohl bejt v procáku, když já mám dropy, on né :)

Kdyžtak mě opraví :)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Durod:
Haswell je rychlejsi nez IB a SB ve hrach. Nekdy dost, nekdy min, ale rozdil tam je.

Marek4:
Vyzkousej tohle http://www.reddit.com/r/pcgaming/commen ... _everyone/
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

ale az 25% na stejnem taktu, budis, ale profit ma jenom gtx970 + na tom 8jadru jim vysel vysledek nejaky divny.
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

Hladis píše:Durod:
Haswell je rychlejsi nez IB a SB ve hrach. Nekdy dost, nekdy min, ale rozdil tam je.

Marek4:
Vyzkousej tohle http://www.reddit.com/r/pcgaming/commen ... _everyone/
je to lepší+ zkusil jsem zapnou ve hře triple buffering a najednou myš jezdí čistě, míření super, to že mi to dropne na sekundu na 40 a pak znova na 70, asi moc zatížená grafika nebo to načítá..

každopádně díky
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

durod: Nevim jak to merili. Haswel obecne ma vyssi vykon a zda o tolik......to by se muselo udelat nezavisly mereni tady na foru. Ale lidi tady moc merit nechteji.
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

hladis ty ides na rozliseni 1680x ?
ked si dobre spominam
Naposledy upravil(a) blaho dne ned 23. lis 2014, 16:20, celkem upraveno 1 x.
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

Tak s moji sestavou to jede na low (v 1440*900) 52FPS prum. s Min 43FPS -> tj. nebrani mi to v zahrani si te hry, samozrejme na graficke orgie samozrejme muzu zapomenout :-D
Tezko rict, jestli kdyz bych neco zmenil na medium, tak jestli by fps drop byl znatelny a hra se stala nehratelnou... -> zkusim se inspirovat nejakou guide, kde je napsany, co ma jaky vliv na vykon.
I na low mi to prijde hezci nez FC3 na vyssi detaily :)
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

já jsem na svý sestave (gtx770 vše na ultra + SMAA vyhlazování) zkoušel nejdříve bez VSYNC, ale dost to skákalo (okolo 48ps s dropy) a byl občasný tearing. Po zapnutí vsync a tripple bufering mi to jede konstantně na 36fps (monitor mám na 72 Hz) a je to absolutně hladké, bez trhání, spokojenost.
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Ja som to poriesil tiez s smaa a max settings + fps lock cez radeonpro na 55FPS aby som sa vyhol tearingu ale karta miestami pada na 800mhz koli tomu fps locku takze pohoda :lol:
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Test s ruznym nastavenim doporucuju procist.
GTX980 jasne nejlepsi o parnik ve vsech nastavenich oproti jinym NV kartam.
Ale pri godrays Off je na tom AMD vyrazne lip.
http://www.purepc.pl/karty_graficzne/wy ... w?page=0,5

Btw jak je mozny, ze je Gigabyte GTX780 snad o 20% vykonejsi jak GTX780 od MSI?Vim ze je to ta GHZ edice co boostuje na 1200Mhz ale i tak WTF?
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Nezer tie testy od slova do slova, prehlad si clovek ako taky spravit dokaze ale nepozeraj na tie cisla ako na 100% pravdu. Aj keby to otestovali dobre, kazdy je len clovek a chybicka sa stane.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

HEAD píše:Test s ruznym nastavenim doporucuju procist.
GTX980 jasne nejlepsi o parnik ve vsech nastavenich oproti jinym NV kartam.
Ale pri godrays Off je na tom AMD vyrazne lip.
http://www.purepc.pl/karty_graficzne/wy ... w?page=0,5

Btw jak je mozny, ze je Gigabyte GTX780 snad o 20% vykonejsi jak GTX780 od MSI?Vim ze je to ta GHZ edice co boostuje na 1200Mhz ale i tak WTF?
No to je odpovidajici test a ne ze 280x porazi GTX 780 :roll: Jinak zadny WTF. Rozdil mezi referakem 780 a GHz edici odpovida. GHz edice je stejne vykona jako 780Ti skok ve frekvenci je tam dost velkej.
arach
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od arach »

no hladis ale i tady je nejaky 1ghz xfx 280x je rychlejsi nez ref. 780
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Hladis píše: No to je odpovidajici test a ne ze 280x porazi GTX 780 :roll: Jinak zadny WTF. Rozdil mezi referakem 780 a GHz edici odpovida. GHz edice je stejne vykona jako 780Ti skok ve frekvenci je tam dost velkej.
MSI neni referak.
MSI boostuje na 1100Mhz +-
Ta Gigabytka musi tim padem boostovat nad 1200Mhz, protoze je na urovni GTX780TI OC od asusu a je o 15-20% nad MSI gaming.
Jo a 280x je rychlejsi jak GTX780 s Godrays OFF.

Btw gtx970 ma sympatickej vykon kde je na defaultu stejne vykona jako gtx780 na 1200+Mhz.
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Ktore je akoze to nastavenie co oznacuju za godrays on? Su tam moznosti enhanced, off a volumetric fog.

Toto je s nastavenim enhanced kde su najnizsie fps a spodny je s off.
Obrázek
Obrázek
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Enhanced je God Rays. Jinak na tom screenu ten efekt neuvidíš.

HEAD:
Ta MSI opravdu neboostuje 1100MHz ani omylem. Max boost ma 941MHz v OC modu http://www.msi.com/product/vga/N780_TF_ ... o-overview to je sakra rozdil proti 1200MHz

PS: Jinak me zajima toto nastaveni http://www.purepc.pl/karty_graficzne/wy ... w?page=0,6 ja hraju v 1680x1050 bez toho otravného motion bluru , takze to je schopny drzet 60fps stabilne. Co ale nejde uplne vyresit je ten stuttering. Pro porovnani druzi polaci http://pclab.pl/art57559-6.html takze zase tak rozdilny to není a každý to muze merit trochu jinak. V ty hre zalezi kde se nachazite a kde to merite.
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Nejde mi o to ci to uvidim, skor ma zaujimalo co to spravi s tymi FPS ale pride mi to ako uplne zbytocna feature.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

na stuttering trosku pomaha nastavit vice prerenderovanejch snimku v driveru,ale zadnej zazrak to teda neni,ta hra se proste skube kdyz jede(a hlavne kolisa) na vyssich fps,nez 30,kdyz si to locknete na 30 fps,je to skoro bez trhani,ale nehratelny z duvodu low fps...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

God rays jsou tam i s tím nastavením volumetric fog, jen ne tolik výrazný a navíc ta mlha vypadá dost hrozně, zahalí to všechno do modrý mlhy a i ostrým slunci v poledne to tam vypadá jak v Ostravě při inverzi :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“