Koupit GTX 970 nebo počkat

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
sledd88
Nováček
Nováček

Koupit GTX 970 nebo počkat

Příspěvek od sledd88 »

Zdravim, poslední dobou přemýšlim nad pořízením nové GK. Současná GTX 460 už moc nestíhá. Částka, kterou jsem se rozhodl investovat je cca 7000,- (cca 9500,- je deadline) - aby vydržela alespoň 2-3 roky. Podle diskuzí zde na foru jsou hodně doporučované GTX 970. Ale podle článků, které jsem četl jsou s nimi problémy (při vyšších otázkách bzučí).
Proto si nyní říkám, zda počkat na něco lepšího (popřípadě na revizi 970) nebo se porozhlédnout po nějaké alternativě
Předem děkuji.

Současná sestava:
MSI Z77A-G43 - Intel Z77
Intel Core i5-3570k
Kingston HyperX Blu 8Gb
Noctua NH-U12P SE2
Seasonic M12II-620 620W
ASUS ENGTX460 DC TOP/2DI/1GD5/V2, PCI-E
Naposledy upravil(a) sledd88 dne úte 25. lis 2014, 18:51, celkem upraveno 1 x.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Koupit GTX 970 nebo počkat

Příspěvek od tielka »

tvoje sestava přímo po 970tce brečí..:)
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

ak si bol s 460tkou od asusu spokojny tak nespekuluj a vezmi gtx970 strix.
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
sledd88
Nováček
Nováček

Příspěvek od sledd88 »

Ale modely GTX 970 při vyšších otáčkách bzučí nebo ne? Prý je to o štěstí.
Zrovna GTX 970 od ASUSu jsem měl vyhlédnutou, ale potom jsem se zarazil, když jsem četl, že jim pískají cívky při vyšších otáčkách. Jinak bych do ní rozhodně šel.
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

niektore 970tky pri vysokych fps (napr v menu hry) udajne piskaju, ale nie kazda 970tka piska a aj to piskanie je relativne, zalezi ake mas citlive usne bubienky... kazdopadne by som na tvojom mieste nevahal a siel do strixa
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

A taky se dá FPS softwarově zacapovat třeba na 150 a bude po problému...
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ne neni protože karty co pískaj řvou furt, ne jen při vysokejch FPS, ty řvou dle loadu GPU. Karty co pískej při tisících FPS už dnes neberu ani jako pískající, to dělá defakto každá. Karty co vrčej a kvílej při jakékoliv zátěži jsou ten problém.
sledd88
Nováček
Nováček

Příspěvek od sledd88 »

Dobře, jdu do ní. Moc Vám děkuji :)
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

DOC_ZENITH píše:Ne neni protože karty co pískaj řvou furt, ne jen při vysokejch FPS, ty řvou dle loadu GPU. Karty co pískej při tisících FPS už dnes neberu ani jako pískající, to dělá defakto každá. Karty co vrčej a kvílej při jakékoliv zátěži jsou ten problém.
Presne tak.Neni to podle fps ale podle zateze GPU.Navic cim vyssi napeti tim vic vrci.
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

Presne jak psal Tielka, ta tvoje sestava s gtx460 je jako mit bmw a nikdy nezaradit vyssi rychlost jak dvojku ;) s gt970 to bude slapat luxusne ;)
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Aha, tak to jsem se nechal utáhnout na mylnou info z tématu o GTX 970, kde to někdo prezentoval s tím jak mu to pískání vyřešilo.. Už si nevzpomenu jestli CZECHY_a nebo kdo.
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

To PKBO:

Ano, limiter nevyřeší pískající grafiky při normální (herní) zátěži, ale u mnohých pomůže odstranit problémy s extrémním pískání při obrovských FPS, pokud karta píská jen při tomhle, tak limiter je zcela na místě(třeba FTL má v menu až 2800 FPS, menu ve Wowku 1400 FPS).

Můj Strix je naprosto tichý, ale od té doby co byly šestihodinové fronty na Wowko a menu neustále jelo na 1400 FPS, tak karta málem vyskočila ze skřině, limitoval jsem vše na 200 FPS a karta je opět bez pazvuků a pískání.

Pokud píská v idle ve winech nebo při hraní moderních 3D her (nepočítám menu), tak vrátit či reklamovat, protože ten problém neodezní.
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“