WI-Fi na 6km a přes kopec?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
nox_x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

WI-Fi na 6km a přes kopec?

Příspěvek od nox_x »

Je možný postavit bezdrátovou síť na 6 km a přes kopec? Nní pro mě moc duležitá rychlost stačí něco kolem 2Mb/s ale potřebuju dobrej ping. Byl bych rád kdyby jste mi nějak poradili jak vyřešit tento problém.
Můk komp:P4 2,4/800@3/1066 FSB, ASUS P4P800, 2x256 MB A-DATA DDR400, HIS Excalibur Radeon 9800,
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

6 km - ano, pres kopec - ne... Proste u Wi-Fi je NUTNOU podminkou prima viditelnost = napriklad dat na ten kopec acesspoint a smerovat na nej anteny z obou stran.

Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
nox_x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

acesspoint

Příspěvek od nox_x »

Jak takovej acesspoint vypadá? Je to nějakej zvohnutej drát nebo je to něco dražšího?
Můk komp:P4 2,4/800@3/1066 FSB, ASUS P4P800, 2x256 MB A-DATA DDR400, HIS Excalibur Radeon 9800,
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: acesspoint

Příspěvek od mhl »

nox_x píše:Jak takovej acesspoint vypadá? Je to nějakej zvohnutej drát nebo je to něco dražšího?
sice wifi moc nerozumím ale toto mně rozesmálo :lol:(nic ve zlim)
ivomir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ivomir »

Lucifer píše:6 km - ano, pres kopec - ne... Proste u Wi-Fi je NUTNOU podminkou prima viditelnost = napriklad dat na ten kopec acesspoint a smerovat na nej anteny z obou stran.
LOL
nemas moc zkusenosti,
ja jsem jel 1mbit odrazem pres barak - 2x 45stupnu :)
CPU: Intel Core i7 920 @4.0Ghz, MB: Gigabyte UD5, GRAF: Gigabyte GTX680, MEM: 6x2GB trichannel DDR3 2800Mhz, HD: 1xSSD PCIe OCZ RevoDrive X3 128 + RAID(0) 2xWD Raptor 1GB, ENERMAX 650W, Win8 PRO 64bit.
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

2 IVOMIR - Ano? Jak dlouho, jak spolehlive a na jakou vzdalenost? Radove stovky metru jdou nouzove i odrazem, ale je to desna prasarna - sam pises ze 1mbit = spodni limit WiFi pri fakt mizerne kvalite signalu...

2 Nox X - ehm, trochu pohledej na webu a neco malo si o wifi pocti.... Predstav si acesspoint proste jako "hub" u klasicke site - krabicku do ktere zapojis kabely z pocitacu aby byli v siti... a odmysli si ty kabely ...

Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Co si představuješ pod pojmem "dobrej ping"? Access point v tomto případě bude fungovat jako bridge (spojení dvou sítí) a je to zařízení v ceně cca 3 tisíc, ale potřebuje to napájení.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
nox_x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nox_x »

No v tom je ten problém že nikde kolem není žádný napájení a Access point za 3 tísíce by v poli asi moc dlouho nzůstal.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Dá se ještě použít pasivní retranslace. Tj. spojit dvě směrové vysokoziskové antény kabelem a dát je na nějakej stožár na ten kopec. Ale to je za prvé drahý a za druhé pochybuju, že je to na tu vzdálenost použitelné. Přenesený výkon by byl asi nedostatečný...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

TomV píše:Dá se ještě použít pasivní retranslace. Tj. spojit dvě směrové vysokoziskové antény kabelem a dát je na nějakej stožár na ten kopec. Ale to je za prvé drahý a za druhé pochybuju, že je to na tu vzdálenost použitelné. Přenesený výkon by byl asi nedostatečný...
to fakt funguje ??? bez jakýhokoliv zesíku nebo tak nějak???
-to by se mi docela hodilo !!!
(asi málo chodim na czfree a jsem total LAMA)
Francie ... sladká Francie
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

sovicka2001 píše:
TomV píše:Dá se ještě použít pasivní retranslace. Tj. spojit dvě směrové vysokoziskové antény kabelem a dát je na nějakej stožár na ten kopec. Ale to je za prvé drahý a za druhé pochybuju, že je to na tu vzdálenost použitelné. Přenesený výkon by byl asi nedostatečný...
to fakt funguje ??? bez jakýhokoliv zesíku nebo tak nějak???
-to by se mi docela hodilo !!!
(asi málo chodim na czfree a jsem total LAMA)
Jo, to fakt funguje. Je tam sice výkonová ztráta, ale jde to. Používá se to třeba na "ohýbání" paprsku za roh. Teď to budeme dělat v rámci studijní WiFi internetodistribuční sítě. Přímou viditelnost na školu (kde bude APčko) mi zaclání panelák, tak mu na střechu dáme tohle. Ale je to na necelých 600m, ne na 6 km...
nox_x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nox_x »

A jak je ta ztráta velká? Nevím jestli je to 6km nebo 4km ale ani tak je to daleko :x . Dá se ta pasivní retranslace udělat po domácku?
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

a musí to být v polovině spojované vzdálenosti, nebo to může být třeba jen 10 metrů od jedné strany a 300 od druhé?
nemáš nějaký link o tomhle tématu??? docela mě to zajímá...
Francie ... sladká Francie
sket
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sket »

mel jsem nekde v oblibenych odkaz kde se daj tyhle srandy udelat doma, znate treba antenu z plechovky od parku?? bohuzel momentalne sem na jinym PC a do tech obllibenejch se dostanu az za tyden. kdo si pocka ten se docka. mozna
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 nox_x a Sovička : Tak tohle opravdu nevím... 4 - 6 km je dost i na normální spoj s přímou viditelností, to už chce buď velký síto, nebo parabolu. Jaká je ta ztráta je těžko říct, zkuste trochu pohledat na CZFree. Mně to za měsíc taky čeká...

Jinak, postavit to je samozřejmě strašně jednoduchý - vemeš dvě antény a spojí se navzájem krátkým kabelem... Na tom nic není...
nox_x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nox_x »

No je tu ještě jeden problém. Ty směrovače toho signálu by byli potřeba dva. Može to fungovat? Mohl bych se dostat k pingu kolem 15ms?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“