Nejdou nainstalovat ovladače na 750gtx ti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

golin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nejdou nainstalovat ovladače na 750gtx ti

Příspěvek od golin »

Ahoj mam takovy podle mě mega velky problem a nevim co s tim :)
na starou grafiku 460gtx mi nešly nainstalovat nejnovejší ovladače (posledni co šly jsou 285)
tak jsem si koupil novou že to nejspíše bude tim.
Ovšem ovladače nainstalovat stejne nejdou, projevuje se to tim že asi v 20% instalace ovladaču cely windows prostě zamrzne a pomuže jen tvrdy restart, zkoušel jsem instalovat v nouzovem režimu tam proběhne instalace normalně akorat po restartu pc windows zamrzne při načitani, dale jsem zkoušel vymazat všechny registry a složky což nepomohlo pořad stejny problem, pak jsem zkoušel reinstalovat cely windows a pak hned nainstalovat ovladače na grafiku, instalace sice proběhla normalně ale po restartu windows stejne při načitani zamrzl. zkoušel jsem to dookola už asi 10x a pořad nic ani reinstal čisteho windowsu nepomoh.

Prosím vas nevite nekdo co s tim? Nebo aspon jak přijdu na to co je špatně?

Sestava:
Procesor Core i3
Mb Asus P7H55 s.1156
+ nova Geforce 750gtx ti
win 7 home premium original

PS: sorry za pravopis ale o tom to neni :(
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Re: Nejdou nainstalovat ovladače na 750gtx ti

Příspěvek od Wiruz »

zkusil bych nainstalovat nejnovejsi ovladace k chipsetu
http://www.intel.com/p/en_US/support/hi ... r-prod/inf

jestli to nepomuze a stejne ovladace nejdou nainstalovat, tak bych zacal mit strach z funkcnosti PCI-E slotu. Muze byt problém v tom, ze při instalaci ma dojit k inicializaci graficke karty ke které nedojde. Zkusil bych ověřit piny pod CPU, a jeho kontakt (vyndanim/zandanim a kontrole, zda není nejaky ohnuty) v patici.

Dále zkusil flash nejnovějšího biosu na zakladni desce.
Moznost v biosu nastavit limit rychlost PCI-E slotu z třeba 16x jen na 8x ci 4x. Ale tuto moznost to mit nejspis nebude, ale podival bych se. Sice to bude limitovat propustnost ale pro overeni funkcnosti slotu by to mohlo pomoct...
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
golin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golin »

Nemuzu se proklikat k updatu bios na mou zakladni desku Asus p7h55 nemužete mi pls pomoct a dat mi tady odkaz? na nejnevoeší bios at to mužu zkusit updatovat přes EZ-flas 2 ?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Tady je poslední BIOS pro tu desku z 2010/11/19 - P7H55 0901 BIOS.

Deska má jedinou revizi, takže by neměl být problém. Flashovat můžeš přes EZ-Flash.
golin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golin »

kdyz to zkouším otevřít v ez-flash2 tak mi to napiše (Rom file is incompatible with exist bios) :D
flashka je v fat32 tak ted už fakt nevim, btw jestli si mam koupit novou desku kvuli toho tak kde kua dneska seženu se socketem 1156 když už se to neprodava nechci si kupovat skoro cely novy PC :(
golin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golin »

BTW kupoval jsem tu desku až v roce 2011 takže už tam ten nejnovejší bios zřejme mam :)
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

na aukru jich mas dost
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
golin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golin »

Našel jsem jich na aukru 13 z toho 10 tech stejnych co mam ja, a u nektery je napsana podpora jen pro procesory i7 a i5, tak se chci zeptat jestli budou fungovat i s i3 když to je stejny socket 1156 ?
golin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golin »

ještě bych chtel vedet jak by mohli mit ohnute piny na procesoru vliv na instalaci ovladaču? snad kdyby byly ohle tak procesor nepujde vubec ne? a ne že všechno pujde normalne a jen ovladače nepujdou nainstalovat?
golin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golin »

Taky nechapu jak mi mužou jit ovladače nvidia 285 nainstalovat normalně ale 300 nebo 340.75 už ne co se v ovladačích zmenilo?
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

To ti neporadim. A ani mne moc nenapada cim by to mohlo byt. Snad jedine vazne vadny PCIe slot, zvlaste pokud ti nejdou novejsi ani na jednu z GK, pro jistotu bych zkusil zkontrolovat jestli je grafika poradne zasunuta ve slotu, popripade ho zkusil vycistit (napr. kontaktol), dale jestli mas zapojene vsechno pridavne napajeni a jeste bych udelal reset biosu. Pri instalaci zkus zvolit vlastni a zatrhnout pouze driver GK a dat cistou instalaci.. Uz mi asi dosly napady :)
Jinak s tema driverama 285 to funguje napr ve hrach atd normalne ?
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
golin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golin »

Do ted mi všechny hry jely normalně i na celkem slušne detaily :) posledni so jsem hral bylo Shadow of Mordor ktery vyšel před mesicem tušim a vše beželo bez problemu na středni detaily s tou starší grafikou.
golin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golin »

Vubec celkově neregistruju žadny problem windows šlape rychle, nepada, žadny problem ve hrach , ovšem na hry co vychazeji tento mesíc už ty ovladače potřebuju což je problem.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Kompletní reinstall nepomáhá ? Tohle co popisuješ jsem u NV ještě nezažil. Jediná změna u NV driverů z řady 200 na 300 je odstranění starejch karet, ala starší než Geforce 8.
golin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golin »

Nj už 2x jsme instaloval čisty windows pokažde na jiny HDD jestli to nahodou neni tim a pokažde stejny problem ovladače nainstaluju ale po restartu při načitani windowsu počitač vždy zamrzne. a musim dat posledni znama funkční kombinace.. jako je to smutne jelikož mam socket 1156 a nemam kde jak vyskoušet jestli to je zakladni deskou a navic potřebuju nejspiše desku, procesor a ramky protože nic z toho stareho na novem socketu nepojede.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano nepojede, klidně bych mohl problésit je to deskou či je to tímhle a tak... ale moc mi to nesedí, tenhle problém jsem nezažil a už vůbec to nevysvětluje proč staré drivery fungujou. Nic ve vztahu k desce by se tam totiž měnit nemělo.
golin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golin »

řikam si jestli to třeba nemuže byt moc velkym skokem mezi ovladači 285-344 ale to by nevysvetlilo proč to nejde na čisty vindows
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Nene, něco jako "skoky" ovladače neexistuje, tyhle problémy prostě u NV nejsou. Napadá mě leda ňákej divnej konflisk s biosem po příchodu GPU co podporujou PCI-E 3.0 od té chvíle co byly zavedeny do driveru, ale pff.... řešení? Žádné.....
golin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golin »

ty nove ovladače nejdou nainstalovat ani na tu starou Gk 460gtx,
napada me ted akorat že se mi sem tam stalo že mi na chvili skočila černa obrazovka a pak se napsalo graficky ovladač byl ukončen nebo tak neco ale pc jelo normalne bez problemu dal jako by se neco restartovalo ovladač nebo grafika, dělalo to s tou starou GK ovšem hodne malo někdy vubec. ale nezjistil jsem čim by to mohlo byt
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

co zdroj neporoučí se do věčných lovišt...
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“