Far Cry 4 - technická stránka

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: Far Cry 4 - technická stránka

Příspěvek od blaho »

Skus to nejako rozpisat pre lamky ako ja :oops:
Ale aj mne sa nejako napr. nezda ten pohyb mysi , je nejaky cudny
3tp2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 3tp2 »

Bavíme se o originál hře: v dokumentech máš složku my games a v ní složku Far Cry 4. V této složce najdeš soubor gameprofile.xml a ten otevřeš v notepadu. Najdeš položky "Smoothness="1"" a "Smoothness_Ironsight="1"" a ty jedničky změníš na nuly. Pak to normálně uložíš a hotovo.
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: Gigabyte B650 Aorus Elite Ax RAM: Corsair 2x16Gb Kit 6000Mhz DDR5 GPU: PNY GeForce RTX 5080 Triple Fan 16GB OC SSD: Kingston SSD FURY Renegade M.2 1TB PSU: EVGA SuperNova 750 G2 CASE: Nzxt H440 Monitor 27"OLED Gigabyte Aorus Fo27q2
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

Dik
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

Jinak jak jsem psal, že po odemčení severního kyratu mi začlo blbnout nasvícení a to tak, že když jsem se podíval do země, tak najednou byla noc a když jsem se narovnal, tak najednou byl zase den, mán řešení.

Vyřešilo se to tím, že jsem dal vše na low v nastavení kvality, pak na Very High a postupně jsem to měníl vše na Ultra (položku po položce a mezi tím apply) a už to nedělá. Zajímavé je, že pokud jsem to dal rovnou na NVIDIA kvalitu z low, tak to stále dělalo. Až postupné zvyšování pomohlo. WTF?
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Tahle verze dunia engine neni moc doladěná. Taky mi to občas dělá bugy, enhanced godrays problikává, nasvícení se mění při pohnutí krysy o 1cm nahoru/dolu a ještě by se našly další nedodělky.
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

Poprosim Vas ...

ako mam mat spravne/vyvazene/ nastavene :
ambient occlusion
antialiasing

nastavenie mam na ULTRA akurat vypnute Motion blur
i7@4.4 / 16GB ddr3/ GTX780 @1202 Mhz
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

hbao+ a AA asi zadny,je narocny
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

lol....

Blaho, zkus smaa, ten výkon skoro nežere.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

taky mám smaa a v pohodě..
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

nejvetsi rozdil v korunce, jinak mezi ssbc a hbao moc rozdil nevidim
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Pokud si chces porovnat SSBC a HBAO http://imgur.com/a/aLe1R#36 SSBC je jen jiny nastaveni SSAO a je min presny s mensim poctem vzorku a tmavsi.

Test Hardcorp http://www.hardocp.com/article/2014/11/ ... _preview/1
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Přímo ukázkový případ GameWorks, aneb jak co nejlíp deoptimalizovat rendering jednoduchého efektu na kartách konkurence :lol:

Obrázek
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

"We would rate Far Cry 4's smoothness overall below average due to the fact that there is a consistent stuttering on AMD GPUs currently. We tested AMD R9 290X and R9 290 with the latest 14.11.2 Beta driver and experienced an odd consistent stutter as you play the game. It is annoying and distracts from the gameplay experience. The stutter is not present on GTX 970 or GTX 980."

Z mojí zkušenosti tam je stuttering i na GTX970, není to nic, co by mě nějak trápilo, ale hraju na 30-50 FPS a např. při letu gyrokoptérou se obraz každou chvíli škubne...

Jinak test fajn, hold pro AMD to není tak optimalizovaný, jinak by to na 290X běželo stejně jako na dražší GTX980 (propad AMD při HBAO a God Rays je značný). Cenový rozdíl mezi GTX970 a 290 je cca pouze 1k a v případě HBAO a God Rays to běží na GTX970 značně lépe.
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

AllowedCry píše:lol....

Blaho, zkus smaa, ten výkon skoro nežere.
hej skusil som smaa a AA som vypol
na 1920x1200 + aj cez 20 fps v priemere viac a vyzera pekne ...

Ale cuka hocikedy , ale celkovo O.K.
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Kositch píše:Jinak jak jsem psal, že po odemčení severního kyratu mi začlo blbnout nasvícení a to tak, že když jsem se podíval do země, tak najednou byla noc a když jsem se narovnal, tak najednou byl zase den, mán řešení.
Vyřešilo se to tím, že jsem dal vše na low v nastavení kvality, pak na Very High a postupně jsem to měníl vše na Ultra (položku po položce a mezi tím apply) a už to nedělá. Zajímavé je, že pokud jsem to dal rovnou na NVIDIA kvalitu z low, tak to stále dělalo. Až postupné zvyšování pomohlo. WTF?
Muzu potvrdit - skutecne to tak (kupodivu) funguje...
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Kositch píše:
"We would rate Far Cry 4's smoothness overall below average due to the fact that there is a consistent stuttering on AMD GPUs currently. We tested AMD R9 290X and R9 290 with the latest 14.11.2 Beta driver and experienced an odd consistent stutter as you play the game. It is annoying and distracts from the gameplay experience. The stutter is not present on GTX 970 or GTX 980."

Z mojí zkušenosti tam je stuttering i na GTX970, není to nic, co by mě nějak trápilo, ale hraju na 30-50 FPS a např. při letu gyrokoptérou se obraz každou chvíli škubne...

Jinak test fajn, hold pro AMD to není tak optimalizovaný, jinak by to na 290X běželo stejně jako na dražší GTX980 (propad AMD při HBAO a Godrays je značný). Cenový rozdíl mezi GTX970 a 290 je cca pouze 1k a v případě HBAO a God Rays to běží na GTX970 značně lépe.
Stuttering mam taky a to i při behani a jezdeni. To ma Ubisoft blbe reseny nacitani textur a není to o velikosti VRAM. S timhle se potykali i u Watch Dogs. Assasin nastesti zadny rychly jezdeni nemá, takze tam tyhle zaseky moc nejsou. Kazdopadne je to pruser Ubisoftu.

HBAO+ ma stejny dopad na vykon jak u nV, tak u AMD. Jediny je Godrays, kde AMD ztraci. Ale tam je daleko vetsi pruser u AMD trochu jinde a to ty propady na 29 fps a ty opravdu nejsou zposobeny Godrays apod...

Jinak při tom stutteringu mi taky padaji fps niz, ale to je logicky, když se hra na mzik zasekne.
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

Tak aspon to ze na AMD je to shit neni takova ostuda jak kdyz placli na FC 3 logo Gaming Evolved a situace byla stejna. Davam tomu tak 5 patchu a 2 ovladace nez to AMD vyladi. Je skoda ze cokoliv pod 50 fps je tady hnus.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Bohuzel dnes je standart 5 patchu.....satci kolik oprav ma BF4, Total War Rome II, atd..., tam se snad ani spočítat nejdou. Ono ani na nVidii to nejede uplne ok a třeba hairworks vcetne simulace by mělo byt plne funkci az v patchi.
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

ulver píše:tak hra je doma, neodolal som, skusam testovat :
1920x1080, mblur on, textures high, shadows high, postFX low, geometry high, vegetation high, terrain high, water high, environment high, AO off, MSAA 2x, godrays off, fur on, tress relief on, vsync normal, tripple b off, som len na zaciatku zatial to kolise od 58 do 60fps, vytazenie VRAM na maximum, vytazenie RAM kolise od 5GB nahor, hra je nainstalovana na ssd... zostava v podpise a profile... ovladace 344.75.Whql, win 7 64bit prof.
pretoze to pocas hry miestami padalo na cca 53 fps tak som urobil par uprav v tychto nastaveniach: shadows medium, postFX medium, SMAA, tripple b on, ostatne som nechal ako predtym. Teraz hra fachci pekne na 58-60fps. hru som updatol na 1.4.0,
VRAM to zmyka na maximum!
mierny stutter tam niekedy je ale nie je to nic hrozne
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“