je mi lito ze si to nepochopil, nech se jeste par let uzrat.
Místo urážek by to chtělo nějakej ten argument, ale kde nic není tak ani smrt nebere no.
Riku píše:Zdá se mi to, nebo ty 60fps videa na YT trpí nějakým stutteringem? Prostě mi to připadá, že to chvílemi jede na 30fps třeba na vteřinu.
Nezdá se ti to, já co jsem koukal na pár youtube 60fps videí v nejnovější verzi Chrome kde by to mělo být podporovaný, tak mi taky přišlo že to místy kolísá.
A třeba i tohle video na gamersyde: http://www.gamersyde.com/thqstream_asse ... uN_en.html
má 60fps, ale stejně jsou tam lehký záseky..ikdyž ta 60fps plynulost je tam znát hodně i tak.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
60fps youtube se cuká protože flash jej plynule nedává ani na I7. HTML5 pod chorme je na tom o něco lépe ale stále to neni ono. Když si ale video ňákmy 3rd party programem sosneš a spustíš na kompu normal v přehrávači obvykle bejvá (pokud bylo dobře uděláno) plynulé jak má být, a zároveň neni náročné protože youtube má mizernej bitrate.
Honění se za 4K taky moc nechápu, nemáme dost silnej HW a po většinou ani připravenej SW. Mě u jemnejch fontů (jsou všude i tenhle příspěvek na ofur píšu ve fontech co jsou tlustý 1 pixel), bylo nepříjmené i 2560x1440 při jen 27". Já mam rád 1280x960 při 22" (CRT, v hrách kde nejsou dobré fonty se hrálo 1600x1200 nebo 2048x1536) a nebo 1920x1200 při 24" (LCD) jako takové optimum. 2560x1600 při 30" rovněž OK. Má Sonka 1920x1080 při 32" rovnež neni problém nevidim to jako příliš hrubej rastr protože nemá viditelné mezery mezi pixely a barvy obecně nádherné což je podstatnější, hrubší už ale asi EE. 4K, hmm, proč ne, ale 32" neni dost. To chce tak 40" a to už člověk kroutí hlavou když se chce kouknout na části obrazovky. Zajímaj kompromis jsou ty 32" 2560x1440 PVAčka co se teď poslední dobou vynořujou. Když ale takovej monitor či TV tak chci aby to umělo 4K 60hz, 1440p 120hz a 1080p 240hz input. Ok, ať nežeru 1080p 120hz bych taky skousnul.
Co se HDR a pod týče tam souhlasim nemam co tomu vytknout. Ale vezměte si jakého by šlo dosahnout kdyby jsme by default jeli všichni na monitorech co maj wide-gamut a 10-bit barevnej input. Proč se o tohle nikdo nestará? Dokonce je to schválně gated, i když se dostanete k monitoru, musíte mít Quadro nebo Firepro aby jste 10-bit barevnou přesnost vůbec mohli zapnout. Geforce a Radeony to schválně nemaj přístupné. Celé SW HDR ve většině her je pokus nasimulovat efekty světla a jeho dopad na výraznost barev na zobrazovadlech co jej nedovedou nativně zobrazit. Víte jak vypadaj HDR fotky na wide-gaminut monitorech? Ano, vypadaj dobře, sakra realisticky i v jemnejch přechodech či stínech. Na to se ale vůbec nehledí, když člověk zapojí HDMI co umí i zvuk, automaticky nejen že nemá k dispozici 10-bit nebo nedej bože wide-gamut, ale nemá ani standardní 8-bit barvy, má tam 4:2:2 kompresi tzn prudké přechody třeba červené ztrácej ostrost a kvalitu. Nejen rozlišenim je u zobrazovadej člověk živ, a já jako člověk co vyrůstal na high-end CRT dodnes i u drahejch LCD skřípu zubama.
tak dneska som n8hodou narazil na článok, bohužiaľ nemám link bolo z mobilu, kde som sa dozvedel že za 30fps lock nemôže next gen ale PC
lebo väčšina PC nieje dosť výkonných tak aby dávalo v hrách stabilných 60FPS tak je ideálna cesta nastaviť lock na stabilných 30 napr v CPL
a aj preto sa nové hry robia z lock na 30fps
dexterav píše:tak dneska som n8hodou narazil na článok, bohužiaľ nemám link bolo z mobilu, kde som sa dozvedel že za 30fps lock nemôže next gen ale PC
lebo väčšina PC nieje dosť výkonných tak aby dávalo v hrách stabilných 60FPS tak je ideálna cesta nastaviť lock na stabilných 30 napr v CPL
a aj preto sa nové hry robia z lock na 30fps
mě přijde 30 fps na tv + ps4 jiných než 30 fps na pc, možná bych se raději spokojil s konstantní 50tkou než u assasina zažívat 30-40 40-50 , 75 a pak bum na 40, to člověk pozná a kazí to zážitek
0martas0 píše:Nojo, to říkáš protože nemáš high-end grafiku, chceš hrát na vysoký detaily ale 60 FPS ti to prostě nedá.
To říkám, protože je mi to uplně jedno a Unity mi nejede ani na low 60FPS.
Jde spíš o to, že člověk, který říká, že rozezná znatelný rozdíl mezi 30 a 60FPS u hry, jako je AC, tak lže.
Problém je, že 30FPS opravdu na konzolích plynule vypadá a na PC už ani tak moc ne, především kvůli VS, která je běžně nastavená na 60-75Hz místo 30, které by tu plynulost zajistili.
E// Baví mě tady poslouchat rádoby hráče, co mají sestavu od homekreditu a mastí si u FPS.
0martas0 píše:Nojo, to říkáš protože nemáš high-end grafiku, chceš hrát na vysoký detaily ale 60 FPS ti to prostě nedá.
To říkám, protože je mi to uplně jedno a Unity mi nejede ani na low 60FPS.
Jde spíš o to, že člověk, který říká, že rozezná znatelný rozdíl mezi 30 a 60FPS u hry, jako je AC, tak lže.
Problém je, že 30FPS opravdu na konzolích plynule vypadá a na PC už ani tak moc ne, především kvůli VS, která je běžně nastavená na 60-75Hz místo 30, které by tu plynulost zajistili.
E// Baví mě tady poslouchat rádoby hráče, co mají sestavu od homekreditu a mastí si u FPS.
jen debatuju, já třeba rozdíl mezi 30 a 60 cítím, prostě mi to příjde takové hladké, svižnější, ale taky patřím mezi ty kterým to padá ke 40 a nějak to přežiju
AllowedCry píše:30FPS je v unity naprosto dostačující a nekazící "zážitek". Stejně tak jako u dalších 99% her.
30 fps me taky stacilo do doby,nez jsem zacal hrat vse s novym pocitacem na 60+ fps,na 30 bych se uz nevratil, 30 fps me proste nestaci u vetsiny her, samozrejme pokud hrajes nejakou skakacku na gamepadu nebo treba strategii tak je 30 fps OK,ale hrat strilecku nebo zavody s 30fps je o nervy
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Kazdy kto nevidi rozdiel medzi 30fps a 60fps by mal zajst k ocnemu.
Ja aj bez fraps vidim kedy mi padne fps pod 60 a dokonca je viditelny rozdiel medzi 60 a 120fps.
Schvalne si spustite video s 30fps a 60fps spomalene a uvidite aky ste slepy. Ta plynulost sa neda ani porovnat. Len to by vatsina z vas nemala mat poskodeny zrak, co zrejme mate.
Na konzolach to tiez vadi a je viditelne len tam to jemne redukuje imput lag.
Kedze mam obe konzoly tak to viem porovnat. Framerate v niektorych hrach bol strasny. Sice sa cez tie 30fps capy da prehryznut ale rozhodne to nie je prijemne.
Kazda dalsia debata na tuto temu je ale zbytocna. Ti ktory to brania(30 fps = kvalitny zazitok) hravaju na mid az low zostavach kde naviac ich PC nema. Takze si na tieto veci ako tak zvykli.
Tipujem, ze tu bude dalsia hromada postov co to bude branit az do konca sveta..
Rozdíl mezi 30FPS a 999FPS je nula nula nic, kdo tvrdí opak, lže.
E// Nezapomeňte tady ještě 100x zopakovat to, co se tady pořád dokola píše, ať je tahle žabomyší válka zajímavější
Kazda dalsia debata na tuto temu je ale zbytocna. Ti ktory to brania(30 fps = kvalitny zazitok) hravaju na mid az low zostavach kde naviac ich PC nema. Takze si na tieto veci ako tak zvykli.
Tipujem, ze tu bude dalsia hromada postov co to bude branit az do konca sveta..
Mám 10x výkonnější PC než ty, stejně si všude dávám lock na 30FPS, aby byl ten zážitek kvalitnější, na druhou stranu, sem stejně uboze trapný, jako ty.
To ze si slepy je jedna vec ale ze ani nevies porovnat vykon dvoch PC zostav je vec druha.
A s casti s tvojou poslednou vetou suhlasim. Si trapny. Aspon v niecom mas pravdu.
Jen jsem se snažil být stejně zaujatí, jako ti, co mě tady haní za to, že sem řekl, že 30FPS na konzoli stačí
30FPS na PC mi samozřejmě vadí, ale v případě AC, bych byl rád, kdyby tam byl ten lock volitelný, protože ty skoky v FPS jsou mnohem víc nepříjemné, než stabilních 30.
Naposledy upravil(a) AllowedCry dne ned 30. lis 2014, 19:29, celkem upraveno 1 x.