AC: Unity - Technická stránka hry
Moderátor: Baneshee
- Loki5567
- Moderátor

Re: AC: Unity - technická stranka
Zajímavé s tím BSOD, ale koukal jsem na Ubisoft forum a taky jim to padá do BSOD. Mě se to tedy nestalo, ani jinak mi hra nepadla, akorád občas vypadne připojení a nemohu hrát online v CO-OP.
Optimalizace se podle mě hodně zlepšila, po vydání jsem měl velké propady třeba i na 20 FPS a teď to jede na 40+ a to jsem ještě zvedal nastavení na max s 4x MSAA a stíny na low, nevím, nějak jsem u nich nezaznamenal nějaký rozdíl.
A nějaký ten bug ? no tak neříkám že zde nejsou a dalo se to čekat. V Black Flag to bylo taky, loď se propadla kam si a uprostřed moře, byla díra a takové, ale zpátky k Unity. Taky jsem se propadl do textury, NPC jdou skrz barák či jiné.
Optimalizace se podle mě hodně zlepšila, po vydání jsem měl velké propady třeba i na 20 FPS a teď to jede na 40+ a to jsem ještě zvedal nastavení na max s 4x MSAA a stíny na low, nevím, nějak jsem u nich nezaznamenal nějaký rozdíl.
A nějaký ten bug ? no tak neříkám že zde nejsou a dalo se to čekat. V Black Flag to bylo taky, loď se propadla kam si a uprostřed moře, byla díra a takové, ale zpátky k Unity. Taky jsem se propadl do textury, NPC jdou skrz barák či jiné.
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //
- Hladis
- Moderátor

Stiznosti na BSOD muzes najit u každý hry a tady jsou taky, ale není to nejaky specificky a rozsireny problém, tedy často se jedna ale chybu lidi a ne softu. Max jak rikals padal co-op, ale zadny BSOD. To spis Far Cry 4 se mi zasek a ukazal cerny smrte, ale tohle je naprosto stabilni.
- Marek4
- Červená karta

-
- Hladis
- Moderátor

Vzdyt ti to jede ok. Bud rad, ze ti to CPU něco poradne vyuzije
Doted lidi nadavali, jak hry CPU poradne nevytezuji 
- Marek4
- Červená karta

-
to je super fajn ale jak tam třeba skočí jiné hodnoty třeba 99 97 98 92 % tak se to kousne, jak to skočí znova na 100 tak se to tak lehce kousne, už z toho pomalu viním i procák ! 
- Hladis
- Moderátor

Nevim zda by ti i7 pomohla, nebo cim to je. Nemas něco beziciho na pozadi ? U me hra jede plynuleji a lip nez Far Cry 4 
- Marek4
- Červená karta

-
ty jede mi tu maximálně chrom, avg ( v klidovém režimu žádný test ) , hw info, skype, a jestli 1 písnička v media playeru, mi neříkej že by to byl takový hardcore.
jdu pozkoušet jestli 100 vytáhne jen Unity
edit : 100 jsem dal jen v Unity, např farcry, všechno 60-70 občas 50,40
% CPU ve FC

takhle to má podle mě vypadat, nechci být OT jen ukazuji hodnoty
jdu pozkoušet jestli 100 vytáhne jen Unity
edit : 100 jsem dal jen v Unity, např farcry, všechno 60-70 občas 50,40
% CPU ve FC

takhle to má podle mě vypadat, nechci být OT jen ukazuji hodnoty
Naposledy upravil(a) Marek4 dne pon 1. pro 2014, 18:04, celkem upraveno 2 x.
- jack08
- Středně pokročilý

na i7-3770K @4,2GHz to jede kolem 50%, takže tobě by to mělo taky dělat +- stejně.
- Vlastik80
- Začátečník

-
Někde musí být chyba, protože kolega co má i5-2500K bez OC + GTX 770 tak má vytížení ve hře jen kolem 40-70%...
100% na všech jádrech navíc s OC podle mě nesmysl = někde je chybka (něco to vytěžuje na pozadí).
- Marek4
- Červená karta

-
hodím restart a změřím znova, editnu 
- oneb1t
- Začátečník

unity se k cpu chova znacne podivne kdyz mate 4 a vic vlaken tak si lze vsimnout ze CPU usage znacne stoupa pri pohledu do zeme a klesa pri pohledu do dalky 
to znaci ze se ceka na nejakou operaci ale zaroven pri pohledu do dalky neni zadny z vlaken vytizenejch na 100%
unity rozdeluje nedelitelny operace do vic vlaken (jako treba WOT) a tim si jeste vic snizuje vyslednej vykon protoze nenecha procesor spravne vyuzit turbo a pridava dalsi context switche
kolegovi to nevytizi na 100% protoze ma o hodne slabsi kartu
na i7 se bude vytizeni drzet jen okolo 50% protoze hra pouziva jen 4 thready vsechno nad 50% vyuziva grafickej driver nebo samotnej system v pozadi
to znaci ze se ceka na nejakou operaci ale zaroven pri pohledu do dalky neni zadny z vlaken vytizenejch na 100%
unity rozdeluje nedelitelny operace do vic vlaken (jako treba WOT) a tim si jeste vic snizuje vyslednej vykon protoze nenecha procesor spravne vyuzit turbo a pridava dalsi context switche
kolegovi to nevytizi na 100% protoze ma o hodne slabsi kartu
na i7 se bude vytizeni drzet jen okolo 50% protoze hra pouziva jen 4 thready vsechno nad 50% vyuziva grafickej driver nebo samotnej system v pozadi
- Vlastik80
- Začátečník

-
To je možný, ale dle testu zde by to cpu stejně nemělo jet stále na 100%, to se mi prostě nezdá.
/ testováno s GTX 980 a to snad není GPU tak moc slabší oproti GTX 780Ti
/ testováno s GTX 980 a to snad není GPU tak moc slabší oproti GTX 780Ti
Naposledy upravil(a) Vlastik80 dne pon 1. pro 2014, 18:19, celkem upraveno 2 x.
- oneb1t
- Začátečník

to zalezi na tom jakou mas grafiku
- Marek4
- Červená karta

-
- Vlastik80
- Začátečník

-
... proč by cpu umíralo? Jen nestačí no. 
- Marek4
- Červená karta

-
pokud to zde kolegovi dělá 50 % na všech jádrech ? nic v pozadí neběží, tak jak se zapnul win tak jsem spustil unity
- jack08
- Středně pokročilý

Podívej se do "správce úloh", jestli ti něco nebere výkon
- 3tp2
- Začátečník

přesně tak, ctrl+alt+del a chvíli sleduj využití cpu.Musí být na nule
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: Gigabyte B650 Aorus Elite Ax RAM: Corsair 2x16Gb Kit 6000Mhz DDR5 GPU: PNY GeForce RTX 5080 Triple Fan 16GB OC SSD: Kingston SSD FURY Renegade M.2 1TB PSU: EVGA SuperNova 750 G2 CASE: Nzxt H440 Monitor 27"OLED Gigabyte Aorus Fo27q2
- Hladis
- Moderátor

Zadny vir ci miner nahodou není ? Me pripada divny, aby CPU jelo permanentne na 100%. To CPU (zvlaste po OC) na to musí stacit s prehledem. AC:U není zase tak CPU narocny.
- Marek4
- Červená karta

-