grafiky-porovnani

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
elurban
Začátečník
Začátečník

grafiky-porovnani

Příspěvek od elurban »

rozhoduji se nad vyberem amd r9 270x vs gtx 660,v testech jsem se dival a je o neco lepsi AMD,chtel bych se zeptat ktera by tedy byla lepsi hlavne co se tyce vykonu,budu hrat v rozliseni 1920x1080.
CPU:Intel core i5 2500,RAM:8GB Kingston Hyper x blue,MB:MSI H61M-P20 (G3),GK:Asus GTX660
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: grafiky-porovnani

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Jde hlavně o hry co chceš hrát, některé sednou více Nvidii jiné AMD. Hrubej výkon má o chlup vyšší R9 270X ale jde hlavně o hry. Pokud jsou AMD friendly a nebo podporujou mantle tak určitě 270X, pokud jsou NV friendly nebo máš slabej procesor (horší jak I5tku, nebo CPU od AMD) a zároveň hra neumí mantle, tak by byla lepší Nvidia.
elurban
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elurban »

Procesor mam i5 2500,jinac hry typu:AC UNITY,Far cry 4,fifa 15,netrvam na plnych detailech to snad ani s temito komponenty nejde,spis mi jde o to abych si mohl slusne zahrat,takze spis AMD ?
CPU:Intel core i5 2500,RAM:8GB Kingston Hyper x blue,MB:MSI H61M-P20 (G3),GK:Asus GTX660
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Na tyhle hry spíš NV... Ac unity je hrozná hra enginem a všim a DX11 MT driver Nvidie tam jede lépe, to samé Far cry 4. Fifa tam je to fuk to je nenáročná hra. Kdyby jsi hrál například battlefield 4 nebo DA inquisition tam by byl zase lepší Radeon. Zahraješ si s oběma všechno, ale jak jsem řekl, chce to vybírat dle her co hraješ a jakému výrobci se v těchto hrách daří.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

s tímhle CPU bych já volil R9 270X, jako vybírat podle toho co hraju, to je jasný, problém ale je že uvádíš celkem novinky, takže pokud budeš kartu mít dva-tři roky a budeš pokukovat po novinkách, tak stejně budeš hrát i hry optimalizovaný na AMD a R9 270X prostě nabídne víc, kdybys měl nějakýho nehalema nebo FX-6300 nebo tak, tak ti GTX660 taky doporučím spíš, ale s i5 Sandy Bridge je lepší koupit v týhle třídě kartu s lepším poměrem cena/výkon

nadruhou stranu ať zvolíš jednu nebo druhou, na obojím si zahraješ stejně, bez zapnutýho FRAPSu nepoznáš na který hraješ protože ten výkon je hodně podobnej
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

elurban píše:Procesor mam i5 2500,jinac hry typu:AC UNITY,Far cry 4,fifa 15,netrvam na plnych detailech to snad ani s temito komponenty nejde,spis mi jde o to abych si mohl slusne zahrat,takze spis AMD ?
na to Unity by som povedal, ze je minimum 270X a 760GTX
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
elurban
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elurban »

ok,uvidim jake budou ceny a podle toho se rozhodnu,diky za rady.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“