Nový zdroj pro staré PC

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
cypres
Nováček
Nováček

Nový zdroj pro staré PC

Příspěvek od cypres »

Zdravím,
měl bych jeden dotaz k výberu nového zdroje. Po hromadě propařených let začíná odcházet zdroj ( způsobuje to, že se někdy nechce PC zapnout atd.- pomůže odpojit zdroj a připojit ho znova), který byl v CASE (eurocase) a já bych potřeboval poradit nějaký levný!!! zdroj do to této sestavy. Oproti původním specifikacím byl do PC dodán nový, výkonější chladič na CPU.

Jedná se o tuto sestavu: http://www.czc.cz/7gg03sf134glsbausgkpb0uuod/seznam

Díval jsem se po zdrojích kolem 500W, ale myslím, si že je to zbytečně hodně, na to, co je v PC obsaženo. Máte někdo nějakou dobrou radu?

Děkuji předem :)

//PET5: Přesun do odpovídající podsekce
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Nový zdroj pro staré PC

Příspěvek od PKBO »

Tak nekupuj nový ale pořiď si třeba nějaký dva roky jetý seasonic, bohatě by stačilo 400w..

Koupit nový zdroj za 500 je šílenost, ten ti odejde možná i dřív než ten současný šmejd :)
cypres
Nováček
Nováček

Příspěvek od cypres »

Dva roky jety seasonic, ktery mi odejde po mesici? Vyhodou noveho je 2leta zaruka a kdyz ten PC vydrzi 2-3 roky, bude to dobre. Sestra dostane muj stavajici (ja si poridim novy) a ten stary pujde do šrotu. Kazdopadne, kde by se dalo sehnat nejaky "kvalitni" a levny repasovany zdroj?

ps. ten soucasny,boxovany smejd funguje uz pres 5 let v rezimu 20 hodin denne/365dni v roce 8) ...ale proste uz umírá stářím

ps2. vis, ze me ani nenapadlo premyslet nad koupi repasovaneho zdroje? Tomu se dá verit?
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

http://www.czc.cz/seasonic-energy-knigh ... 70/produkt

Bude i rezerva do budoucna, případně pokud škudlíš každou korunu, tak můžeš vzít o zhruba stovku levnější 400W verzi. Oboje bude více než dostačující na současnou sestavu.
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
cypres
Nováček
Nováček

Příspěvek od cypres »

Diky moc za pomoc, ale tohle neni pro me resenim. Nechci investovat 1200 (pripadne 1100) do sestavy, ktera muze umrit klidne kdykoliv, protoze ma odpracovano opravdu extremne roků na plný výkon (+OC na grafice). Moje predstava se toci kolem 500kc, nikoliv tak vysoke castky :(
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“