GTX770 nebo GTX970?? Cívky, cena/výkon atd.

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
lukasfait
Začátečník
Začátečník

GTX770 nebo GTX970?? Cívky, cena/výkon atd.

Příspěvek od lukasfait »

Zdravím,

prosím o názor a Vaše rady (samozřejmě neberte dle surového výkonu-tam není o čem... :-D )

Proč GTX770
-lety vyzkoušená víceméně bez vadných kusů (stát se může)
-v současnosti rozumná cena okolo 6800,-
-už asi nic

Proč ne
-už slabší výkon (zvlášť vzhledem k 970)
-stará (některé eshopy už ji doprodaly-nemám rád, když si něco kupuju na poslední chvíli)

Proč GTX970
-čerstvá karta (snad mi pár let vydrží)
-luxusní výkon a spotřeba (alespoň dle recenzí)
-MSI Twin Frozr V (nevím, jak funguje v praxi ale chladí se do cca 60°C pasivně? tzn. že ve Win o ní nebudu vědět, což se o mé současné referenční Radeonce HD5850 říct fakt nedá :-D )

Proč ne
-cena (sice dle recenzí poměr cena výkon dobrej ale peněženka říká něco jinýho :-D )
-CÍVKY a jejich pískání co na to říkáte? Má někdo přímou zkušenost? To mi na kartě vadí asi nejvíc. Někdo říká, že je to nafouklá bublina a že stačí nastavit fps lock, jiný, že to dělá při zapnutí Vsync, což asi omezením fps neobejdu, nevím? nVidia někde psala, že je prostě vlastnost high-end karet

Tak co by kdo doporučil+jak moc cca to bude brzdit současná sestava? PCIe 3.0 vs 2.0 asi nemá cenu řešit, jde mi hlavně o desku a cpu + možná zdroj. Příští rok mě snad čeká taky výměna mb a cpu ale rok si s tím musí vystačit

Díky moc za postřehy zkušenějších
CPU: Intel Core i5-6500 Skylake @ 3,2 GHz, MB: MSI Z170A Gaming PRO Carbon, s1151, VGA: MSI GTX 970 Gaming 4G (4GB GDDR5), RAM: HyperX Fury DDR4, 16GB @ 2400 MHz,M2: Samsung 970 EVO NVMe M.2 - 250GB, SSD: Crucial M4 (128 GB), HDD: WD Black - 500GB, PSU: Enermax PRO82+ 525W, CASE: Phanteks Eclipse P400s, MOUSE:SteelSeries Rival 300, MOUSEPAD:Asus Cerberus MousePad
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Re: GTX770 nebo GTX970?? Cívky, cena/výkon atd.

Příspěvek od CZECHYa »

GTX 770 jedině bazarově, nové se už pouze doprodávají a stojí šílené peníze.

GTX 970 mají sice problémy, ale drtivá většina z nich píská pouze lehce nebo při velmi vysokých FPS (třeba 1000+). Pokud chytneš mizernej hulákající kousek, tak ho jednoduše vrátíš.

Fakticky se nevyplatí kupovat nic jiného než Asus, MSI, Gigabyte (pozor je třeba koupit verzi G1 Gaming s backplatem, protože se prodává i okuchaná verze bez backplatu). Zotac či Palid mají za stejné peníze kratší záruku. EVGA je vhodná pouze v nejvyšších verzích, které jsou u nás cenově úplně jinde než konkurence a nevyplatí se za ně připlácet.

Velmi jednoduché srovnání máš zde:

http://www.overclock.net/t/1516121/gtx- ... igabyte-g1

Každá z karet má svoje pro a proti, Asus má pouze přiškrcený power limit, který de modifikovat. Gigabyte je zase nejhlučnější, ale také nejchladnější. MSI je dobrý kompromis mezi oběma zbývajícími kartami.
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Když to tak čtu, napadá mě otázka - vyplatí se vůbec nyní prodat GTX 770 a koupit tzv. nástupce GTX 970?
Bráno z pohledu majitele stávající 770...Alias prodej bezproblémové a vyzkoušené 770, která je ještě přes 2 roky v záruce za "X" peněz a koupit si 970 za "X"+"Y" peněz a modlit se, aby nepískala...Přičemž ta položka "Y" = doplatek by určitě nebyla zanedbatelná (můj odhad připlacení cca 3.500 Kč když by to všechno dobře šlo). A za to vše o něco více výkonu...Těžko říct, třeba se to vyplatí...někomu :sarcasm:
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

@Donic: zustal bych u gtx770
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Donic píše:Když to tak čtu, napadá mě otázka - vyplatí se vůbec nyní prodat GTX 770 a koupit tzv. nástupce GTX 970?
Bráno z pohledu majitele stávající 770...Alias prodej bezproblémové a vyzkoušené 770, která je ještě přes 2 roky v záruce za "X" peněz a koupit si 970 za "X"+"Y" peněz a modlit se, aby nepískala...Přičemž ta položka "Y" = doplatek by určitě nebyla zanedbatelná (můj odhad připlacení cca 3.500 Kč když by to všechno dobře šlo). A za to vše o něco více výkonu...Těžko říct, třeba se to vyplatí...někomu :sarcasm:
Výkonově se to vyplatilo, cenově už nikoliv. GTX 770 je dnes problém udat kolem 4500-5000. Nová GTX 970, která má cca o 40% výkonu navíc a dvojitou VRAM je za skoro desítku.
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

CZECHYa píše:Výkonově se to vyplatilo, cenově už nikoliv. GTX 770 je dnes problém udat kolem 4500-5000. Nová GTX 970, která má cca o 40% výkonu navíc a dvojitou VRAM je za skoro desítku.
No, prodávat GTX 770 za 4500-5000 Kč, tak to je téměř "sebevražda". Alias to se vůbec nevyplatí (v návaznosti na její cenu před cca 10 měsíci). Anebo možná jo, pokud by 970 byla tak za 7-8.tis. :sarcasm:
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

No ona koupě 770 nikdy nebyl moc dobrej deal. Výměna se vyplácí, do 14nm žádné o moc výhodnější karty než je 970 nečekejte, výkonnostní skok tam je, oclá 770 nedožene ani 780, kdežto oclá 970 dá 780ti a lepší kusy se dostanou nad ref 980tku. A taky 4GB Vram že, 2GB může bejt občas už těsnejch. Prostě se to ihmo vyplácí.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Dneska uz je referencni GTX970 na urovni GTX780TI a po oc je nekde dalsich 20% nad GTX780TI.
A jak uz psal zenith tak GTX770 po oc neporazi ani GTX780.
Ve starych hrach je GTX780TI rychlejsi, ale v novych je referencni GTX970 vetsinou rychlejsi.
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

A vyšla už např. u těch GTX 970 nějaká novější revize vzhledem k tomu pískání a bzučení? Případně která je nejméně hlučná? To co jsem o nich vyčetl, mi připadá při koupi jako taková "loterie" = buď se trefí dobrý a tichý kus anebo špatný a ten se musí pokud možno podchytit ve 14-denní lhůtě a vrátit...
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ano je to loterie u všech, je to věc kaskády a použitejch součástek konkrétních výrobců ani ne tak GTX970 obecně, problém je že on Maxwell má evidnetně poměrně atypickej load a tak ty samé mosfety co jsou na jinejch GPU s většim odběrem více zticha zde kvílej takže se to i jim dle mého názoru blbě řeší. Je to loterie, prostě ber a když bude moc pískat tak měň za jinou dokud to nebude OK, já jsem chytil akceptovatelnou hned napoprvý. Na stole jsem si říkal uff... ale z case nakonec slyšet neni vůbec.
Bedna
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bedna »

Ad pískání: Mám MSI GTX 770 Gaming (po reklamaci 760 jsem připlatil litr..) a z mé zkušenosti: pokud hraju nějakou náročnější hru jako např. BF4, tak pískání neslyším. Jak už někdo zmiňoval, pouze při vyšším FSP je slyšet (docela dost), např. v CS:GO. V idle není slyšet vůbec. Na druhou stranu, stejnak mám při hraní vždy sluchátka tak mi to zatím nějak nevadilo...
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“