Moje sestava: Základní deska MSI 970 GAMING
Procesor AMD FX-8320
Grafika GTX 560
Zdroj Seasonic S12II-620
RAM Kingston 16GB DDR3 1600MHz
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Celkem nesouhlas, všechny Hawaii based karty maj by default power limit posunutelnej o 50%, Gigabyte je dobrej mezi geforce díky jeho silnému napájení a právě posunutým limitům, ale mezi Radeony to fakt hvězda neni. Ono totiž chladič co uchladí easy a potichu GK104/GM204 občas bejvá nic moc když má chladit topící Hawaii, resp ani GB s Tahiti čipy a jejich windforce 3x se moc nepředvedly, u Tahiti byl GB dokonce jeden z nejhorších výrobců protože používal nekvalitní mosfety co hořely a pehřejvaly se i když byly docela hodně chlazený.Dithius píše:Za mě teda když už R9 290 / 290X tak jednoznačně nějakou lepší verzi Gigabyte. Maji nadstandartní kaskadu i PCb v Afterburneru jde dostat power limit misto 20/30% na 40 nebo dokonce 50? a myslím že chladič je asi jeden z největších pro vyzařování takže takto

No, to je dost blbý kor v kombinaci s tou zárukou 2 roky že....PKBO píše:290/290x mají nejlepší chladič sapphire Trix, měl jsem tu DC2, GB WF, MSI a pak nějaké referenční karty, trix byl o nějakých 8C chladnější, nejméně hlučný, pak byl GB a pak DC2 ta dokonce throtlovala na defaultu když to lezlo přes 92 C.
Bohužel Sapphire zas maj jinou vevýhodu a to takovou že jich polovina úmírá, konkréně já reklamoval 3 kusy z 5 karet co se u mě našli..