Zdravim,
potreboval bych vybrat novej monitor primarne na hry. Tedka mam TNko 24'' Iiyamu, ktery budu pouzivat jako druhy. Koukal jsem a v uvahu asi pripada Dell P2414H a nebo Iiyama X2483HSU-B1 - ta ma ale AMVA+ panel, ale co jsem tak ruzne koukal tak si lidi chvalej jejiho bratricka XB2483HSU-B1 - je to to samy akorat s pivotem atd., a ja tuhle funkci nepotrebuju. Tak se nejak nemuzu rozhodnout. Jsem otevren i dalsim navrhum, pokud se neco najde.
24'' IPS/AMVA do 5k +-
Moderátor: maXXmilian
- Icy_DeaD
- Černá karta

-
- Ache
- Pokročilý

Re: 24'' IPS/AMVA do 5k +-
IPS - stabilnější barvy z úhlů, ale nižší kontrast + IPS glow z úhlu.
xVA - barvy nejsou tak stabilní, ale má vyšší kontrast (za cenu VA gamma shiftu).
Odezva IPS je také vyrovnanější, xVA si ve tmavších situacích láme zuby odezvou kolem 50ms, ale světlé odstíny zase dává rychleji. IPS dává +- všechny odezvy stejně.
Jestli je to primárně na hry, tak kontrast není až tak důležitý a šel bych do toho Dellu. Podle testů už nemá tak zprasenou odezvu jako ty starší generace a inputlagem taky netrpí:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_p2414h.htm
xVA - barvy nejsou tak stabilní, ale má vyšší kontrast (za cenu VA gamma shiftu).
Odezva IPS je také vyrovnanější, xVA si ve tmavších situacích láme zuby odezvou kolem 50ms, ale světlé odstíny zase dává rychleji. IPS dává +- všechny odezvy stejně.
Jestli je to primárně na hry, tak kontrast není až tak důležitý a šel bych do toho Dellu. Podle testů už nemá tak zprasenou odezvu jako ty starší generace a inputlagem taky netrpí:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_p2414h.htm
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie