Grafika cca do 9000
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- chcipi
- Žlutá karta

-
Grafika cca do 9000
Zdravím,
cca před rokem jsem upgradoval sestavu na následující:
CPU: Intel core i5 4670k přeročený na 4,3 GHz
Ram: 16 GB
MB: Asus gryphon Z87
Zdroj mám pořád starý asi 6 let Corsair HX520 W
Grafiku jsem si před rokem nechal stejnou protože mi šlo skoro všechno na max (radeon HD 5850)
Ovšem teď už mě dost nových her jako The crew, DA:I, far cry 4 a další jdou tak na medium cca.
Do budoucna plánuju hrát určitě ještě GTA V a Witchera 3.
Rozhod jsem se proto že by to asi chtělo novou, zatím se mi asi nejvíc líbí Nvidia 970 GTX, ale radši se zeptám jestli je třeba nějaká lepší alternativa nebo lepší karta v poměru cena výkon. Popř. jestli tu nvidii tak od jakého výrobce.
Chtěl bych aby mi vydržela min 3 roky, moji radeonku už mám tak 5 let minimálně.
cca před rokem jsem upgradoval sestavu na následující:
CPU: Intel core i5 4670k přeročený na 4,3 GHz
Ram: 16 GB
MB: Asus gryphon Z87
Zdroj mám pořád starý asi 6 let Corsair HX520 W
Grafiku jsem si před rokem nechal stejnou protože mi šlo skoro všechno na max (radeon HD 5850)
Ovšem teď už mě dost nových her jako The crew, DA:I, far cry 4 a další jdou tak na medium cca.
Do budoucna plánuju hrát určitě ještě GTA V a Witchera 3.
Rozhod jsem se proto že by to asi chtělo novou, zatím se mi asi nejvíc líbí Nvidia 970 GTX, ale radši se zeptám jestli je třeba nějaká lepší alternativa nebo lepší karta v poměru cena výkon. Popř. jestli tu nvidii tak od jakého výrobce.
Chtěl bych aby mi vydržela min 3 roky, moji radeonku už mám tak 5 let minimálně.
- Alfajk
- Začátečník

-
Re: Grafika cca do 9000
urcite gtx 970, s tou chybu neudelas,jen si vyber vyrobce,kterej se ti libi(a sleduj,aby mel 3 roky zaruku)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- chcipi
- Žlutá karta

-
No ona je tam ještě v podobné ceně taky nějaká Radeonka, ale ta nvidia je asi lepší že?
A pak taky by mě zajímalo jestli ta karta bude podporovat DX 12, abych si nekoupil drahou grafiku a nezjistil že za rok vydaj ten DX a budu v řiti.
A pak taky by mě zajímalo jestli ta karta bude podporovat DX 12, abych si nekoupil drahou grafiku a nezjistil že za rok vydaj ten DX a budu v řiti.
- oneb1t
- Začátečník

vsechny budou podporovat dx12 radeonka je lepsi jen jako bazarovej nakup 
- blaho
- Žlutá karta

-
Ak novu , tak GTX 970 .
Bud gigashitku G1 , alebo klasiku od MSI Gaming
Bud gigashitku G1 , alebo klasiku od MSI Gaming
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Budou podporovat DX12 asi jako GF4 podporuje DX9 nebo jak Kepler(a rovněž maxwell) podporuje DX11.2 třeba, ala nepodporuje. Drivery budou kompatibilní s onim API ale specifické DX12 features budou vyžadovat DX12 HW které současné karty samo sebou nejsou. Jsou flaglý jako DX12 ready ale DX12 karty to ihmo nejsou. Jako usery nás to ale nemusí zajímat, než budou ty chybějící HW features využívat jakékoliv hry, budou tyhle karty beznadějeně zastaralé, u G80 to třeba trvalo 6+ let než přišly hry kde jí chyběly technologie, a vývoj se zpomaluje, ne akceleruje. DX12 API ala onen sníženej overhead je záležitost driverů a na kartách obou výrobců poběží. DX12 features ty karty nemaj a nepotřebujou, ty uvidíme až bude DX12 HW majoritní, to je výhledově tak 3-5 let.oneb1t píše:vsechny budou podporovat dx12 radeonka je lepsi jen jako bazarovej nakup
- chcipi
- Žlutá karta

-
Ok díky za rady, tak jsem teda koupil tu od MSI. Uvidím až přijde, snad nebudou píškat cívky jak se všude píše :/
- blaho
- Žlutá karta

-
no ja som zobral tu G1 Gaming od gigabyte a piska iba v menu Far Cry4 /tam piskala aj GTX 780/
OC za 5 sekund na 1530 MHz , skusim zajtra viac
OC za 5 sekund na 1530 MHz , skusim zajtra viac