Tak či tak, ako tretí účastník diskusie môžem vyššie uvedeným jednoznačne povedať, že sa proste zhodnete, že sa nezhodnete, lebo každý má inú metodiku hodnotenia. V konečnom dôsledku to bude mať podobný výsledok: viac než tretinu rozpočtu ukoristí grafická karta.
K je procesor ako každý iný. Má základný takt, takt turba, určité inštrukcie a podporu technológie (skôr orientovaný na podnikovú sféru, zabezpečením či šifrovaním dát atď.). A nakoniec má i svoju cenu. CPU s dobre optimalizovaným nastavením (v biose, napríklad Turba, dá sa s tým snáď viac vyhrať ako samotným taktovaním na niektorých doskácha s možnostami, i v OS, teda režimoch napájania a podobne). Tak či tak, skôr by sa vážne udávať, že či daná hra podporuje a vyžaduje potrebné inštrukcie, resp. ich potrebný výkon výpočtov prostredníctvom CPU by sa organizoval a vyhodnotil na úrovni potrebných FLOPS. A to, či by sa na to využili samotné inštrukcie, inštrukcie multitaskingu a jeho vývojových úrovní (AVX 1 či 2, 512bit a tak podobne), alebo niečo iné je tak či na vývojároch a účinnosti a efektivite zdrojového kódu. Zle optimalizovaný Software bude proste vždy zle optimalizovaným SW.
Zostavy sú inak pekné. Vlastne i ten Z97 Gaming 3 od MSI u udávanej prvej od samotného autora threadu a žiadateľa by som tam nechal. Prípadne zvolil 5 (nemá staršie PCI sloty). Zdroj od Seasonicu je fajn voľba. Osobne by som nepreferoval voľbu Blue disku od WD, ale hľadal som vhodnejšie riešenie kam umiestniť systémovú partíciu než na toto.
A slovo predimenzovaný chladič snáď ani nepoznám. Veď je dobrý alebo zlý pasív a s tým ešte, čo naň fúka...ventilátorom.

Vždy, keď to počujem, tak si predstavím, že predimenzovaný je proste gigantický, ktorý sa tam kam sa má zmestiť proste nezmestí...