Mass Effect 3

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Mass Effect 3

Příspěvek od Alfajk »

pilarius píše:Alfajk:
Leviathani stvořili Catalyst jako program, který měl vyřešit ten problém. Catalyst stvořil Reapery (a má je pod kontrolou). Catalyst se vzdal kontroly, protože dokončil instrukci a neměl již co na práci. Oni se pokoušeli zmocnit se Reaperů jinými způsoby.
no,dlc leviathan spis vic prinasi vic otazek,nez odpovedi,ale to ted resit nebudeme
pilarius píše: Že Šep nezemřela u toho teleportu je typická scénáristická berlička stejně jako stovky podobných akcí ve stovkách knih, filmů a her. Okecat se to dá třeba tím, že na dálku nepoznal, že Šep je stále naživu a/nebo dostal od Catalysta příkaz letět pomoct jinam. Pokud by zemřela, jak se můžeme bavit o indoktrinaci?
to,ze shep u laseru nezemrel neni berlicka,ale blbost,ja to proste neberu,ta hra se k tomuhle nikdy snizit nemusela,i to privedeni zpet k zivotu v ME2 je zpracovany naprosto uveritelne,tak proc je tam takovahle do oci bijici kravina? to ho nemohl trefit treba vybuch toho auta,nebo nejaky poletujici trosky? o par videii zpet ten samej laser prepuli aliancni kriznik a ted nezabije cloveka...proste ne

pokud by u teleportu zemrel a my dohrali zbytek hry treba za nekoho jinyho,kdo se normalne k teleportu dostal nezranen,tak by tyhle diskuze vubec nevznikali,vychazejme teda z toho,ze se tam stalo neco "divnyho",harbinger by svoje stanoviste urcite neopustil,jelikoz to bylo jediny zranitelny misto vsech reaperu,navic ve hre to sice neni primo receny,ale harbinger mel dost mozna schopnost "neuposlechnout" rozkaz catalysta,sam byl vytvoren z leviathanu
pilarius píše: Hlavně: proč by Šep prostě nezabili a nespustili/nezničili Catalyst sami? Co by mělo za smysl ji ovládat? Plus teď si to přesně nepamatuju, ale v DLC Leviathan mělo snad zaznít něco o tom, že Šep není pod vlivem indoktrinace. Chlapec se dá vysvětlit normální psychologií a stavem její psychiky, sny jakbysmet.
viz prave leviathan dlc,kdy se leviathani podivaji shepardovi do hlavy a "promitaji mu",zde jeste shep neni pod vlivem kompletni indoktrinace,ale treba jen castecne,ktera se nemusi nijak projevovat,jen si ho "postupne zpracovavaji"
kdyz zavru obe oci,ten kluk i sny daji vysvetlit tou psychikou,ale jak rikam,tech stripku do sebe zapada mnohem vic,navic to neni nic vymyslenych,ale skutecne to koresponduje se zaznamama v codexu primo ze hry,od jejich tvurcu
pilarius píše: Neprohlížel jsem všechny varianty, ale kdyby se probrala z destroy endingu, jak by mohl proběhnout? Vždyť by se neotevřela Citadela a Crucible by se do ní vůbec nedostal.
tak si naloaduj save a vyzkousej vsechny moznosti,at vis na cem ses :roll:
pilarius píše: Syntéza vychází nejlíp podle Catalystu a proto mu nevěřím, protože jeho předchozí nejlepší dostupné řešení bylo po pár desítkách tisíc let všechny pozabíjet a udělat z nich břečku. Ta AI byla prostě vadná. :-D Každopádně, jak říkám, moje Šep tuhle variantu prostě stejně zvolit nemohla, protože by rozhodla za příliš mnoho svobodných bytostí. Navíc by pak byly nejspíš stejně další obrovské války: Krogani, Batariani, Rachni, které Šep může prostřednictvím Reaperů zastavit dříve, než vlastně začnou.
Mně prostě přijde nejzbytečnější volba to zničení, když to jde bezproblémově provést přes kontrolu a jsou tím také prakticky anulovány vedlejší škody.
pokud by doslo k synteze,ktera je popsana jako vrchol evoluce a vse by byla pravda tak,jak to godchild popisuje,tak by urcite k takovejm malichernostem jako jsou valky uz nikdy nedochazelo
pilarius píše: Ty argumenty mi přijdou prostě vykonstruované.
jasne ze jsou vykonstruovany,ale proste to vsechno dohromady dava vetsi smysl,nez to,co nam predhodili z EAware...bohuzel ME "4" s nejvetsi pravdepodobnosti nebude ctyrka a nebude nijak dejove navazovat,pokud se nebude jednat o IT(jako ze nebude),na tyhle 3(4) naprosto rozdilny konce nelze navazat nic,co by vysvetlovalo udalosti po konci ME3,takze to bude bude nejakej prequel(protheani?) nebo spinoff

jinak kdyz si tu zalistujes par stranek zpatky,nekde tu je odeme podrobnejsi post (uvaha?) o pokracovani ME
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Ano, chybí mi hodně informací, bo ME3 jsem dohrál jednou bez DLC v době relasu a těším se, až si najdu čas na přehrabování se v DLCčkách. Nevěřím však, že by DLC vyřešilo blbosti neodvratně zakomponované do hry.

Ten příspěvěk jsem napsal hlavně proto, že nemá smysl se dohadovat nad "skrytýma smyslama" ve třetím díle a logikou jednotlivých konců, protože třetí díl je asi jako Star Wars episode VI Return of the Jedi. Za psací stroj scénáře si sedl troll a napsal "tadýdádáda, a to je vše přátelé".

Okolo ME1 nejsou žádné indoktrinační teorie a události se nedají vysvětlit více způsoby = scénář nemá tak vážné díry. Diskuse okolo ME3 vyplývají z toho, že scénář díry má, ne proto, že by ME3 nahodil nějaké téma k diskusi. Všechny konce nějaký způsobem popírají děj, nebo logiku a výběr je otázka nálady/názoru.

Destrukce je zkrátka blbost, jako celý Cruicible + Citadela. Citadela v ME je anténa, nic víc - proto taky vypadá, jak anténa. Reapeři vegetují někde na okraji galaxie, šetří baterky a čekají, až je správci Citadely prozvoní, že je čas sklízet. Správci jsou ale sabotovaní Protheanama. Jenže Reapeři nejsou trupky a mají v terénu Sovereigna. Ten využije všech prostředků, napadne Citadelu, aby prozvonil kamaraty ručně...
V ME3 mám jako najednou věřit, že Citadela je vlastně Achilova pata, kterou superinteligentní syntetická rasa vybudovala proto, aby v ní někdo rozstřelil pistolí červenou rouru a všechno zničil... KK? Celý "nápad" s ultimátní záchranou zbraní je dost levná berlička.
Na splynutí mi vadí hlavně to, že je to z hlediska scifi přitažené za vlasy. Čárymáryfuk a máme tu kytičky s plošnýma spojema... Mohlo to být řešené nějakým soužitím, kdy by se reapeři zkrátka mírumilovně začlenili do galaktického spolku - což z toho nedělá moc velký rozdíl, proti ovládnutí.

Ne, zkrátka tvůrci si řekli (čti manažeři EA nařídili), že to nějak zakončí a místo aby vycházeli z předchozích dílů, tak naprcali dokupy Star Wars, komixy a příběhy z Kačerova. Navíc se blížila deadlajna, tak rozhodli, že finální cinematic bude jen jeden a příběh už do toho nějak napasujou. Dvěstěpadesát DLC to nezachrání.

Paradoxně, přesto všechno je to stále výborná série.

EDIT:
DLC Leviathan
Aha, teď koukám, že museli vydat DLC, co popírá předchozí díly, aby ten třetí dával trochu smysl.

EDIT2: Jak píše Alfajk ohledně těch berliček, tohle sežeru u jiných her, kde mají příběh jen jako důvod k explozivní akci. Když jsou předchozí dva díly postavené v rámci videoher na celkem rocksolid logice, tak zkrátka zásah laserem, zjevení godchild, argumentace godchild atp není něco, co hráč série přehlídne.
Naposledy upravil(a) TankGeorge dne stř 12. úno 2014, 23:52, celkem upraveno 2 x.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Alfajk:
Přímej zásah ale v cutscéně vidět není. Nikdo netvrdí, že došlo k přímému zásahu. Nevíme, k čemu tam došlo. Šep má pak natavenej armor a je hodně zraněná. Prostě to bylo třeba vedle, ale hodně blízko.
https://www.youtube.com/watch?v=yhFTOh3d2js (11:45)

K válkám by stále docházelo. Možná by to nebyly války jako důsledek neshod, ale byly by to války v důsledku nedostatku zdrojů (nesmrtelnost je svině), který by nastal velmi brzy (krogani, rachni, vorcha). Jo a vzhledem k tomu, že by to modifikovalo veškerou DNA, možná by se objevily slušně drsný nemoci, se kterejma by si nikdo nevěděl rady (protože by se musela znovu vybudovat celá medicína). :-D :-D :-D

No, jak už jsem psal, tak mně prostě pro mou Šeprdovou přijde ten závěr s převzetím kontroly dokonalý a dává perfektní smysl. Žádnou opravdovou díru tam nevidím.
Co je "IT"? Na rozdílný konce navázat nejde, ale nebyl by problém jeden vybrat a stanovit ho jako canon, děje se to běžně (vždyť už na konci ME2 mohla Šep definitivně umřít). Mohlo by se tam dít cokoliv. O Protheanech to rozhodně nebude (hra bez lidí fakt nefunguje, věř mi). Mohla by to ale být třeba lidsko-turianská válka.

TankGeorge:
Souhlasím s tím, že tam jsou nedodělky, ale v současném stavu se všema DLC se mi ta hra prostě líbila a žádný problém s koncem/konci jsem neměl.
Citadelu a Mass Relays vybudovali nejspíš Leviathani, i když i ve wiki na fanpage jsou jako tvůrci uvedeni Reapeři. Není to Achillova pata, pouze místo, kde je uložen Catalyst, aby mohl lépe sledovat a studovat. Souhlasím s tím, že ta zbraň je berlička a šlo to určitě vymyslet líp, stejně tak ta syntéza je naprosto FI a vůbec SCI.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

pilarius píše:Alfajk:
Přímej zásah ale v cutscéně vidět není. Nikdo netvrdí, že došlo k přímému zásahu. Nevíme, k čemu tam došlo.
a to je na tom vubec to nejhorsi,nevime,co se tam stalo,kdyz prehlidnu vsechny ty detaily o tom,ze shep klidne dejcha ve vesmiru bez prilby na citadele a lidi,ktery byly se mnou v pozemnim teamu pak nasledne nekde havaruji s normandii (coz fixnuli v EC) na nejaky pochybny planete,tak je to vsechno jen v shepove hlave,indoktrinace :twisted:
pilarius píše: K válkám by stále docházelo. Možná by to nebyly války jako důsledek neshod, ale byly by to války v důsledku nedostatku zdrojů (nesmrtelnost je svině), který by nastal velmi brzy (krogani, rachni, vorcha). Jo a vzhledem k tomu, že by to modifikovalo veškerou DNA, možná by se objevily slušně drsný nemoci, se kterejma by si nikdo nevěděl rady (protože by se musela znovu vybudovat celá medicína). :-D :-D :-D
pokud vezmem syntezu tak,jak nam byla prehozena,tak by valky nebyly,dost mozna by ani nebylo potreba jist,nebo spat a nemoci by taky zcela jiste vymizeli...synteza je "dokonala",takze vsechny "co kdyby" nejsou opravneny...space magic je space magic
pilarius píše: No, jak už jsem psal, tak mně prostě pro mou Šeprdovou přijde ten závěr s převzetím kontroly dokonalý a dává perfektní smysl. Žádnou opravdovou díru tam nevidím.
Co je "IT"? Na rozdílný konce navázat nejde, ale nebyl by problém jeden vybrat a stanovit ho jako canon, děje se to běžně (vždyť už na konci ME2 mohla Šep definitivně umřít). Mohlo by se tam dít cokoliv. O Protheanech to rozhodně nebude (hra bez lidí fakt nefunguje, věř mi). Mohla by to ale být třeba lidsko-turianská válka.
v tom se ocividne neshodneme,nema cenu tu jeden druhyho presvedcovat,ale control je proste nejhorsi z moznejch variant :)
a jeden z koncu vybrat a povazovat ho za canon by byl posledni hrebicek do rakve mass effectu,ta hra je na rozhodnutich vybudovana,tohle si nemuzou dovolit,proste ne...hra bez lidi podle me funguje,me by bylo treba uplne jedno,jestli hraju za lidi,nebo turiany a nebo treba protehany,prave historie protheanu je ze vsech nejblizsi a nejzajimavejsi,protoze o ni uz neco malo vime,bylo by zajimavy to prozit(viz stretnuti kultur asrijek a protheanu,kdyz to javik vysvetluje v tom jejich muzeum,kde objevej tu prothean VI)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Tak znovu. Proč by ji indoktrinovali? Jak by si polepšili oproti sesmahnutí? :-D Nemůžu pochopit ten motiv. (A hlavně by podle toho pak nešlo zvolit žádný konec, protože Šep celou dobu leží pod sutinama.)
Helma chybí kvůli prožitku. Nedovedu si představit, že by měla na sobě tu hnusnou helmu, to by ve mně asi jen těžko vzbuzovalo nějaký emoce. :-D Jestli chceš in-universe zdůvodnění, tak tam bylo silové pole/mass effect pole. (Ramena citadely něco takového musí mít - vždyť by po každý sebemenší autohavárii na otevřeném patře jinak umírali obyvatelé na udušení. :-D Technologie je to normální, akorát je běžně doprovázena světelnými efekty jako třeba síť. Každopádně není důvod, aby neměl Catalyst pokročilejší verze té technologie, případně aby Šep nevlezl do hlavy a nezneviditelnil jí ji (asi se shodneme na tom, že do hlavy lézt umí, když se jí ukázal jako ten chlapec). Důvod by byl jednoduchý - in-universe: snad to dotlačí Šeprdovou ke zvolení syntézy; pro hráče: wau, to je epic.)

S vymizením nemoci nesouhlasím. Syntéza je prostě zorganičtění syntetiků a zesyntetičtění organiků. Bakterie a viry jsou taky organici. :-D Je to sice space magic, ale i magie má svá pravidla.

No, ale jak říkám, už na konci ME2 mohla Šep zemřít. Vybrali ten konec, ve kterém nezemřela. Už se to stalo, ale trojka se stejně prodávala dobře. :-D
Pro tebe možná, ale normální člověk se v takové hře nemá s kým ztotožnit, nemůže se upíchnout do nějakého point of view. I v blbých Star Wars jsou lidi. I v Battle for Terra nebo v Avatarovi jsou lidi, i když jsou to záporáci. Komerčně to prostě bez lidí nefunguje.
Sám bych rád viděl buďto nějakej space sim, nebo další podobnou hru, ale z těch lidsko-turianských válek.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

no,je pravda ze v ME2 mohl shep umrit,ani jsem si vlastne nezjistil,za koho jakoby navazuje save - i kdyz on nejde vubec importovat do ME3,co ? pokud shep v me2 umira,je ME2 finalni dil "trilogie",a ME3 je dalsi samostatna hra z onoho univerza,kazdopadne u me "No one left behind" a ME2 prezili vzdycky vischni 8-)

proc by ho indoktrinovali? ocividne se ti nejak podarilo naprosto ignorovat harbinger/soverignovi pohnutky a hlavne dlc v ME2 - the shadow broker (padlo par slov i v dlc arrival) - reaperum doslo,ze shep je ikona,chteli ho zkoumat a zjistit,proc je tak dulezitej a proc ho vsichni nasledujou,aby mohli do dalsiho cyklu vylepsit svoji technologii "o sheparda",aby bylo vyhlazovani jeste efektivnejsi - to je celej jejich motiv,sesmahnutim by neziskali nic

to silovy pole na citadele bylo,parkrat ho bylo mozny videt( zejmena v dlc citadela /omega),ale to tam bylo proto,ze bylo potreba udrzovat "zivot",kdyz byla citadela pod kontrolou reaperu,pochybuju ze by bylo potreba udrzovat dejchatelnou atmosferu,v jejich vlastnim zajmu by vsechny na citadele zabili a jak to udelat jednodusejc,nez vypustenim vzduchu...

a snad nepopiras (uz teda videls vsechny konce?) ze synteza je to "nejlepsi", ne? pokud ji prijmes tak,jak ji naservirovali a nebudes nad tim tolik premejslet,je to v podstate znovuotevreni raje pro vsechny...tobe se libi control a ja se hold spokojil s destroy koncem,protoze za to jsem 3 mass effect hry bojoval a navic to byl krasnej vztycenej prostrednicek pro godchild (kterej prozmenu lhal - jasne rekl,ze shep pri tomto endingu zemre,protoze je castecne stroj - proc ale shep prezil? ze by porazil indoktrinaci a konecne se probouzi? :twisted:
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Alfajk:
No ale podle mě Catalyst chtěl Šeprdovou nechat naživu a dát jí tu volbu. Pak by tam atmosférickou kontrolu zapnul (poslal jí i výtah, Crucible ten výtah určitě nezapnul).

Indoktrinace Šep kvůli získání těchhle informací by dávala smysl. Co nedává smysl, je to, jak to je zobrazené ve hře - jsou nabízeny nějaké volby, jsou tam TIM a Anderson a ty volby něco dělají, jsou skutečné (už jen proto, že třeba Destroy vypráví Hackett). Ani jednu ze tří voleb Catalyst dál nijak nekomentuje, na odmítnutí volby reaguje skrze něj Harbringer nasraně slovy "So be it!" a Catalyst navazuje slovy "The cycle continues.". Harbringer se už těšil na dovču, ale Catalyst byl neschopnej Šep přesvědčit, aby to nějak ukončila. :-D

Kvůli tomu, že minimálně jedna ta volba je nepopiratelně opravdová (Destroy) a vyžadovala Crucible (otevření Citadely), a v závěru se nehovoří o TIMovi, lze jednoduše vyvodit, že i ony další volby byly opravdové. K tomu pak ty argumenty jako Stargazer. Prostě nevidím důvod o nich pochybovat.

Viděl jsem všechny, ale ne všechny v Extended Cutu. Syntéza je nejlepší z pohledu Catalysta, protože jeho jediný program byl zabránit věčným válkám mezi organiky a syntetiky, ne zabránit šíření superpandemie. :-D Celej ME byl o volbách a moje Šeprdová prostě nemůže celé galaxii vnutit tuhle volbu. Teď jsem si to video pustil a docela mě fascinuje, že v Synthesis ending k tomu paprsku běží jak Usain Bolt. Celý to je prostě tak nějak creepy. Nesmrtelnost apod., to jen čeká na katastrofu (střet s jinou galaxií, superpandemie).
I pokud bych to přijímal tak, jak to naservírovali a bez domejšlení, je nejlepší kontrola. Všichni zůstanou sami sebou, dostanou znalosti a slabí budou vždy chráněni.

Každopádně jsme se nad tím trochu zamysleli a já to za sebe znovu shrnu:
Šep se na Citadelu dostala. Fyzicky tam je a volí z oněch čtyř voleb. Proč? Protože jinak by hráč vlastně nikdy nehrál konec hry.
Control: Podle mě nejlepší - uchrání všechny od zkázy. Napořád. Zachová historii. Nikomu nic nevnucuje samotnou volbou, v důsledku pouze vynucuje mír. Mně to prostě přijde v dobrém smyslu jako náboženství - je tam někdo neuvěřitelně mocný, má nás rád, nic od nás nechce kromě toho, abychom nikomu neubližovali a pokud to dodržíme, bude nás chránit, radit nám a pomáhat nám.
-> Vhodný konec pro Paragona (i proto je modrý).
Synthesis: Dobrý konec - taktéž uchrání všechny od zkázy. Taktéž napořád. Taktéž zachová historii, ale vnucuje bytostnou změnu všemu životu v galaxii (upře všem možnost rozhodnutí se). Evoluce vždy vedla k diverzifikaci a takováhle homogenizace nedává smysl do budoucna při případném kontaktu s vnějšími hrozbami či s novými vnitřními hrozbami.
-> Konec, který si přeje Catalyst. Neutrální konec.
Destroy: Dobrý konec za cenu ztráty historie a mnoha životů, bonusem je ale přežití Šeprda.
-> Vhodný konec pro Renegáda (i proto je červený). Je nejnásilnější (nejnásilněji zobrazený).
Resistance: Špatný konec. Prohra. Je však dokonale altruistický v tom smyslu, že vůbec nikomu nic nevnucuje, rozhodne se prostě nezasáhnout.
-> Vhodný konec pro milovníky ultimativní svobody volby. Volba nevolit je ultimativní volbou svobodného ducha.

Možná se tu někde popírám. Myšlenky mi skákaj a neumím z toho vytvořit ucelenej text. Fakt se v tom ztrácím. Nejsem zvyklej o něčem takovém psát, radši si o tom povídám.

Tak si to teď aspoň trochu odlehčíme:
http://i41.tinypic.com/j5dx0j.jpg
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

jo no,povidani je jednodusi,nez psanej text,tolik myslenek ucelit tak,aby to davalo smysl,zachytilo vsechny detaily a zaroven to nezabralo 10 stranek,to neni jen tak

obetuj par hodin tem videiim o IT a pochopis,vetsina tech veci je tam zminenejch,proc jsou zrovna tak jak jsou vyobrazeny ve hre,je zbytecny,abych to tu vypisoval (treba prave to zobrazeni andersona u "renegade" moznosti destroy - anderson je odjakziva zastancem dobra - pokus o zmateni shepardovi mysli a prohozeni barvicek,TIM a paragon? nebo co ty divny oci,ktery ma shep pri control/synteze - stejny jako indoktrinovanej TIM?)

navic by to nebyla prvni hra/film/serial,kde to konci proste totalne divne,at uz se jedna treba o princ of persia,asura wrath,nebo treba sherloc holms,ztraceni...
pilarius píše: Šep se na Citadelu dostala.
a co kdyz ne? :twisted:

control je navic jeste rozdelenej na 2 - paragon/renegade,podle toho,kterejch bodu mas vic,tzn jak ses choval ve hre,pri renegadovi a volbe control shep nastoli reaperskou diktaturu,pri paragon controlu zase spis vic ochrance
navic i podle samotnejch tvurcu hry,je synteza "to nejlepsi" uz jen proto,ze pro odemceni je potreba uplne nejvic WA a psali to i na twitteru,ze jim prijde jako skutecna vyhra( jeste pred EC,po tom,co vsechny konce vyznivali tak nejak stejne)
a jeden hezkej obrazek k synteze - http://th08.deviantart.net/fs71/PRE/f/2 ... 5pxvyx.jpg opravdu zarna budoucnost :)
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Jaký divný oči? Moje Šep měla normální oči.

Prohozený zobrazení barev u TIM a Andersona je jednoduchý - je to vizualizace pro hráče. Barvy a lidi jsou tam nezávisle. Lidi jsou tam proto, aby hráč věděl, kterou volbu by zvolili, barvy jsou tam kvůli identifikaci Paragon a Renegade řešení (jako to bylo po celou hru u dialogů a akcí - není důvod to tu dělat jinak). Paragon neznamená ve hře klaďas a Renegát není záporák. Ve hře to rozlišuje intelektuální a násilné řešení. V Control Šep obětuje své tělo a "zužitkuje sílu nepřítele", v Renegade na to jde drsně - násilně a přežije (ve hře je Paragon obvykle (nevím, jestli vždy) altruista a Renegade egoista)). Z hlediska in-universe je pěkná čipovina, aby ta energie měnila podle účelu barvu, je to čistě jen indikátor, zatímco ty postavy jsou in-univerze představou Šep.

TIM měl pravdu, jen měl špatný motiv a metody. Kdyby volil on, měl by barvičky naopak. :-D

Z těch znám akorát Sherlocka. Každopádně opakuju, že mi tyhle konce dávají perfektní smysl a například s tím Sherlockem mi srovnání přijde nesmyslné.

Jestli se Šep na Citadelu nedostala, tak ta hra neměla žádný konec. Pak nedává smysl existence videí/cutscén na konci. Dovedu si představit, že by to někoho, kdo za tu kompletní trilogii vyhodil ten pakl peněz, mohlo štvát. Proti té teorii přihodím ještě jeden argument: proč by to Bioware už neprozradil? Ta hra vyšla před dvěma rokama. Pokud by na to chtěli navázat (jako že by v případě neexistujícího konce museli, jinak se jim na to univerzum každej vy****), touhle dobou už by sequel měli v prezentovatelné podobě a byl by ideální čas oživit fanbase (i za cenu jejich nasrání).

Prostě je třeba neřešit to jenom z pohledu in-universe a použít Ockhamovu břitvu.

Já vím, že Control je rozdělenej. To ještě víc podporuje to, co píšu výše - záleží na tom, kdo a proč tu volbu dělá - motivy a metody. :)

K odemčení Synthesis jsou potřeba body? Cože? To jako Catalyst tu volbu nenabídne? Wtf? Jak to tam pak vypadá? To by in-universe nedávalo smysl. Pro hráče by to smysl dávalo - volby se odemykají a Paragon a Renegade volby by tam zůstaly.
Každopádně i tvůrci jsou jenom lidi a každej ty konce podle svých přesvědčení a své Šep vyhodnotí jinak. Každý z těch konců je pro někoho dobrý. :)
Dobrej obrázek. Já říkám, že Synthesis je creepy. :-D
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

myslel jsem sherlocka knihu,kdy autor sherloca v jedny knize zabil,aby ho na popud fanousku v dalsi knize podivne ozivoval,jako by se nic z predchoziho dilu nestalo

opet me utvrzujes v tom,zes nevidel ty IT videa,protoze jinak by sis tech divnejch oci vsiml,neni to videt na prvni pohled,ale doopravdy tam ty oci jsou takovy,jako mel indoktrinovanej TIM
TIM prave pravdu nemel,kompletne se pletl,stejne tak,jako cely control reseni,ktery naprosto popira logiku hry,ale jak tak koukam,nejak jsme se tu "zacyklili" :lol:

a konec to mit vubec nemuselo,treba ta hra asuras wrath konci tak,ze vybehne tabulka "pokud chete znat konec,kupte si DLC jen za 9,99e",nerikam ze tohle je ten samej pripad,ale uz se to parkrat stalo,a navic,za vsim hledej prachy,jeste kdyz ted ma bioware pod palcem EA ( viz toto video,kde je EA ten tejpek s basebolkou a chodi okolo vsech vyvojaru - maxis a podelany sim city,bioware a tenhle podivnej konec atd... http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ a vem si,jak vypadaly stary dily sim city nebo stary hry od bioware,nez do toho zacalo kecat EA)

a ano,k synthesis jsou potreba body,nejvic ze vsech moznejch myslim,na netu je spousta podivnejch existenci,ktery pisou treba do diskuzi na youtube k endingum a hrozne se divej,kde se vzali ty dalsi 2 konce,ze oni meli jen jeden jedinej a nemeli zadnou moznost volby - proleteli hrou bez importace savu z minulejch dilu a nesplnili ani pulku ukolu,tak se potom nemuzou divit...

a jak rikam,probehlo hlasovani,komu se konec ME3 libil a komu ne,celkem asi 120 000 lidi,z toho se ten konec libil zhruba jen 10 000,coz neni moc dobrej pomer...
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Ne, videa žerou moc času, ale předtím, než jsem to napsal, jsem si to ještě narychlo v jednom YT videu ověřil. Já na těch očích nic divného nevidím.
http://www.youtube.com/watch?v=jhVhBz4ANj4 1:28 - úplně normální oči

TIMovo řešení bylo: chci moc, ovládnu Reapery. Control řešení je: musím se obětovat, protože jinak budou trpět kvanta ostatních. Zacyklili jsme se proto, že nerozlišuješ mezi tím, když chce někdo násilně ovládnout AI hackováním a když někdo od ní dostane dobrovolně login a heslo, ale spálí si tím za sebou mosty. :-D Reapeři byli prostě příliš silní na to, aby se dali hacknout, ale to vůbec nic nevypovídá o tom, že je nelze ovládat (o opaku svědčí existence Catalystu).

Jestli nejsou přístupné všechny konce, tak to fakt potěš koště. Každopádně jestli zůstává jen Paragon a Renegade ending, tak by to sedělo.

Taková hlasování vypovídají jenom o fanbase, ne o casual gamerech. Třeba já jsem to hlasování ani neviděl. :)
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

abys tam ty oci videl,nesmis koukat na konzolovu verzi s rozlisenim 640x480,ale full hd pc :)
http://www.youtube.com/watch?v=ZZOyeFvnhiI v case 15:53

pokud nemas dostatek bodu,mas myslim jen destroy ending s tim,ze je to doopravdy destroy,znici to citadelu,Zemi i mass relays a temer nikdo neprezije,ani posadka normandie ani se shepard nenadechne,control je uzamcenej a synthesis vubec neni pristupnej - chybi most

to hlasovani probihalo hned po vydani hry,kdy to dohrala vetsina lidi,vcetne me (ja si teda pockal na cestinu asi 2 mesice),takze jsem to videl s odstupem casu,kdyz uz byla fanbase dost nasupena :) ,navic ja se rozhodne nepovazuju za casual gamera ;-)
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Lol, ani tam to nevidím a když v 16:26 mluví o TIMovi, tak to je pěkná čipovina, protože ten měl místo očí implantáty (má podobné oči jako EDI). :-D :-D :-D
http://static1.wikia.nocookie.net/__cb2 ... hntesh.jpg
http://media.moddb.com/images/mods/1/25 ... -19-32.jpg
Kdyby to byl dějově významný prvek, tak bude vidět i na konzoli. Proboha, hry jsou pro casual gamery, ne pro takovéhle pitvání.

Ještě hůř. Extended Cut to posunul úplně jinam. Konec původní hry byl příšernej.
Právě proto, že nejsi casual gamer, taks tam byl a hlasování jsi viděl a/nebo ses ho zúčastnil. Devadesát procent lidí o něm v životě neuslyší (i já o něm slyším až od tebe, a to jsem si na fórech pěknejch pár věcí četl).
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Mass Effect 3 - 4K textury

Příspěvek od Vlastik80 »

http://makeithd.wix.com/en-eu#!mods/c24g2

- mody do her, je tam mj. i do ME3, celkově >15GB textur 4K :wink:

PS: Kdyby to tu už někde bylo, tak se omlouvám- nevšiml jsem si.
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

ME3 - to snad ne ?!!

Příspěvek od Vlastik80 »

!!!! SPOILERY !!!!

Zdravím opět,

blížím se ke konci hry a tak mě naštvalo že i přes teoretickou nesmrtelnost a nezničitelnost si pro "návod" katalyzátoru v klídku dojde Cerberus ninja co se nedá záměrně zničit, jelikož by to bylo moc snadný a rychlý a klidně si odletí pryč (byť dočasně - ok).
Ok, v pohodě, sem sice naštvanej že to tam totálně podělali a nebudu řešit detaily typu loď je blízko a oni nesestřelí/nezakročí? No nic, dejme tomu...
Ale co mě trochu naštvalo bylo když jsem se mrknul co má být dál v tušení že ME3 má nějak pomotané konce...
Takže se ptám a otevřeně- jak to je s těmi konci? Jaké jsou a je tam alespoň nějaký dobrý?
Protože jsem četl jen samé debilní kde to dopadne vesměs blbě a je pak totálně jedno že jste se celou hru snažili jak hovada o nějaký kodex když to pak je naprd...
Díky za odpověď, tohle mě fakt vytočilo, i když doufám s letitým zpožděním a vírou že s tím autoři něco udělali, jelikož podělat to a vydat navazující Mass Effect 4??? Na co by pak navazoval- na jiný vesmír? Jiný časoprostor???
Díky, pokud to autoři podělali a ohání se tím že ONI mají přednostní právo určovat jak co dopadne (3 blbé konce?? Jeden nestačí?) pak jim na to kašlu a nějak ztrácím vůli hru dohrát, takže doufám že se něco za ty roky změnilo a je šance alespoň na jeden good end, mimochodem na něco přece ME4 musí navazovat ne???

PS: A co ten multiplayer- opravdu platí že bez něj to také nejde dohrát???

!!!! SPOILERY !!!!

EDIT: Vím že se to tu točí dokola, ale chci to trochu opět zaktuálnit a nechci lovit zpětně. Díky.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

SPOILER

co ze se ti s tim kai lengem nezda? ve ktery konkretni casti ti to do sebe nezapada? prilet na thessii? on uz na ty planete byl pred tebou,proto ho normandie nevidela a nemohla sestrelit,navic domobrana planety uz byla v troskach,asarijky meli dost prace s reaperama

jak moc do detailu to s tema koncema chces? momentalne s extended cut uz jsou "akceptovatelny",ale porad zanechavaji pachut zklamani, pred koncem si zazalohuj svuj save(klidne az uplne tesne pred samotnym rozhodnutim,abys nemusel furt koukat na tu neodkliknutelnou ukazku) a vyzkousej vsechny,kazdymu sedi neco jinyho,ale happyendu se nedockas,detaily tedy preskakuju,kdyz nevis do ceho jdes,ale klidne ti je sem muzu napsat,ale prijdes o "prekvapeni"(konce jsou celkem 4)
to ze tam jsou chyby ktery popiraji kodex a polovinu veci z ME univerza budes holt muset zkousnout,vysvetleni se vetsinou nedockas
doufam ze mas vsechny DLC,zejmena From Ashes a Leviathan,spousta zajimavejch informaci
dneska uz by po vsechy tech patchich melo jit dohrat na "nejlepsi" destroy ending i bez multiplayeru,protoze snizili potrebny skore,ale je potreba mit velmi war assets, kdyz budes mit "miru pripravenosti" jen 50% bez multiplayeru,ale je to mozny hacknout editorem savu a nebo pripadne prepsat jeden soubor takovym,kde je 100% pripravenost
dneska existuje i fanmade mod - happyending mod a s nim je ten konec preci jenom stravitelnejsi,krom toho,ze je vic happy taky dava mnohem vetsi smysl a to v podstate stacilo ty videosekvence jinak sestrihat
pokud se tomu konci chces vyhnout za kazdou cenu a zit v "iluzi", muzes taky dohrat az do posledni mise pred odletem na Zem a potom si spustit DLC Citadela,kde to po jeho dohrani ukoncis,to DLC je vazne super a kdyby tak koncila cela hra,byl bych spokojenej
to,jak na tyto konce chteji navazat mass effect 4 vubec nechapu a jsem na to vazne zvedavej,podle me to proste neni mozny,jestli nepouzijou nejakou berlicku

jeste neco?
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Díky, sice přístup "sereš mě ale povím ti to a pak tě zabiju", ale beru to, tak jen drobnost:

!!! SPOILERY !!!

Jinak mám instalováno:

- Reckogning - 6 nových charakterů, zbraně
- From Ashes - 1 charakter do týmu, puška, nové zdroje a obleky týmu
- Resurgence - 2 nové mapy, postavy, zbraně a předměty
- Rebellion - jen pro multiplayer - mapy postavy atd.
- Retaliation - jen multiplayer - mapy, obtížnost atd.
- Extended cut - scény a epilog pro vysvětlení konce hry (he he a co ME4 ??? )
- Earth - 3 nové mapy pro boj na Zemi

Nemám:

- Groundside resistance pack - SP kampaň proti smrťákům (?)
- Genesis 2 - komix o hře
- Omega - nová kapitola bez vlivu na hru, jen tunelovka
- Citadel - návrat k původnímu týmu ME alespoň na chvíli, prý velmi povedené DLC
- Fireflight pack - jen nové zbraně
- Alternate Apperance Pack 1 - obleky a zbroj
- Leviathan - mise SP o tvorovi co ničí smrťáky, prý povedené DLC oproti Omeze

!!! SPOILERY !!!

Zkusil jsem stručně popsat co které DLC je, ale nevím zda je to ok, když ne, opravte mne, protože opravdu 100% fanda abych vše znal a věděl nejsem a přehled o čem které DLC je bych uvítal.
Bhall1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bhall1 »

Sežeň si Citadel a Leviathan ty jsou dobré.

Jinak ohledně těch konců. Co se na nich lidem nelíbí? To že to není úplný happy ending nebo nějaké nějasnosti/nesrovnalosti v těch koncích? Nebo jejich ,,jednotvárnost,, a rozdíl pouze v barvě?
Naposledy upravil(a) Bhall1 dne pát 19. pro 2014, 12:41, celkem upraveno 1 x.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

co ze pristup? :lol: vzdyt jsem do detailu nezachazel :)

earth dlc je myslim taky jen nejakej multiplayer
gensis 2 je jako genesis 1 z ME2,takovej rychlouvod do deje na zacatku
Groundside resistance pack jsou jen nejaky zbrane do sp i mp
omega je dlc kde se snazis ziskat zpatky Omegu (mapa ze zacatku ME2 s tim velkym strip klubem) s Ariou, docela povedeny,ale nic moc zasadniho se nedozvis
Citadel dlc bych si bejt tebou poridil,je fakt pekny
Leviathan jak rikas, navic pokud ho odehrajes,zaverecnej pokec se lisi asi o 3 vety navic, dozvis se par novejch informaci o vzniku reaperu,ale gameplay nic extra

a co se me na koncich nelibi? To,ze puvodne byl jedinej rozdil v jejich barevnym filtru,nic vic...a taky to,ze popiraji spoustu veci z univerza,mam rad scifi kde jednou dany zakonistosti platej a ne ze si je pak tvurci ohnou tak,jak potrebujou...a jeste k tomu z toho uplne srsi,ze nemeli dostatek casu a celej konec museli narychlo splacat,kdyz si to porovnam treba se zpracovanim konce ME2 kde na kazdym detailu zalezelo,je ME3 ending proste fail
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

OT: No a jak na toto chtějí navázat ME4 mě právě zde zajímá... :lol:

S tou připraveností na útok ovšem také nevím, mám jít teď zničit základnu Cerbera a mám připravenost jen 50%, ale když nemusím hrát MP, tak jak to že nemám třeba 70% - na čem to závisí? Mise plním i vedlejší, hotové mám skoro vše... :|

EDIT: Prý se to dá upravit tak že se nastaví hodnota StartingStrenght na 10.000 u mise co člověk zatím nemá hotovou u sfxgame.sfxgawassetshandler > allassets = (multiple), protože fakt nevím jak na to, ale zase pokud 50% stačí na všechny konce a rozhoduje více EMS než toto tak je mi to fuk...
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“