Ahoj jaký je dobrý 3,5" HDD kam by se instalovali především hry a dále nějaké ty programy..
2TB-3TB, cena +/- 3500kč
A jak moc velký rozdíl je mezi 5400ot a 7200ot. ?
Vybral jsem WD Caviar Green RX 3TB - bohužel jen 5400ot, proto ta otázka..
A je lepší vzít např. 2TB a 1TB nebo rovnou 3TB?
HDD na instalaci her..
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- EsessicekCz
- Začátečník

-
- Cocroach
- Černá karta

-
Re: HDD na instalaci her..
čau, to máš 2-3TB programů a her?
- blaho
- Žlutá karta

-
jednonacne 7200 ot !
moc sa tomu nerozumiem, ale asi lepsie mat hdd s cim menej platňami
moc sa tomu nerozumiem, ale asi lepsie mat hdd s cim menej platňami
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Já dlouhodobě používám WD Green na instalaci her. Jedinou hru, u které vím, že se na ní rychlost disku výrazněji projeví, je BF4 při načítání pozice.
Kvůli hluku a volnému prostoru ve skříni bych raději bral jeden větší disk, než dva menší. Je dobré na něm vytvořit dva nebo více oddílů a do toho prvého hry instalovat. Na vnějším okraji ploten, kde se prvý oddíl nachází, je obvodová rychlost nejvyšší. Díky tomu například podá 3TB disk s otáčkami 5400 (pokud na něm vytvoříme 1TB oddíl na okraji ploten) po postupném zaplnění vyšší výkon, než 1TB disk s otáčkami 7200 a s jedním oddílem (obvodová rychlost bude klesat mnohem výrazněji).
Samozřejmě ideální volbou by byl 3GB disk s rychlostí 7200 ot., ale WD Black je drahý a Seagate má zase celkem pomalý seek a co jsem měl poslední dobou v ruce, tak dost vibrovaly.
Kvůli hluku a volnému prostoru ve skříni bych raději bral jeden větší disk, než dva menší. Je dobré na něm vytvořit dva nebo více oddílů a do toho prvého hry instalovat. Na vnějším okraji ploten, kde se prvý oddíl nachází, je obvodová rychlost nejvyšší. Díky tomu například podá 3TB disk s otáčkami 5400 (pokud na něm vytvoříme 1TB oddíl na okraji ploten) po postupném zaplnění vyšší výkon, než 1TB disk s otáčkami 7200 a s jedním oddílem (obvodová rychlost bude klesat mnohem výrazněji).
Samozřejmě ideální volbou by byl 3GB disk s rychlostí 7200 ot., ale WD Black je drahý a Seagate má zase celkem pomalý seek a co jsem měl poslední dobou v ruce, tak dost vibrovaly.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- PKBO
- Moderátor

já mam BF4 na 2TB WD Blue a je to doslova utrpení čekat na load, míval jsem to na SSD a byl v mapě jako první, teď se připojuju klidně minutu a půl do hry a to už je fakt masakr..
- EsessicekCz
- Začátečník

-
Děkuji všem za odpovědi tak dám asi na PET5 a vemu 3TB WD Green a rozdělím ho na oddíli..
A BF4 dám, kdyžtak na SSD
A BF4 dám, kdyžtak na SSD