AMD Radeon R9 290 + Arctic Cooling Accelero Xtreme III
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Ache
- Pokročilý

Re: AMD Radeon R9 290 + Arctic Cooling Accelero Xtreme III
Tak na ten "Ghetto mod" je snad dobrý si sehnat rezervní chladič z nějaké již odpálené / nefunkční karty... dělat to na kartě v záruce je dost nerozumný. 
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Co by se mohlo pokazit? Stejně do chadiče reješ mimo kartu (když už to rozebíráš tak ho sundáš, pro lepší pastu a tak) a dále je to referák 290X tzn... kde by jsi ho vzal než z té karty. Když už se k tomu odhodláš tak buďto máš náhradní chladič a nebo jsi mimo záruku protože k reklamaci karty ihmo potřebuješ nezničený origo chladič.
- Frostys
- Začátečník

-
prograw co říkáš na tyhle? https://www.tsbohemia.cz/corsair-air-se ... 87116.html
Jsou tišší a mají stejný průtok vzduchu jako ty, cos sem dával ty. Není to divné?
Jsou tišší a mají stejný průtok vzduchu jako ty, cos sem dával ty. Není to divné?
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
- prograw
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Průtok vzduchu budou mít určitě vyšší, jako SP série ventilátorů od Corsairu.
SP = static pressure
AF = air flow
Jakékoliv AF ventilátory budou mít v drtivé většině případů vyšší CFM /m3/h (průtok vzduchu), protože jsou tak konstruované. Výborně se hodí na vhánění a vyfukování vzduchu do a ze skříně. Ovšem pokud tento ventilátor narazí na překážku (nějaká perforace, při nejhorším pasiv a radiátor), nebude mít dostatečnou sílu protlačit vzduch skrz žebrování (proletí zpět přes velké mezery mezi lopatkami).
Ale to už jsem o pár příspěvku zpět psal
(U ventilátorů, které osazuješ na jakýkoliv pasiv / radiátor, Tě zajímá v prvé řadě "static pressure". Což je hodnota udávaná nejčastěji v jednotce "mmH2O". Ideálně odečítat tuto hodnotu z nezávislích testů, protože výrobci ji dost často nadsazují.)
SP = static pressure
AF = air flow
Jakékoliv AF ventilátory budou mít v drtivé většině případů vyšší CFM /m3/h (průtok vzduchu), protože jsou tak konstruované. Výborně se hodí na vhánění a vyfukování vzduchu do a ze skříně. Ovšem pokud tento ventilátor narazí na překážku (nějaká perforace, při nejhorším pasiv a radiátor), nebude mít dostatečnou sílu protlačit vzduch skrz žebrování (proletí zpět přes velké mezery mezi lopatkami).
Ale to už jsem o pár příspěvku zpět psal
(U ventilátorů, které osazuješ na jakýkoliv pasiv / radiátor, Tě zajímá v prvé řadě "static pressure". Což je hodnota udávaná nejčastěji v jednotce "mmH2O". Ideálně odečítat tuto hodnotu z nezávislích testů, protože výrobci ji dost často nadsazují.)
- Frostys
- Začátečník

-
Jsme sice asi dost OT, ale díky za informace 
Zkusím tedy sehnat Raijintek Morpheus a k tomu asi pořídím stejně jako ty ty Corsairy
Ty tiché Corsair fany, co jsem postoval, tak mají jen 1.1 mm/H20, ty, co si pořizuješ ty, tak mají 3.3 mm/H20
A mám ještě pár BFU dotazů
Jakým způsobem lze ty fany potom na toho Morphea uchytit? (už se dívám, že to jde takovýma sponkama...)
Jak se ty fany chovají? Půjdou prostě regulovat tak, jako jsem mohl regulovat fan GK v Afterburneru?
Zkusím tedy sehnat Raijintek Morpheus a k tomu asi pořídím stejně jako ty ty Corsairy
Ty tiché Corsair fany, co jsem postoval, tak mají jen 1.1 mm/H20, ty, co si pořizuješ ty, tak mají 3.3 mm/H20
A mám ještě pár BFU dotazů
Jakým způsobem lze ty fany potom na toho Morphea uchytit? (už se dívám, že to jde takovýma sponkama...)
Jak se ty fany chovají? Půjdou prostě regulovat tak, jako jsem mohl regulovat fan GK v Afterburneru?
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
- prograw
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
PM, už je to moc velký OT 
- Shvecik
- Nováček

-
Caute vsichni, a dekuji autorovi za super navod! Svou kartu sem kupoval pred rokem, a myslel jsem, ze me po me gtx280 s referencnim chlazenim nemuze uz nic prekvapit, ale to jsem netusil do ceho se svou r9 290 jdu
rok sem to vydrzel a pokud sla karta s otackami nad 50% je to mazec a jednou vecer sem nahodou dal 100% a myslel sem uz, ze na me vleti sousede
tak jsem letos jeziska poprosil o chlazeni a asi me vyslysel a po vsech moznych uvahach mezi extreme 4 (1600kc) bohuzel se mi delkou uz nevleze do me stare skrine (pc mam v obyvaku vedle tv a za vetsi skrin opravdu menit nechci), nebo Peter 2 alpenföhn (1500+500ventilatory) a to same vlastne i ten Raijintek sem se hecl a sel do Arctic hybrid II, ktery nevysel omoc drahz (2200) a ma take ten horni pasivni chladic, ale pro jistotu jsem si koupil i 2 sady pasivnich chladicu(jednu od arcticu urcene pro gtx285, 280 a druhy jeste pro jistotu od primacooleru- bohuzel primo na nasi kartu jsem nikde zvlast nenasel), ktere nalepim i zespoda a pokud vse dobre dopadne, do konce roku tady poreferuji
jeste jednou diky za super navod a i dobrou diskuzi pod clankem.
PS:
Jinac jsem koukal na youtube jak ma nejaky rusak pripevneny ten hybrid 2 a misto klasickych hlinikovych pasivacku tam ze spodu na pameti prilepil mince
PS:
Jinac jsem koukal na youtube jak ma nejaky rusak pripevneny ten hybrid 2 a misto klasickych hlinikovych pasivacku tam ze spodu na pameti prilepil mince
- Shvecik
- Nováček

-
Jinac bych vam chtel rict historku ktomu vysoko tonovemu piskani co jste tady resili. Kdysi se v mobilech objevilo takove vyzvaneni a vsichni jsme to za mlada slyseli a jen jeden kamarad to neslysel, tak sel na vysetreni sluchu, kde mu pani doktorka rekla, ze sluch ma v poradku, ale mu to nedalo a tak vytahl mobil a pustil ji ten vysokofrekvencni ton a rika ji: A proc to teda neslysim! A doktorka se mu jen zacla smat a rika mu: pane Novak! ale vzdyt vy nejste delfin
tak rada pro vsechny, kterym ten ton dela problemy, zajdete si nekam na party, kde maji aspon bedny Funktion one nebo L-Acoustic a ono vas to piskani prejde
(omlouvam se jestli to bylo uz moc OT
)
- oneb1t
- Začátečník

celkem nechapu ze nejaka firma nezacla vyrabet kity na R9 290 VRM protoze po netu je fura lidi co to resi a jedinej kdo s tim prisel je gelid
ten chladic mi prijde dost poddimenzovanej na nejaky lepsi OC
ten chladic mi prijde dost poddimenzovanej na nejaky lepsi OC
i7-12700K, 1x16GB,1x32GB DDR5-4800MHz, ASUS B660-I, 1TB WDS100T1X0E
i5-12400F@5.5GHz, 4x8GB DDR5-4800MHz@6000MHz CL40, Asrock B760M PG riptide, A-data 1TB XPG SX8200, Radeon MI25@WX9100 16GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
HP ENVY x360 13" Ryzen 3 4300U
i5-12400F@5.5GHz, 4x8GB DDR5-4800MHz@6000MHz CL40, Asrock B760M PG riptide, A-data 1TB XPG SX8200, Radeon MI25@WX9100 16GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
- Shvecik
- Nováček

-
No uvidim jak to pojede a jak to uchladi ty VRM s pasivakem s obou stran. Hodne lidi je limitovana tim velkym chladicem. Ale myslim, ze by nemel byt problem neco vytvorit vlastni silou, jeste kdyz mi tam nebude zavazet zadny chladic. Pri nejhorsim pracuji ve strojirenstvi pres 10let a od jiskricky pres leaser nebo horizontkare znam vsechny, tak bych nemel mi problem nechat si eventualne neco vyrobit pokud ta teplota bude problem. Ale nejde mi o maximalni OC, ale spis o klid a at nemusim rezat ve skrini drzaky na Hdd 
Naposledy upravil(a) Shvecik dne pon 22. pro 2014, 14:34, celkem upraveno 1 x.
- prograw
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak tím Accelerem chladíš VRM 
To jako jen pasivně? Chudák karta, bude trpět jak pes
- - - UPDATE - - -
Měl ses vykašlat na tenhle random prapodivný vodník s nedomyšleným chlazením a raději pořídit pořádný chladič
To jako jen pasivně? Chudák karta, bude trpět jak pes
- - - UPDATE - - -
Měl ses vykašlat na tenhle random prapodivný vodník s nedomyšleným chlazením a raději pořídit pořádný chladič
- Shvecik
- Nováček

-
Tak ten horni pasivak vypada masivne a neni problem na nej pri nejhorsim namirit nejaky ventilator i kdyby ten od cpu
nebude to horsi nez ten horky vzduch co se fouka na VRM pres ty chladice gpu u extreme
- oneb1t
- Začátečník

no s accelerem je to dost hrozny videl sem nekde v recenzi 120 stupnu zadnej problem
a to i s vetrakem
i7-12700K, 1x16GB,1x32GB DDR5-4800MHz, ASUS B660-I, 1TB WDS100T1X0E
- Shvecik
- Nováček

-
Puvodne jsem chtel ten extreme III, ale ten uz se jen tak neda sehnat a 4ka je take s hornim pasivem, a rikam ta veliost me dostala a taky u tech ostatnich chladicu nekteri lidi resili problemy s prohybanim karet, plus investice navic do ventilatoru. Tady u toho all in one lidi psali, ze teplota gpu je tak 10° nad teplotu v mistnosti a 6let zaruka. R9 290 je v podporovanych od vyrobce tak snad vi co robi
a chtel jsem to prubnout, vsak karta neni na cely zivot, a navic toto reseni pouzilo amd u r295x2 a pokud se osvedci hodim neco podobneho mozna i na cpu.
- Shvecik
- Nováček

-
Vsak mozna uz koncem tydne poreferuji
ale diky za reakci a dam si nato pozor
- prograw
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jenže 295x2 má po celé ploše PCB kovový pasiv, a zvlášť Cu pasiv ke chlazení napájecích kaskád, který je ještě ofukován ventilátorem.Shvecik píše:a navic toto reseni pouzilo amd u r295x2
Sorry, ale VRM naživu, u 290tky při LOADu, v pasivním režimu dlouho neudržíš
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Pokud bych použil Accelero Hybrid II, tak bych pro chlazení VRM použil ten kovový rám referenčního chladiče. V troubě bych odstranil žebrování s vapor chamber a zvětšil bych otvor kolem jádra pro blok Accelera. Na rámu bych ponechal původní ventilátor (turbínu), který bych nastavil na velmi nízké otáčky, aby ofukoval jen ten rám nad VRM1. Mohlo by to být tiché a účinné.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- Shvecik
- Nováček

-
No myslim, ze si mozna necham neco vyrezat nebo si stim nejak pohraju jako tady: http://www.overclock.net/t/1511914/sapp ... iv-vrm-mod. Jeste uvidim, a snad to nebude tak zhave ze to nepojede v zakladu bez OC a nezprovoznim si kvuli toho pc na mesic . Ted musim zjistit co muze kamarad rezat leaserem a jestli na to maji trysky a plyn na hlinik nebo med. Pak mi jinak vyreze co chci v nejhorsim jiskricka nebo cnc horizontka.
Naposledy upravil(a) Shvecik dne pon 22. pro 2014, 15:30, celkem upraveno 1 x.
- Shvecik
- Nováček

-
Tak sem snim ted mluvil a na rezani by potreboval dusik a ten tam zrovna nemaji
a zbytek muzu poresit az po novem roce, ale ten napad stim origo rameckem s ventilatorem by nemusel byt taky spatny 
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tak toto je velmi pěkné řešení. Ten hliníkový blok není vůbec drahý. Určitě by to šlo vyřezat i ručně pomocí pilky na obkladačky s diamantovým řezným drátem.Shvecik píše:No myslim, ze si mozna necham neco vyrezat nebo si stim nejak pohraju jako tady: http://www.overclock.net/t/1511914/sapp ... iv-vrm-mod. ...
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max