Přesně tak, za ty prachy bych si vážil toho co to umí, a že šla tak pěkně nahoru, já už takhle nahoru jít nemohu ať se děje co se děje
o tom že 980 se vyplatí.... tak i jako vlastník řeknu že se nevyplatí, ale karta je to dobrá a ten výkon tam odvede, i když ji nemám zrovna 1600/8300, jádro jsem chytl totálního šrota, paměti jsem zkoušel 8150-8200 a pohoda.
uvažoval jsem i nad sli 970 ale asi zůstanu vždy u jedné karty
No hele clovek se musi podivat do minulosti aby videl co je GTX980 zac.
Je to nastupce GTX680, ale stoji o 50dolaru vic.Vsichni vime co se stalo s GTX680-za rok ji NV preznacila na GTX770 s cenovkou 400dolaru.To stejny se stane i s GTX980 po nastupu velkyho maxwella.
GTX970 na druhou stranu je horsi po vsech smerech nez byla ve sve dobe GTX670.GTX670 neni tak osekana a uz z vyroby byli OC modely stejny vykony jako GTX680 a po oc na 1280/7400 je pak GTX670 stejne rychla jako GTX770.Nemela zadny sileny bugy s pameti.
GTX970 je tak osekana, ze po oc na 1500/8000 je jen na urovni GTX980.Nedokaze vyuzivat Rops, protoze ma tak malo SP a ted ke vsemu jeste bug s pameti.
Jedina dobra vec na GTX970 je cena.Je dokonce levnejsi nez byla GTX670 pri uvedeni o 50dolaru.
což je důvod, proč jsem šel do gtx970 a nečekal na gtx960. dokonce si úplně vynechal úžasné provozní vlastnosti... díky nízké spotřebě jsou tydle karty (MSI, ASUS atd.) vhodné i do ULN PC bez kompletní výměny chladiče. Díky tomu jsem zainvestoval i do zbytku sestavy (semi-pasivní zdroj) a větší noctua ventilátory, protože to nabylo na významu a na tiché chlazení si člověk zvyká velice rychle.
HEAD uz mas nahlodanu spokojnost, pozitok z karty koly VRAM v prdeli, bude ta to cim dalej viac srat, predaj 970tku, do velkeho maxa v pohode vydrzis na 670tke...
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
HEAD píše:No ja bych z GTX980 nedelal nakou super kartu.Je to taky jen mainstream za 15k.GTX970 je osekanej mainstream s bugama v ovladacich co navic ani nedokaze vyuzit vsech funkci GPU ale stoji 9k.
Jestli ten bug v ovladacich s Vram nevyresej(nebo co to vubec je) tak ji proste prodam a koupim bud velkyho maxwella a nebo preznacenou GTX980 za 9K az vyjde za pul roku.
nemá to nič z cenou ani výkonom, ale proste každý kto sa vyzná a pozrie na 970 vidí že sú orezané na kosť
ešte viac ako boli 670
a to sa skorej alebo neskorej musí prejaviť, len škoda ze zase sa to až tak moce neprejavilo na cene
niekoho to netrápi ale mňa napr ano, bral som titan ale prežil spústu upgradov a keby neumrel ešte stále by som ho mal
z môjho pohladu dobrá kúpa
btw ono ani 980 nijak moc nenadchnú proste mainstream za cenu HE
no snažil jsem se otevřít diskuzi na oc.net o tom možným problému s VRAM na gtx970, ale každý kdo mohl mě odpálkoval s tím, že se jedná jenom o způsob, jakým funguje herní engine nebo že je problém v těch hrách nebo v ovladačích atd. atd. tak už budu radši držet hubu
ghostdog32 píše:no snažil jsem se otevřít diskuzi na oc.net o tom možným problému s VRAM na gtx970, ale každý kdo mohl mě odpálkoval s tím, že se jedná jenom o způsob, jakým funguje herní engine nebo že je problém v těch hrách nebo v ovladačích atd. atd. tak už budu radši držet hubu
ghostdog32 píše:no snažil jsem se otevřít diskuzi na oc.net o tom možným problému s VRAM na gtx970, ale každý kdo mohl mě odpálkoval s tím, že se jedná jenom o způsob, jakým funguje herní engine nebo že je problém v těch hrách nebo v ovladačích atd. atd. tak už budu radši držet hubu
Ta karta ma 4GB to uz je ted jasny, ale nevyuziva je bez MSAA.Deje se tak ve vsech hrach co sem hral.
Jedinej duvod je bud bug v ovladacich a nebo to ma co delat s tim jak je ta karta osekana a bez MSAA tech malo shaderu nedokaze vyuzit plnych 4Gbram.Ale to je blbost
Spis bug v ovladacich.
Nekdo by to mel reportovat NV.
Bug ve hre nebo OS to neni, protoze to delaj vsechny hry bez MSAA.
morke píše:Nevím, co je na GTX 980 špatné. V létě jsem chtěl koupit GTX 780 Ti, ale počkal jsem si. Výkon vyšší a cena nižší.
ltt spotreba ano výkon je dosť diskutabilný hlavne ked človek rieši OC
moja 980 horko ťažko dáva dole môj starý Titan
dáva ako dáva lepšia max tak o 10% ale niekedy je na to aj tak isto a to je titan pozadu z ovládačmi už
nieje nad vlastne sfalšované výsledky
samozrejme ako nová karta neni čo riešiť ale výmena je ked nič iné diskutabilná , to že si si počkal je super ale v skutočnosti nikdy nevieš aký paskvil AMD alebo NV nakoniec vydá
nerád to vravím ale nakoniec my Titanic aj chýba
Ta karta ma 4GB to uz je ted jasny, ale nevyuziva je bez MSAA.Deje se tak ve vsech hrach co sem hral.
Jedinej duvod je bud bug v ovladacich a nebo to ma co delat s tim jak je ta karta osekana a bez MSAA tech malo shaderu nedokaze vyuzit plnych 4Gbram.Ale to je blbost
Spis bug v ovladacich.
Nekdo by to mel reportovat NV.
Bug ve hre nebo OS to neni, protoze to delaj vsechny hry bez MSAA.
Ne ja sem na to neprisel.Nekdo to uz driv resil na oc.uk foru, ale smetli to tim ze je to driver bug.Bylo to kratce po uvedeni.
Ja ani nevim jak a kde se to reportuje
Btw na oc.net sou neskutecny lamy.
dexterav píše:...nerád to vravím ale nakoniec my Titanic aj chýba
ked ty musis mat vo svojom laboratoriu kazdu high end novinku, tipujem ze uz zaostrujes fazery na velkeho maxa...
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
chudoba tu riesi neduhy 970tok a ty ako vychodisko z nudze beries 980tku, cista burzoazia
Mám GTX 970 G1 a mám stejný problém o kterém se tady dohadujete. Karta nevyužije víc jak ~3,5GB RAM. Při vyšším využití hry spadnou, zkoušel jsem AC Unity, FC 4. Vyřešili jste to někdo? Je to chyba v HW nebo ovladače?