GeForce GTX 980/970 - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
zigo
Černá karta
Černá karta

Re: GeForce GTX 980/970 - info, testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od zigo »

Marek4 píše:opravdu už na 67-68 stupních ? křivku mám udělanou celkem hardcore tak jak to chladí frajeři s modovaným biosem bez vody.. :O
Ano, při těhto teplotách a nejsi jediný, který to zaznamenal, na oc.net je plno poznámek tohoto typu. Že se na ten power virus (apocalypse when) nevykašlete, co to vůbec dokazuje, nikdy se v reálném světě s ničím takovým nesetkáte...
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

morke: Nepoužívám, ale budu muset nastavit, každopádně jaktože pro Z87 to stačilo i bez ní. Hrál jsem půl hodiny a nic a na mém stroji cca 3 minuty a je to KO.
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

izigoneanu píše:
Marek4 píše:opravdu už na 67-68 stupních ? křivku mám udělanou celkem hardcore tak jak to chladí frajeři s modovaným biosem bez vody.. :O
Ano, při těhto teplotách a nejsi jediný, který to zaznamenal, na oc.net je plno poznámek tohoto typu. Že se na ten power virus (apocalypse when) nevykašlete, co to vůbec dokazuje, nikdy se v reálném světě s ničím takovým nesetkáte...

no kdybych se řídil třeba heavenem 4,0 tak dám daleko vyšší oc a projde, ale přes apocalypse už ne, a ve hrách mi to co prošlo v heavenu občas padne, a to co projde v apocalypse už ne.

každopádně pokud nemám vodu tak s tím asi hýbat nemá smysl, větráky na 100 % pro pár mhz dávat asi nebudu
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ghostdog32 »

apocalypse je 100% záruka :-) nic jiného nemá cenu

přesně jak píše Marek, nemá cenu mít OC, kterej je třeba v pořádku na hraní s vsyncem, ale jinak není úplně stabilní

Hlavson: mám myslím také vyplou virtuální pamět kvůli systému na SSD, takže lepší zapnout, aby se využila i celá VRAM?
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

potvrzuju teorii hlavsona osadil jsem všechny sloty ram tedy 12 GB.. sestava podpis...
http://postimg.org/image/sefyy8mal/full/
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

izigoneanu píše: Že se na ten power virus (apocalypse when) nevykašlete, co to vůbec dokazuje, nikdy se v reálném světě s ničím takovým nesetkáte...
Jakej powervirus? :-D
Ta aplikace žere stejně jako normální hra, ale zatím se jedná o nejlepší test stability GPU Maxwell. Nikdo zatim nepřišel s ničím jiným, lepším / spolehlivejším. :!:
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

A řídíte se podle toho? Nastavíte oc podle toho napevno a už nic jiného nezkusíte v jiných hrách? Když vidím, že mám nestabilní oc v nějaké náročné hře, tak půjdu o dva až tři stupně níže a je klid.
Proč bych měl trápit grafárnu s tou aplikací a dokonce několik hodin vkuse jak sem to tu četl, že někteří to dělali. Praská, skřípe, větráky řvou neskutečně, řešit proč shodí voltage a to vše kvůli čemu, když se nakonec podle toho neřídím vždy...
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

tielka píše:potvrzuju teorii hlavsona osadil jsem všechny sloty ram tedy 12 GB.. sestava podpis...

a co mám dělat, pokud mám jen 8GB RAM? nemusím dokupovat větší kapacitu doufám :D bych už nerad vrážel peníze do starého typu pamětí
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

ghostdog32 píše:
tielka píše:potvrzuju teorii hlavsona osadil jsem všechny sloty ram tedy 12 GB.. sestava podpis...

a co mám dělat, pokud mám jen 8GB RAM? nemusím dokupovat větší kapacitu doufám :D bych už nerad vrážel peníze do starého typu pamětí
ja bych to ani netestoval ale shodou okolností se rozesral jeden PC kde byly stejné paměti takže sem zkusil...shánět nic nebudu nechám tam 8 GB ...
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

izigoneanu píše:Proč bych měl trápit grafárnu s tou aplikací a dokonce několik hodin vkuse jak sem to tu četl, že někteří to dělali. Praská, skřípe, větráky řvou neskutečně, řešit proč shodí voltage a to vše kvůli čemu, když se nakonec podle toho neřídím vždy...
Protože pak si zahraješ třeba shadow warriora s DSR a to je úplně jiná liga v trápení grafiky! (ale i jiné hry při aktivním DSR - např sniper elite 3)
Apocalypse when ani zdaleka tak netrápí grafiku jako třeba shadow warrior, ale ukazuje se to jako perfektní test stability = pustím na několik minut loopingy v Apokalypse... je to stabilní, tak mam jistotu že na 99% mě kvůli OC GPU (Maxwell) hry nepadají.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

DSR je každopádně jenom taková libůstka na oko, protože vzniká brutální input lag, co jsem si všiml
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

ve sniper elite 3 je DSR integrovany :)
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

Ache píše:... Protože pak si zahraješ třeba shadow warriora s DSR a to je úplně jiná liga v trápení grafiky! (ale i jiné hry při aktivním DSR - např sniper elite 3)
Apocalypse when ani zdaleka tak netrápí grafiku jako třeba shadow warrior, ale ukazuje se to jako perfektní test stability = pustím na několik minut loopingy v Apokalypse... je to stabilní, tak mam jistotu že na 99% mě kvůli OC GPU (Maxwell) hry nepadají.
No a, nastavím takový oc který je stabilní na tu hru.
DSR ...kolik mate fps za použiti dsr ...pro mne je to nepoužitelná blbina
Řeknu to jinak , ukažte mi výjimku potvrzující pravidlo co se tyče apocalypse when, jestli mi rozumíte co tím myslím
Jo a další věc , nemam rad tearing tak že v-sync a tím pádem žádné trápeni grafarni se nekoná
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Takže na každou hru mam používat jiný OC nebo co? :lol:

Můj postup při OC jakýkoliv grafiky je hledání killer aplikace / hry na stabilitu. U Maxwella sem našel že zatím tím největším killerem je tohle demo.

Proto pokud někdo hledá stabilní hranici jádra, doporučuji projet několik loopů v téhle demoscéně a je velmi pravděpodobné že i hry pak budou stabilní. Zatím sem hru, který by shazovala GPU a Apokalypse When prošla nenašel, takže je to zatím dobrý test. Zatím co apokalypsa mě kolabuje na 1530+MHz (1,21V max.) tak hry (více méně většina) jsou schopny jet "stabilně" i na 1560MHz (1,21V max.)
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

Ache píše: Zatím sem hru, který by shazovala GPU a Apokalypse When prošla nenašel...
No a tím pádem není zbytečné tvrdý, nadsazený?
Ache píše:Takže na každou hru mam používat jiný OC nebo co? :lol:
izigoneanu píše:A řídíte se podle toho? Nastavíte oc podle toho napevno a už nic jiného nezkusíte v jiných hrách? Když vidím, že mám nestabilní oc v nějaké náročné hře, tak půjdu o dva až tři stupně níže a je klid...
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Není, proč by mělo být? Přece nechci pak riskovat nestabilitu ve hrách. I tak si dávám proti stabilní hranici Apokalypsy rezevu cca 20MHz.
Netaktuji kvůli tomu abych honil nad co nejvyšší frekvencí, ale abych si zadarmo přidal pár procent výkonu.

Mimochodem na GTX780 takovým killerem byl Painkiller overdose při 8xSGSSAA (a level Asteriods). Ten mě shodil GPU i při 1150MHz (default napětí) kdežto většina her si nechala říct o 1202MHz. Takže sem označil Painkillera jako dobrý test. Na Maxwellu je situace jiná. Tady už Painkiller stabilitu neotestuje - naopak projde na vyšším taktu než vetšina her. Akorát ho shazuje boost, protože stejně jako na GTX780 to tam žere :-D Monžá bude existovat něco náročnějšího, ale to zatím nikdo neukázal.

Ale pokud někdo Ocuje jen podle her... proč ne, ale odmítat test Apocalypse When je blbost, když to je dobrý a rychlý test stability GPU Maxwell.
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

tielka píše:
ja bych to ani netestoval ale shodou okolností se rozesral jeden PC kde byly stejné paměti takže sem zkusil...shánět nic nebudu nechám tam 8 GB ...
akorát tady v tom videu http://youtu.be/PW3GdR4Gnzc má taky jenom 8GB RAM a běhá mu to na 3900+ MB VRAM, když přepne na MSAA 8x

asi to bude tou starou deskou, jinak nevím... na desce mám BIOS poslední (BETU nepočítám)
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

Ache píše:
...pokud někdo Ocuje jen podle her... proč ne, ale odmítat test Apocalypse When je blbost, když to je dobrý a rychlý test stability GPU Maxwell.

Možná jako vodítko...ale trápit kartu hodiny v kuse s tou apk tak to je opravdu blbost
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

takže jsem spustil AC:U zapl MSAA 8x a VRAM se zaplnila úplně přesně na 3500 MB ani o MB více :D tak to je v prdeli

// zapnutí virtuální paměti nepomáhá
/// ten slovák, co zaplnil celých 4GB VRAM na videu má desku MSI Z77A-G45 a jenom 8GB RAM (takže chipset Z77, takže to tímto chipsetem není)

žádná záhada se nevyřešila :-) asi to bude skutečné vadný grafický ovladače, který neumí na všech sestavách využívat celou VRAM
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

izigoneanu píše:...Proč bych měl trápit grafárnu... Praská, skřípe, větráky řvou neskutečně...
izi ten HW musi nieco vydrzat! taktovanie grafiky je ako taktovanie procaku, ked taktujeme procak tak mozeme namietat ze testovanie v Linx, Prime alebo Intel BurnTest je zbytocne trapenie CPU... v tomto suhlasim s Achem ze apocalypse je ucinna pomocka na stabylne OC u maxa, osobne by ma vytacalo keby som neotestoval stabylitu OC na CPU, VGA a potom by mi to robilo bordel...
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“