již druhým rokem vlastním tuto skříň s komponenty:
ASUS P8H61-M LE/USB3
Intel i5 2380P BOX
DDR3 A-DATA XPG Gaming series 1333MHz 8Gb (kit 2x4Gb)
GIGABYTE GTX550 Ti 1Gb
Evolve Pulse 400W
a po té co jsem začal po dlouhé době hrát nějaké hry (World of tanks) s puštěnými dalšími aplikacemi, se PC začal velice přehřívat, ovšem při nulové aktivitě je PC v normě.
Zjistil jsem, že problém mohl být po tom, co jsem cca před měsícem "aktivisticky" chtěl celý PC doma vyčistit, včetně odpojení-vyfoukání-nasazení chladiče CPU (to že vůbec existuje nějaká pasta, která se dá dokonce přepastovat, jsem zjistil až včera O:-) ), tudíž příští týden jdu pro Arctic MX-4 a přepastuji.
Přemýšlel jsem i o jiném chladiči na CPU, ale žádný pořádný za rozumnou cenu se mi do ní nevleze, protože jsem limitován šířkou case, která je cca 145mm a ve vnitř bych se musel dostat pod nějakých 120mm. Našel jsem například Arctic Freezer 11 LP, ale je pouze pro max. odvod 100W od CPU (ten můj by měl dávat max 95W), takže žádné extra zlepšení by nenastalo (počítám, že původní je dimenzován tak, aby se sám uchladil). Proto sem šel cestou zlepšení airflow a přidání větráků, jenže nastává problém - jaký a kam??
http://s22.postimg.org/aebgisb2p/airflow_case.jpg
Rozhodl jsem se nejspíš pro Arctic F12 PWM (nevím jestli verzi s PST a nebo jen PWM a dokoupit sólo kabel PST??), ale na druhou stranu na horní straně case mám už jeden 120mm ze základu od CoolerMasteru.
Proto bych Vás chtěl poprosit o radu jaký větráček pořídit a kam ho umístit pro ideální proudění v bedně.
Díky moc za odpovědi!!