Pokles výkonu

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
G0R0
Nováček
Nováček

Pokles výkonu

Příspěvek od G0R0 »

Zdravím,
Dnes ráno jsem zapl počítač a od té doby je zpomalený a při hraní her mám z původních průměrných 100 fps 20-30 (občas ani to ne). Nestahoval jsem žádný software ani jsem se v ničem nehrabal.
Večer před tím jsem hrál hru Trine 2. Když jsem ji zapl tak bylo vše nastaveno na nejvyšší detaily a hra fungovala v pořádku. Ale počítač začal zvláštně hučet. Bylo to celkem hlasité hučení a bylo přerušované tak jsem radši snížil nastavení a přestalo to. To je jediná věc co mě napadá, že by mohla něco způsobit.
Nevím jestli to s tím může mít souvislost, ale celkem často se mi objevuje bsod. Zvlášť když třeba mam puštěný prohlížeč a do toho něco hraju, pak vypnu hru a prohlížeč - bluescreen. Párkrát se mi stalo, že se mi objevil když jsem dal vypnout počítač.
Mohl by mi někdo prosím poradit, co to může být?

intel core 2 quad q9650 3ghz
GTX 560 ti
Micro-star International CO.LTD - P45 platinum (ms-7512)
memory - DDR2 8GB
Herpes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Pokles výkonu

Příspěvek od Herpes »

Windowsy máš jaké?
CPU// AMD FX-6300 with GELID Tranquillo rev.3, MB// ASUS M5A78L-USB3, RAM// 12 Gb Kingston Hyperx Blue 1600 Mhz (CL9), GPU// ASUS HD7770 1GD5, PSU// EVGA 600 BQ - 600W, HDD// WD WD10EAVS 1 TB + Intel 520 120 Gb SSD
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

teplota procesoru v zátěži ? Teplota GPU v zátěži ? Co takty procesoru a takty grafiky... v něčem z těhle věcí bude problém..

Pro monitoring teplot si stáhni HW Monitor, pro CPU takty CPU-Z a pro grafiku GPU-Z
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

G0R0 píše:Večer před tím jsem hrál hru Trine 2. Když jsem ji zapl tak bylo vše nastaveno na nejvyšší detaily a hra fungovala v pořádku. Ale počítač začal zvláštně hučet. Bylo to celkem hlasité hučení a bylo přerušované tak jsem radši snížil nastavení a přestalo to.
Dle tohoto tipuji, že se ti přehřívá grafika, snižuje takty...
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Zle nastavený bios, máš FSB na 133 místo 333, jestli se v biosu nevyznáš tak tam najeď a dej load default a mělo by se ti to nastavit na 3GHZ, takhle ti procesor jede sotva na třetinu...
G0R0
Nováček
Nováček

Příspěvek od G0R0 »

PKBO píše:Zle nastavený bios, máš FSB na 133 místo 333, jestli se v biosu nevyznáš tak tam najeď a dej load default a mělo by se ti to nastavit na 3GHZ, takhle ti procesor jede sotva na třetinu...
Jo, pomohlo to. :) Děkuju mockrát za ochotu.
A můžu se eště zeptat, co to vlastně mohlo způsobit? Protože, jak říkám, já sám jsem nic nenastavoval.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

No, možností je více:
1) Chodí ti tam v noci máma a nastavuje bios tak, aby tě více bavilo učení než hraní
2) Chodí ti tam děti a nastavují bios tak, aby sis řekl že nemá cenu hrát čehož využijí aby hráli sami
3) Chodí ti tam přítelkyně a nastavuje bios tak, aby ses věnoval raději domácím pracím.
4) Chodí ti tam IT znalý sourozenec a nastavuje bios tak, aby sis řekl že je čas investovat do nového PC
5) Nebo prostě došlo k nějaké haluzi, což se i ve světě IT prostě občas stane :)
Naposledy upravil(a) PKBO dne úte 30. pro 2014, 11:39, celkem upraveno 1 x.
G0R0
Nováček
Nováček

Příspěvek od G0R0 »

PKBO píše:No, možností je více:
1) Chodí ti tam v noci máme a nastavuje bios tak, aby tě více bavilo učení než hraní
2) Chodí ti tam děti a nastavují bios tak, aby sis řekl že nemá cenu hrát čehož využijí aby hráli sami
3) Chodí ti tam přítelkyně a nastavuje bios tak, aby ses věnoval raději domácím pracím.
4) Chodí ti tam IT znalý sourozenec a nastavuje bios tak, aby sis řekl že je čas investovat do nového PC
5) Nebo prostě došlo k nějaké haluzi, což se i ve světě IT prostě občas stane :)
xD Zdá se. že možnost 5 bude ta správná. Eště jednou děkuju za pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“