Jakou kartu/karty na zapojeni 3x4K pri 60Hz
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- oranger
- Nováček

-
Jakou kartu/karty na zapojeni 3x4K pri 60Hz
Ahoj,
potreboval bych poradit nejakou kartu pripadne karty, pomoci kterych budu schopen pripojit 3 4K monitory pri 60Hz. Nejde mi o vykon ve hrach, hry nehraju. Jde mi jen ciste o kancelarskou praci. Pokud vim 4K a 60Hz umi jen HDMI 2.0 a nebo DisplayPort v nejake posledni revizi. Nemuzu ale najit kartu ktera by mela 3x hdmi 2.0 nebo 3x DP.
Dalsi pozadavek je ze karta nesmi byt hlucna, nejlepe pasivni.
Existuje neco takoveho, nebo si moc vymyslim?
potreboval bych poradit nejakou kartu pripadne karty, pomoci kterych budu schopen pripojit 3 4K monitory pri 60Hz. Nejde mi o vykon ve hrach, hry nehraju. Jde mi jen ciste o kancelarskou praci. Pokud vim 4K a 60Hz umi jen HDMI 2.0 a nebo DisplayPort v nejake posledni revizi. Nemuzu ale najit kartu ktera by mela 3x hdmi 2.0 nebo 3x DP.
Dalsi pozadavek je ze karta nesmi byt hlucna, nejlepe pasivni.
Existuje neco takoveho, nebo si moc vymyslim?
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: Jakou kartu/karty na zapojeni 3x4K pri 60Hz
Referenční (či některé custom) GK204 based karty, tzn GTX970/980 maj 3x velkej DP a taky HDMI 2.0 Ale jestli zvládnou 3 výstupy najednou? Ano. Ale 3 výstupy v 4K 60hz... uff... to fakt nevim, a nevim ani u Radeonů, tam by každopádně muselo bejt vše přes DP.
- oranger
- Nováček

-
Našel jsem toto - http://www.alza.cz/gigabyte-n970ixoc-4gd-d2266234.htm , což se mi hodí i velikostně. Nicméně ani v manuálu nejsou specifikace s možným rozlišením. Napsal jsem dotaz na alze tak uvidíme co z nich vypadne.
- zigo
- Černá karta

-
Digital max resolution 4096 X 2160
Analog max resolution 2048 x 1536
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=5252#sp
Analog max resolution 2048 x 1536
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=5252#sp
- oranger
- Nováček

-
jj to jsem nasel taky, ale umi to 3 monitory kazdej pri 4k a 60hz?
- durod
- Středně pokročilý

kdyz to nechces na hry, je to vyhazovani penez...nelze skombinovat 2 levnejsi karty, mozna je to blbost?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- oranger
- Nováček

-
jj to klido jde, mam to v Fractal Design 605, 2 karty se vejdou, ale nevim jestli to takhle jde a jestli to bude fungovat.
- oranger
- Nováček

-
Jeste jsem nasel tohle
http://www.czc.cz/sapphire-amd-firepro- ... 52/produkt
ma 4x DP v. 1.2a a umi na nem 4K, tak by to mohlo fungovat.
v datasheetu pisou
Equipped with four discrete mini DisplayPort outputs with DisplayPort 1.2a support and six display engines, the
AMD FirePro W4100 can drive up to three 4K displays at 60 Hz or drive up to four 4K displays at 30 Hz1
. 4K displays and
content required.
Takze cajk, 4700.- jde.
akorat jeste jak to bude s hlukem
http://www.czc.cz/sapphire-amd-firepro- ... 52/produkt
ma 4x DP v. 1.2a a umi na nem 4K, tak by to mohlo fungovat.
v datasheetu pisou
Equipped with four discrete mini DisplayPort outputs with DisplayPort 1.2a support and six display engines, the
AMD FirePro W4100 can drive up to three 4K displays at 60 Hz or drive up to four 4K displays at 30 Hz1
. 4K displays and
content required.
Takze cajk, 4700.- jde.
akorat jeste jak to bude s hlukem
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Tak jestli nebudeš hrát hry tak je to firepro ideální. Je totiž optimalizovaný pro widegamut monitory, podporuje 10-bit barvy a pod, což herní karty neuměj. U hluk bych se až tak moc nebál, ihmo, ta karta neni výkoná takže nežere, velká turbína by to bejt neměla.
- oranger
- Nováček

-
Hry hrat nebudu, naposledy jsem hral Machinarium a Age Of Empires 2. Takze to by snad zvladnout melo 
Hraju si spis s VMwarem a Hyper-V
Hraju si spis s VMwarem a Hyper-V
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Tak v tom případě Firepro nebo Quadro, v závislosti na tom co po ní chceš s jakym SW je kompatibilní a jestli její služby hodláš využívat v těch virtuálech (VT-D + Direct IO). Pokud ne je defakto fuk jak toho docílíš, mohl by jsi použít i mnoho low-end karet, ale ty většinou buďto neuměj 4K vůbec nebo maj jen jeden DP výstup, atd.
- oranger
- Nováček

-
Já tuhle kartu potřebuju jen na to aby zobrazila plochu při 4K na 60Hz. VMware mi běží na serverech, tam s grafikou neexperimentuji, jen potřebuji dost odkládací plochy na okna s vzdálenými plochami atd. Myslím, že na tohle použití je ideální to FirePro.