máte někdo Kingpina? Dostal jsem „ježíška" Classy FC blok a příští týden, jakmile se pořádně otevřou obchody se spoj. materiálem, překopu - upgradnu vodu, přijde 3930K z německa a chci se pustit do ladění, testování apod.
Máte nějaké vlastní zkušenosti? Rád bych o tom pokecal i mimo nezahraniční fóra, poradil se a porovnal výsledky Díky
kingpina nemám, ale na kolik ti běží teďka ? pro zvědavost jsem vždy sledoval owners club na oc.net a tam obvykle 1300-1350, jeden 1430-1450 ale to bych bral trošku s rezervou, oni toho napovídaj
No, já ho mám pořád na defaultu, jelikož na vzduchu topí celkem dost, v loadu cca 78°C a dál se mi jít nechtělo, ani na úkor zvyšování otáček, který na 100% připomínají start 747. Navíc backplate topí jak prase, takže jsem nic riskovat nechtěl. FC budu dávat až seženu šroubky M3,5 X 6 mm, protože bez nich (s šroubkama od EK k FC Classy) by tam backplate nedržel. Pak uvidím, kolik to půjde, radiátor plánuju vyhodit na mráz ven, na terasu.
Jen teď ještě řeším, jestli mám backplatu udělat nějakou airflow. Tři ULN větráky na vrchu Corsairu 800D, jeden ze předu bedny, druhej zezadu bedny a třetí zespoda, od přepážky mezi zdrojem a zbytkem bedny. Nevím, jak moc se to tam bude točit, ale moc by zas nemuselo a mohlo by to ofukovat kaskádu RIVE.
nazdar.ja som prave tiez nahodil blok ekwb na svoju classy(non KPE)
teploty na stock chladici to bolo tiez aj cez 80c.v zaklade mi karta bostovala 1164 asicQ 74.1%.OC na stock chladici max1212 tam uz to zrazaly gpu teploty.po nahodeni ekwb su teploty do 50c a max oc co som dosiahol bolo 1370 ale z modovanim biosom.vid vysledok http://www.3dmark.com/3dm/5252715
zostava v popise
No, jsem zvědavej, jak to půjde mě Ještě jsem to nedal dohromady, protože čekám až všude dodělaj inventury abych mohl sehnat M3,5 X 6 protože bez nich tam nejde nechat stock KP backplate A ještě musím provrtat zeď abych dal radiátor ven. Tak se k tomu snad už v týdnu dostanu a začnu topit )
ano mam .musel som tiez zhanat srobiky.backplate som si ale musel objednavat dodatocne .aky ma zakladny bost tvoja karta a aky oc mas teraz na vzduchu?
Nejsem teď u kompu, přesně nevím, kolik chodí v boostu ale na vzduchu jsem vůbec netaktoval. Jinak právě se backplate rozpéká celkem dost. Jak je to u tebe na vodě? Zahřívá se backplate hodně a případně, ofukuješ ho nějak? Díky
backplate sa zahrieva ale zatial to este nemam celkom doriesene v case ale teploty gpu su do 50c ,co nieje zle kartu prevackujem na stock taktoch cpu tiez
No, v bedně se to řeší blbě, já zvažuju přestup na benchtable. Ale min. tam dám nějaký ofuky, a výfuky. Teplý vzduch jde stejně ze své podstaty směrem vzhůru, takže 3 120 by to měly odsát
No, teploty mám úplně perfektní, nedostal jsem se přes 30°C
Na default voltage mi to jede na 1300MHz. Stabilně mi to chodí na 1400MHz a 3850MHz paměť. Jenže, co mi štve je, že tam je nějaký přijeblý LLC či co, páč při nastavení NVVDD na 1.25V ukazuje multimetr 1.37V při FireStrike Futuremarku. Jak dám 1.3V, ukazuje 1.44V. Ještě že ho používám, od teď bez DMM ani ránu.