GeForce GTX 980/970 - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: GeForce GTX 980/970 - info, testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od HEAD »

Tohle je stejne onicem.To chce dokokopat nekteryho redaktora aby to otestoval.A pak o tom pripadne napsal clanek.
Se divim, ze DDworld uz nehlasa jak sou GTX970 sptany...
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Já kontaktoval pár redaktorů a nic, zváží prý důkazy a uvidí se, možná se to bude řešit, ale také možná že ne, protože není vlastně co - důkazy "nejsou"... :lol:
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jo nejsou dukazy.Hlavne ze to tu nikomu nefunguje.Kolik lidi tu ma ten problem?
Ja,ty,ache,Doc_zenith,riku,Ghost,b0x3r305
Spis jim zase Nv rve prachy do kapes aby to neresili.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Jezis cpát sem DDpsychosvet :roll: co by mel jako DigitalDoom o tom psat ? Ten je relevantni asi jako pouzity tolatak. Mas tu Adama Vagnera, tak mu posli SZ co ti rekne, ale i PCT ma svetovou relevanci nula.
Jinak takhle podobne se chovaji i jiny karty i od AMD, takze nevim moc co chcete resit.
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

.. jak jsem psal, není co řešit aneb o nic nikdy vlastně nešlo... :)

Kupte pak Velkýho Maxe a bude Vám jedno že u něj je dostupné jen 14GB z 16... 8-)
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

preventivně tímto zakazuji "můj důkaz" prezentovat na DD žumpě! :!:
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Vlastik80 píše:.. jak jsem psal, není co řešit aneb o nic nikdy vlastně nešlo... :)

Kupte pak Velkýho Maxe a bude Vám jedno že u něj je dostupné jen 14GB z 16... 8-)
jo o nic nejde..Karta stoji jen 10litru :) co na tom, ze je to jen 3.5GB i kdyz ji nv prodava jako 4GB.
Budem muset pockat na velkyho maxwella za 30k
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@HEAD: Koukni, tohle je tápání ve tmě. Najděte nějakou testovací scénu, ve které se dá dobře testovat a prokázat, že tam díky VRAM jde výkon GTX970 oproti GTX980 do kytek. Jinak se tady z toho nevyhrabete.

Zvolte tedy scénu (nějaká hra, kterou má každý), nahrajte video (kde a jak testovat) a určitě se všichni připojí.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Mě to mrzí a vadí mi že nevíme jak to funguje, zda to tak má být, nemá, co a jak je/není, ale pokud vyjdou další drivery a bude to pryč tak se nasměju alespoň tomu jak se to řešilo desítky stran a je to pryč - to je to lepší co snad nastane, v opačném případě - co zmůžu, na reklamaci to není - není to prokazatalná vada, nVidia to může nazvat "feature" a je to, takže to nechám být a kašlu na to, stejně za rok/dva po 970 neštěkne pes...

... a hlavně - ČR je země opic na stromě, nás nikdo nebere vážně = spravedlnosti, odpovědnosti či vysvětlení se nedočkáš.
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ghostdog32 »

Vlastik: no náhodou PCtuning je docela slavnej díky Obrovi, co jsem se díval :D akorát o nás píšou jako o "chinese" webu, protože to asi zdrojuje nějakej retard z USA

Stachovi bych todle zrovna nesvěřoval. Mě stačí ten jeho "vytříbenej" slohovej styl... Píše články tak na úrovní prvního stupně ZŠ.
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ja myslim, ze cely to je jen boure ve sklenici vodky. Když vezmu SoM, který zcela jasne zere VRAM.....
http://www.pcper.com/reviews/Graphics-C ... -2560x1440
http://www.pcper.com/reviews/Graphics-C ... ng-Thought

Jinak hry od Ubisoftu bych zrovna nebral jako referenci dle ceho něco určovat.

https://www.youtube.com/watch?v=235lvLa35lE 270x nevytezuje v SoM plne VRAM ikdyz by teoreticky mela.
https://www.youtube.com/watch?v=OMHW1CRScQc V AC:U dokonce 280x a 270x ma rezervu 200-500MB. Řekl bych, ze AMDckari by měli vytahnout na krizovou vypravu do Sunnyvale :)

Je to "feature" a jak pracuje memory management, nebo max nejaka chybka v driveru.
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Stále se tady řeší jednotlivé GTX 970, ale možná by více napovědělo SLI. Pokud má někdo možnost, mohl by zkusit.

[OT]Stacha nekontaktujte nebo z toho udělá prasočlánek o smrti nVidia a nejúžasnější AMD. Navíc vám ukradne všechny důkazy a označí za svůj tajný zdroj :D[/OT]
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Já na to se*u, gtx 970 už je zabalená v krabici a zítra jí jdu vrátit.
PS5 Pro | LG OLED CX55
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Jsem zvědavej jestli najdeš na trhu kartu co se bude chovat principielně jinak.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Mně ani nejde o ty VRAM jako o to bzučení, to bych opravdu nevydržel, tak to ještě nějak přežiju na 7850 no...
jako štve mě to, když konečně přišla grafárna která mi stála za to upgradovat tak tohle...
PS5 Pro | LG OLED CX55
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Riku ak z karty nemas mat 100perc pozitok (piskanie a ta haluz s VRAM) tak robis spravne resp postupujes podla platneho zakona, ja osobne pockam na uvedenie velkeho maxa a potom s velkou pravdepodobnostou poriesim preznacenu a naboostovanu GTX980 (nieco podobne ako terajsia GTX770)
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Přesně, já vím, že kdybych si jí nechal tak mě to bude štvát dokud se jí nezbavím a víc než radost z vysokých fps mě štval ten zvuk. Takže taky čekám na přeznačení gtx 980 nebo něco v tom stylu..
PS5 Pro | LG OLED CX55
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

No tak pokud jsi měl uřvanej kus tak to chápu, já mam štěstí na povedenej kus no, jak akustika tak OC, i paměti jsem chytil dobrý...
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

doc teraz trochu rypnem priznaj sa, ze si mal protekcne na vyber aspon z troch GTX970 a nechal si tu najlepsiu ?!?!? (pokus o zart) :-D
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Realita byla jiná, byl launchday a já si jí nechal dovéz hned z první várky (ala heslo první várka dobrá várka, i když to platí hlavně u Intelu), a karta se povedla. Jistě že kdyby ne tak by nastal scénář co popisuješ. :P
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“