The Elder Scrolls V: Skyrim

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: The Elder Scrolls V: Skyrim

Příspěvek od RaZZoR »

Budeš muset guglit. Zrovna tohle mi přijde jako dost velkej zásah do mechanismu hry.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Opravit to bohuzel uplne nejde.Je potreba zacit novou hru.
Vcera sem smazal hru a pak 6hodin znova nahraval mody a pak sem zjistil, ze tam porad chybej NPC.
Nakonec sem nasel reseni na ty NPC
https://www.youtube.com/watch?v=56RPGKrnR6Q
Ale stejne ho nepopravili.Sice tam NPC stali, ale musel sem ho zabit lukem a pak napsat prikaz do konzole.Pak se lidi normalne rozesli jako ze je po poprave...

Nechapu proc nekdo dela mody co zkurvi celou hru a ani odinstalovanim se to neopravi.
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

To je pěkně blbý tohle, protože můžeš mít odehráno X desítek hodin a díky nějakýmu podělanýmu modu se pak zasekneš a dál to nejde, nebo to na nějakém místě padá/sekne apod.. Ty mody jsou někdy jen pro zlost.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Presne..A to jeste nevim, jestli to nebude mit naky dalsi nasledky v dalsich mestech.Pri nakych scriptech.
Jako hrat od znova to fakt ne..Uz sem na 30lvl a mam odehranych desitky hodin+ mam postavenej vlastni barak na max vylepsenej a uz tam mam vsechen nabytek.

snad pujdou vsechny problemy vygooglit a spravit jinak se z toho poseru.Hlavne si rikam, ze tam budu davat jen mody na grafiku.To open cities me nenapadlo ze to posere celou hru.
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Těmhle modům, co zásadně mění herní mechaniku se vyhejbám. V podstatě mám jen pár modů na vylepšení grafiky a nějaký blbosti, jako sbíratelný louče všude, lucerny na cestách, etc. Nemám ani ty neofic patche, páč jim nevěřim a nechci to celý rozjebat. Ani v nich nevidim nějakou nutnost, protože sem na žádný bugy za x hodin hry ještě nenarazil a bez problémů pařim.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Vidím to stejně jako RaZZoR. Já měl ve Skyrimu pouze ENB a pár modů na textury a vždycky bez problému.
PS5 Pro | LG OLED CX55
H2SO4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H2SO4 »

Vsak staci si udelat zalohu pred experimentovanim a je postarostech ne :wink:
CPU:9850x3D | MB:Asus ROG STRIX X870E-E Gaming WIFI | VGA: Asus 5090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Neinstalujte do hlavni hry mody, který uplne meni mechaniky hry, když je mozna budete mazat. Jakmile to savnete, tak to v tom savu proste zustane. Když to odinstalujete, tak většinou mate po hre. Jde save vyčistit, ale funguje to predevsim na skripty a nemusi to vyresit vsechno. Pokud jste to nejak rozesrali vic, tak můžete hrat znova, protože hra se uplne rozesere. Jakmile proste nainstalujete mody a zacnete hrat, tak s téma modama to musite i dohrat. Samo to se netyka modu na vizual jako textury atd... dobry je si i cist diskuse u modu, jak na to lidi reaguji.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jo vypada to, ze budu muset zacit novou hru.Me nenapadlo, ze vec jako ze se daj otevirat dvere do mest misto loadigu to rozesere hru.Pulka mesta byla v samote pod texturou coz nechapu...
Navic ted sem zjistil ze po preinstalovani hry mi prestal fungovat ultimate follower overhaul coz taky nechapu, protoze mam stejny mody jako pred reinstalaci.

Mate nekdo nakej mod co nerozesira hru a je pro followery?A hlavne funguje vsude a nebuguje se?
Koukam tady na to a vypada to pekne
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/15524/?
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Tak od tohodle modu bych celkem čekal, že bude mít logicky velkej vliv na herní mechanismy, ty města nejsou loadovaný pro nic za nic, když průchozí sou jen ty menší, kde se hovno děje. Mě zas hra padá v otevřenym prostranství. Buď to krachne rovnou do win, nebo se sekne obraz a hudba hraje dál. Enb to nedělá, jak sem si myslel. Ve městech nebo dungeonech to nepadá nikdy.
Mody pro followers nepoužívám. Nemám ani skyui, skse, neofic patche a další, podle některejch, zásadní věci.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Open cities samozrejme je brutalni zasah do hry a meni to uplne mechaniky a celly. Proto ho ani nemam. Zasadne nestahuju mody, který uplne zmeni hru a hrozi riziko kolapsu nebo tluceni se s necim jinym a nejde to pripadne bez problemu odstranit.

Jinak Heade, tobe ta hra proste jela nejak blbe i bez vysokych MSAA. Zcela jasne se ti tam propadalo vytizeni grafarny (sotva dosahovala na 90%) s jasnym cukanim s dost malyma fps. To není normalni.

Na followery pouzivam AFT.
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Mě se to chová podobně, viz screen. Vytížení cca 60% a 45fps. Všude jinde mám využítí gk větší a stabilních 60fps (enb sem smazal). Tohle podle mě dělá ten Jk city mod, kterej přidává hafo ptákovin. V místech, kde je aplikovanej, pak fps klesaj a gk nejede naplno, což je trochu záhada.
Obrázek
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Není to zahada. Ten mod je prasecina a hlavne tam nefunguje uplne OCC na vsechno, tedy renderuje se ten celej bordel i když ho nevidíš a engine to ani poradne nepobira. Proto tyhle mody nepouzivam.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jo ale bez toho modu to vypada dost chude a blbe.
Btw jak funguje ve hre trava?Zacal sem novou hru a jeste predtim sem vycistil mody pomoci tesv edit a trava mi pripada nak min husta.
Trava se generuje nahodne pri novy hre a nebo je to pevne dany?
Starej screenshot
http://abload.de/img/tesv2015-01-0523-08-3vqu27.png
A stejny misto v jine hre..Uplne tam chybej treba ty snehulky nebo co to je :mrgreen:
http://abload.de/img/tesv_2014_12_26_20_15usuy3.png
Taky tam bylo vyuziti Vram asi o 400MB min.
Jo a s ovladacema 347.09 mi prestal fungovat afterburner.Funguje jen pri prvnim spusteni.Pri druhem uz to nic nezobrazuje.
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Asi zrovna tu sezonu předtim tráva rostla líp, no :mrgreen:
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Trava a jeji densita se nastavuje v .ini. Trava se negeneruje nahodne a je pevne dana.

No mozna je Whiterun trochu prazdnejsi, ale jsou tam proste limitace enginu a nejde tam nahazet tuna bordelu bez dalších optimalizaci. Me se nelibej ty ruzny stromy a zarostly mesto, když to je uprostřed tundry a ne v lese. Vesmes se autori inspirovali Edorasem http://img1.wikia.nocookie.net/__cb2014 ... Edoras.jpg
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Zmenil sem trochu densitu a snezeky se zazracne objevili :)
http://abload.de/img/tesv2015-01-0601-33-0j4uff.png

uz sem se bal ze se tam zase neco podelalo a budu muset reinstalovat
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Vypadá to pěkně. Musim si s tim ještě taky pohrát. Enb sem smazal, protože mě už sralo mít 30-40fps, to je prostě málo. Xkrát sem ve hře v různejch scénách enb vypínal a porovnával originální postproces s enb a často mi to přišlo bez enb lepší. Používám místo toho saturation boost, kterej zlepší vyblitý barvy a kontrast.
A bez enb tam můžu nasrat víc věcí, textur + 4xAA a mám kromě pár míst všude 60fps :D
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ja uz sem asi domodoval.Mozna si jeste stahnu HD textury pro jednotlivy mesta.Ale uz to konecne chci dohrat.
Btw immersive roads vypada pekne
http://abload.de/img/tesv_2015_01_06_03_17hasxm.png
Melo by to fungovat se vsema texture modama
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/40 ... D110&pUp=1
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Immersive roads sem používal taky, ale pro plnej efekt toho paralax mapingu je potřeba enb, tak sem to smazal. Ale vadí mi tam, že cesta je blbě napojená na okolní zem, je to useklý. Skyrim2hd landscape to má udělaný líp. Nebo aspon někde, zrovna na tvym screenu je to dost vidět. S2HD landscape je balík textur země, tak je to všecko udělaný, aby to sedělo. Téměř.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“