Nový procesor do notebooku POMOC
Moderátor: Don
- redaim
- Nováček
-
Nový procesor do notebooku POMOC
Mám notebook ACER ASPIRE 5749Z 8GB RAM,750GB HDD,INTEL PENTIUM B960 @2.10 ,INTEL HD GRAPHICS .Chtěl jsem se zeptat zda byste mi neporadili nějaký procesor,který bych do něj mohl dát.Procesor v notebooku se dá vyměnit,je vyjmutelný,jen nevím,kterej by byl kompatibilní s biosem a základní deskou .Dal jsem do něj další 4gb ram,takže teď v něm je 8gb. Je v něm interní grafika Intel hd graphics , chtěl bych výkonnější procesor s lepší interní grafikou.Chtěl jsem se vás zeptat jestli to vůbec jde,a když ano,tak jestli byste mi nějakej procesor nedoporučili,děkuju.
- Don
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nový procesor do notebooku POMOC
Podle toho taktu co pises by to mel byt B950. Musel bys mit B960, aby mel 2,2Ghz. B960 je to nejlepsi co lze osadit, ale tech 100Mhz te nezachrani.
Jinak zadna moznost pro vymenu procesoru neni. Na nejaky i5 apod. uplne zapomen. Jedine co muzes udelat a co ti znacne ntb zrychli je vymena HDD za SSD. V mem pripade se zrychlil nabeh systemu z 2min 20s na krasnych 25s. Aplikace nabihaji okamzite. To je jedine co muzes zrychlit, vzhledem k tomu, ze pameti uz jsi rozsiril, coz je druha jedina moznost.
Asi jsem te nepotesil, ale tak to je.
Jinak zadna moznost pro vymenu procesoru neni. Na nejaky i5 apod. uplne zapomen. Jedine co muzes udelat a co ti znacne ntb zrychli je vymena HDD za SSD. V mem pripade se zrychlil nabeh systemu z 2min 20s na krasnych 25s. Aplikace nabihaji okamzite. To je jedine co muzes zrychlit, vzhledem k tomu, ze pameti uz jsi rozsiril, coz je druha jedina moznost.
Asi jsem te nepotesil, ale tak to je.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- orgasmic
- Začátečník
-
Jak pise Don, nema to cenu u techto loe-end notebooku.
Das tam max to, co bylo v TOP konfigu.
Jediny rozumny upgrade je SSD, ale je otazka, jestli neni uz lepsi koupit jiny notebook.
Das tam max to, co bylo v TOP konfigu.
Jediny rozumny upgrade je SSD, ale je otazka, jestli neni uz lepsi koupit jiny notebook.
Asus Rog Strix G18
- Don
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Teoreticky ten SSD pak aspon muze pouzit i v dalsim notasu. Minimalne ho to nebude tolik...
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Oficialne se dodaval asi jen s tim Pentiem B960, ale chodil by mohlo i 2,4GHz Pentium B980. Ale BIOS vypada stejny i pro 5749 (bez Z) a v něm byly i3. Teoreticky by mohly fungovat i dalsi Sandy Bridge procesory do socketu G2...ale je to na vlastni riziko, pres Google jsem nenasel informaci, ze by to nekomu fungovat ani nefungovalo.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W