Přecházející pruhy

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
LetisVT
Začátečník
Začátečník

Přecházející pruhy

Příspěvek od LetisVT »

Mám tenhle monitor: Acer v193w už delší dobu a nevím, jestli to dělal vždy. (asi ano ale v menší míře)
Všiml jsem si toho teď, když jsem si koupil CS:GO, tak ve tmavších místech jsou na monitoru vidět horizontální jakoby světlejší a tmavší pruhy, který se pohybujou odshora dolu (nebo naopak :D )
Je to celkem hnus se na to dívat delší dobu. Když si třeba ve photoshopu hodim jednolitou barvu, tak jednotlivý pixely se jakoby co chvíli zesvětlujou/stmavujou a vytváří to takovej pohyblivej šum. Ve světlých barvách se to uplně ztrácí.

Nesetkal jste se s tím někdo? Co to je? Dá se to nějak vyřešit?
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Re: Přecházející pruhy

Příspěvek od r34ktor »

Jde o rušení, které se do monitoru dostává skrze analogový signál.

Zkontroluj, zda je monitor a PC připojeno na stejné fázi. Pokud je propojovací kabel nekvalitní (tenký), je vhodná jeho výměna za lepší. Pokud to přichází ze sítě, mohl by pomoci RF filtr. Také zkontroluj možné zdroje rušení v okolí (např. nestíněné reprobedny).
Knowledge is power
LetisVT
Začátečník
Začátečník

Re: Přecházející pruhy

Příspěvek od LetisVT »

ježiš, díky moc, bylo to napájecím kabelem do notebooku, tak jsem ho nasměroval na druhou stranu a dal do jiný zásuvky než byl (teď je vlastně ve stejný prodlužce jako monitor) - problém kompletně odstraněn. :)
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“