Ahoj.
Najde se tu nekdo, kdo vlastni tento monitor a trochu poradi?
Dnes jsem si ho poridil, zatim fajn, mrtvy pixely jsem nenasel, ale trochu tapu s nastavenim barev. Prijde mi, ze barvy jsou celkove slaby, pokud pouziju nejakou tu Smart pomucku, tak je to zase moc prepaleny.. Muzete mi poradit, jaky mate treba nastaveni vy, pripadne na co se soustredit?
Nikdy driv jsem u monitoru nic nenastavoval, krome jasu. Tohle je muj prvni trochu lepsi monitor, tak predpokladam, ze je to hlavne o nastaveni.
diky
Eizo FORIS FS2434
Moderátor: maXXmilian
- junglist
- Začátečník

- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: Eizo FORIS FS2434
Sorry, ale tohle ti nikdo neporadí. V menu musíš najít custom režim a hrát si s barvama/kontrastem/saturací než se ti obraz bude líbit sám. Neni to nic těžkého, je to jak vyladit si televizi.
- zigo
- Černá karta

-
- reifik
- Žlutá karta Bazar

-
Mám ho od října a naprostá spokojenost.
Musíš si pohrát s nastavením,pomocí DO,nic složitého to není!
Musíš si pohrát s nastavením,pomocí DO,nic složitého to není!
- junglist
- Začátečník

Na ten odkaz jsem jeste narazil vcera pozdeji vecer. I tak diky za tip, jsou tam uzitecny informace minimalne pro me
Nastavil jsem to podle toho a je to rozhodne lepsi.
edit:
otazka mimo soutez
Pouzivate u tohohle monitoru nektere Smart funkce?
A klasicka otazka.. Cim monitor cistit? V navodu jsem se docetl, ze nemam pouzivat papirovy kapesniky, coz byl do ted muj oblibeny zpusob
edit:
otazka mimo soutez
Pouzivate u tohohle monitoru nektere Smart funkce?
A klasicka otazka.. Cim monitor cistit? V navodu jsem se docetl, ze nemam pouzivat papirovy kapesniky, coz byl do ted muj oblibeny zpusob
- junglist
- Začátečník

Omlouvam se za doublepost, ale rad bych, aby si toho nekdo vsimnul.
Od pondelka se snazim vyladit obraz a uz zacinam bejt zoufalej.. Barvy jsou vicemene ok, ale mam problem s tim, ze tmavy casti obrazu jsou proste moc tmavy. Projevuje se to hlavne ve hrach. Barevny casti jsou ok, nekdy az moc prebarveny, ale kde je tmavo, tak je proste tmavo moc. Experimentuju se vsim co vidim, a nemuzu se dostat do idealniho stavu. Jas mam momentalne nastavenej na 40, z vyssiho uz me bolej oci.. Po zmene Black level je obraz spis sedivej, takze to se moc pouzit neda. Zmena contrastu zdeformuje barvy. Jeste experimetuju s gamou, ale taky to proste neni ono..
Dokaze mi nekdo poradit, co bych mohl jeste zkusit? Pripadne jaky nastaveni pouzivate vy - majitele tohoto kusu?
Hodne hraju Dotu a kdyz jsem v menu a podivam se doleva dolu kde je tmavo, tak vidim obraz jakoby "moc z uhlu". Hlavu mam cca 50 cm od monitoru a koukam na nej primo. Kdyz s hlavou pohnu a podivam se primo na ten roh, tak je obraz ok (stale tmavej, ale bez ty sediny co zpusobuje spatnej uhel). Kde je proboha ten pozorovaci uhel 178°, kdyz na monitor koukam primo, ale tmava je "zdeformovana" ? Plati to pro vsechny aplikaci, ne jen pro dotu, u ty si toho jen vsimam nejvic
Muzu rict, ze po peti dnech uzivani velky zklamani..
Jeste doufam, ze to snad pujde nejak doladit v nastaveni, kdyz mi nekdo poradi, ale takhle jsem se s zadnym monitorem nikdy nepatlal..
dekuji za tipy
Od pondelka se snazim vyladit obraz a uz zacinam bejt zoufalej.. Barvy jsou vicemene ok, ale mam problem s tim, ze tmavy casti obrazu jsou proste moc tmavy. Projevuje se to hlavne ve hrach. Barevny casti jsou ok, nekdy az moc prebarveny, ale kde je tmavo, tak je proste tmavo moc. Experimentuju se vsim co vidim, a nemuzu se dostat do idealniho stavu. Jas mam momentalne nastavenej na 40, z vyssiho uz me bolej oci.. Po zmene Black level je obraz spis sedivej, takze to se moc pouzit neda. Zmena contrastu zdeformuje barvy. Jeste experimetuju s gamou, ale taky to proste neni ono..
Dokaze mi nekdo poradit, co bych mohl jeste zkusit? Pripadne jaky nastaveni pouzivate vy - majitele tohoto kusu?
Hodne hraju Dotu a kdyz jsem v menu a podivam se doleva dolu kde je tmavo, tak vidim obraz jakoby "moc z uhlu". Hlavu mam cca 50 cm od monitoru a koukam na nej primo. Kdyz s hlavou pohnu a podivam se primo na ten roh, tak je obraz ok (stale tmavej, ale bez ty sediny co zpusobuje spatnej uhel). Kde je proboha ten pozorovaci uhel 178°, kdyz na monitor koukam primo, ale tmava je "zdeformovana" ? Plati to pro vsechny aplikaci, ne jen pro dotu, u ty si toho jen vsimam nejvic
Muzu rict, ze po peti dnech uzivani velky zklamani..
dekuji za tipy