- nevím jak to udělat, ale při tomto nastavení mi to alokuje jen do 3GB VRAM a nad 3 to nebere a test 4GB alokace tam není...
Moderátoři: Walker1134, Wilik

Supersampling 16x to je jaky rozliseni?To bude nakych 10k ne?rebell592 píše:Zdravím,
toto téma mě celkem zajímá, tak tady postnu výsledky z COD: AW
Karta: GIGABYTE GTX970 G1 Gaming Graphics Card 4GB
Test se supersamplingem v této hře.
První test s FHD, vše na max i s plným Filmmic - AA, akurát supersampling nastaven na 2x
http://abload.de/img/memoryusage50pv1.png
Další test ve FHD, vše na max včetně AA i supersampling na max tedy 16x.
http://abload.de/img/memoryusage16xsupersar1o9p.png
Možná to tu už někdo testoval tak sorry, za opakování, ale je tu toho tolik, že jsem si toho nevšiml.
PS: Co se týče využití paměti při hraní se 16x supersamplingem této hry, tak to šplhalo i k 3968MB, ale při 2x supersamplingu a dokonce i při 8x to bylo něco málo přes 3600MB max.

Dobrej nápad... udělej screen, ale vypni to AA, nech to jen tak aby největší zátěží byla VRAM (ten test prostě náhodně generuje textury do maxima VRAM - takže nižší rozlišení bez AA = více textur ve VRAM) a típni screen kolik bude fps.Vlastik80 píše:- při tomto nastavení slupne cca 3900MB VRAM a při loadu se nesekne ani trochu, načte asi za 3 sekundy a jede plynule

Tak ten loading je jasně rychlejší a zastaví se ti až na 3,9GB - mě se to podobně "zastaví" už na 3,5 a o něco pomaleji do do načte zbytek. Takže té kartě se těch zbývajících 500MB prostě z nějakého důvodu nehce používat.Vlastik80 píše:EDIT: TADY to video máte (70MB AVI), zkoumejte a řešteTřeba je něco blbě i u 980... Nepopírám dnes už nic.

jo myslim ze tu cod:aw uz testovali na gtx980 a zere 4GB.rebell592 píše:Tak to mi nedošlo, no nicméně to zkusím ještě testnout ve Skyrim se 4K textury, třeba CoD na FHD si víc neveme. Nebo už někdo testoval gtx 980 v CoD:AW ?

Ale neni o cem to zase mluvis?Ve far cry4 mas o 3 fps vic s mensi frekvenciVlastik80 píše:Jak říkám, 980 je (u mě) výkonově pod 970, takže se není čemu divit, stále zde píšu že 970 má nepřekonatelný výkon.