Přehrávání filmu v TV přes DLNA - seká se

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
bk2601
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Přehrávání filmu v TV přes DLNA - seká se

Příspěvek od bk2601 »

Zdravím,
Zpozoroval jsem, že pokud v TV přehrávám FHD filmy s datovým tokem vyšším než zhruba 14 Mbps film se místy zasekává. Čím vyšší datový tok, tím jsou záseky častější.

Co mám:
DLNA server : WD My Book Live 2TB.
Router: Asus RT-N12 ver.D
Televizi: Sony Bravia KDL W605B

TV Byla připojená normálně přes Wifi. Myslel sem, že to bude ten problém, proto jsem natáhl kabel, ale nepomohlo.

Připojení k internetu od O2 s rychlosti 20mbit/sec.

Zapojeno to mám úplně jednoduše, následovně.

Přívodní kabel od netu jde do rounteru do WANU. Z Routeru mám vyvedeny kabely do:
PC
Disku
TV
IP Telefonu

Pokud přehrávám Armagedon s datovým dokem 20mbps film se seká.Pokud z flash disku, jde bez problému.

Můj dotaz zní...

Jak je to sekání možné? Data z disku do PC tečou rychlosti 95 megaBITY (11,2 megaBAJTY). TV mám zapojenou stejně jako PC, čili data musí jít stejně rychle do TV jako do PC ne?

Napadlo mě, že bych koupil Gigabitový Switch, do kterého bych napíchl PC,Disk,TV a router z důvodu WIFI.

Tím pádem bych měl vše zapojené v rychlosti jeden gigabit. Kopírování by se mělo zcela jistě zvednout, jelikož když sem měl disk napřímo do PC, kopírovali se data rychlostí 35 megaBAJTY.

Nějaké rady co s tím, prosím?
NTB: Dell Inspiron 7559 - CPU: Core i5 6300HQ ; RAM: 16 GB DDR4; GPU : GTX 960M 4GB; SSD: Samsung EVO 850 120GB
Phone: Samsung Galaxy Note9
Watch: Garmin Fenix 5
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Přehrávání filmu v TV přes DLNA - seká se

Příspěvek od Weslo »

Stačí vyzkoušet jestli to jde z pc do tv v pohodě. Pokud jo, problém je mezi (onen Asus) Pokud ne, je chyba v PC nebo TV :)
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“