Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly
Moderátor: morke
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly
Rozpočet na celé chlazení je kolik ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- MrJojo97
- Začátečník
-
no neviem nemam presne stanovenu cenu, stacil by mi nejaky kvalitnejsi mainstream... nech to nejaku dobu vydrzi... tak povedzme do 300€ bez bloku na GPU(ten budem kupovat neskvor)?? ventilatory mam tie netreba...
PC -> Acer Predator 17 (i7 7700HQ, GTX 1060 6GB, 16GB Ram, Samsung 960 Pro 512GB)
Mobil -> Honor X
Mobil -> Honor X
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- MrJojo97
- Začátečník
-
praveze by som chcel expu a pumpu oddelene
PC -> Acer Predator 17 (i7 7700HQ, GTX 1060 6GB, 16GB Ram, Samsung 960 Pro 512GB)
Mobil -> Honor X
Mobil -> Honor X
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Chtít můžeš klidně hodinky s vodostryskem ale za 300 EUR to kvalitně nepostavíš. Tohle je to nejlepší, co za ty prachy můžeš mít.
- MrJojo97
- Začátečník
-
Ono 300€ mam na ruke no buduci tyzden bude dalsych 300€ to by som chcel kupit gpu blok. Ak by som si pockal a potom kupil vsetko aj s gpu blokom. Za 600€ co by si doporucil? gpu mam asus r9 290x dc2 4gd5
Mobil -> Honor X
Mobil -> Honor X
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
expa spojena s cerpadlem ma vyhodu ze to zabere mene mista, sice se to hure plni ale celkove se to da lepe "uhladit" me osobne nejaka trubka ve skrini nelaka.. Sam mam expu do 5.25" a nemuzu si stezovat..
http://stratos1.rajce.idnes.cz/Predek_s ... inaL_2.jpg
http://stratos1.rajce.idnes.cz/Predek_s ... inaL_2.jpg
- MiroK[CZ]
- Nováček
Ahoj,
prosím o radu s výběrem 180x180mm ventilátoru pro výměník Phobya200x200.
Mám skříň SilverStone TJ-08-E Temjin. Vpředu je Phobya 200x200 a na ní ventilátor Silverstone Penetrator - ten byl ve skříni už od výroby. Vibrace z jeho kul. ložisek (brum) se mi ale přenášel na skříň PC ať jsem třeba stál na hlavě a odrrážel se ušima... tak jsem to vzdal a koupil jsem si náhradu:Airen 180x180
Krásné ticho, průtok vzduchu je ale o dost slabší. Přecejen ten Penetrator svými CFM penetruje pr*** každému 180mm ventilátoru Nehledě na to, že ten Airen je tlustý jen 25mm oproti 35mm Penetratoru a nedokáže skrz výměník tlačit vzduch tak dobře.
Mojí vinou jsem si nedávno urval jednu z lopatek u toho Airena. Vteřiňák vykonal své, ale stejně tomu nedávám moc nadějí. Takže prostě hledám ještě JINÝ ventilátor 180x180mm v klasickém čtvercovém rámečku, který by měl šířku alespoň těch 35mm jako Penetrator. Asi hledám blbě, ale našel jsem na celém světě jen jeden: Phobya 18.
Nebo neporadíte mi něco jiného? Zase ten Phobya má jen kluzné ložisko, což je vzhledem k té ceně docela nesmysl. Díky za komentáře.
prosím o radu s výběrem 180x180mm ventilátoru pro výměník Phobya200x200.
Mám skříň SilverStone TJ-08-E Temjin. Vpředu je Phobya 200x200 a na ní ventilátor Silverstone Penetrator - ten byl ve skříni už od výroby. Vibrace z jeho kul. ložisek (brum) se mi ale přenášel na skříň PC ať jsem třeba stál na hlavě a odrrážel se ušima... tak jsem to vzdal a koupil jsem si náhradu:Airen 180x180
Krásné ticho, průtok vzduchu je ale o dost slabší. Přecejen ten Penetrator svými CFM penetruje pr*** každému 180mm ventilátoru Nehledě na to, že ten Airen je tlustý jen 25mm oproti 35mm Penetratoru a nedokáže skrz výměník tlačit vzduch tak dobře.
Mojí vinou jsem si nedávno urval jednu z lopatek u toho Airena. Vteřiňák vykonal své, ale stejně tomu nedávám moc nadějí. Takže prostě hledám ještě JINÝ ventilátor 180x180mm v klasickém čtvercovém rámečku, který by měl šířku alespoň těch 35mm jako Penetrator. Asi hledám blbě, ale našel jsem na celém světě jen jeden: Phobya 18.
Nebo neporadíte mi něco jiného? Zase ten Phobya má jen kluzné ložisko, což je vzhledem k té ceně docela nesmysl. Díky za komentáře.
CPU: Core i5-4670K (default), MB: MSI Z87M GAMING, RAM: Crucial 8GB KIT DDR3 Ballistix Tactical LP 1600MHz 8,8,8,24/1,35V, GPU: MSI R9 270 Gaming 2G (1050/5600MHz) HDD: SSD Samsung 840 EVO Series Basic 120GB, HDD2: Seagate Barracuda 7200.14 3000GB, PSU: Seasonic G Series 450W, skříň: SilverStone TJ-08-E Temjin, chlazení: H2O
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Cooler Master Mega Flow (200mm) nebo Yate Loon D22 (220mm)
- MiroK[CZ]
- Nováček
Tyjo to byl fofr díky za bleskovou odpověď. Ono to nebude tak jednoduché. Špatně jsem tu situaci popsal.
Jeden obrázek lepší než 1000 slov:
Phobyu jsem chtěl plácnout hned na čelo skříně a na ní ventilátor, ale nevešla se mi tam. První je ventilátor a až pak Phobya.
Skříň má totiž kvůli pevnosti vpředu i vzadu naprofilované plechy. Jsou trochu vidět na obrázku, ale jak je to černé, tak zanikají. Díky nim je užitečná rozteč do které se mohu vejít s ventilátorem jen cca 195mm. Naštěstí jsou celkem úzké, takže dál už to Phobyi nevadí.
Na čele skříně mám ventilátor, který slouží současně jako nosník pro Phobyu. Takže tak, musím se vejít do 195 mm.
P.S. pardon že furt říkám Phobya, jako by to byla moje mladá... prostě výměník
Jeden obrázek lepší než 1000 slov:
Phobyu jsem chtěl plácnout hned na čelo skříně a na ní ventilátor, ale nevešla se mi tam. První je ventilátor a až pak Phobya.
Skříň má totiž kvůli pevnosti vpředu i vzadu naprofilované plechy. Jsou trochu vidět na obrázku, ale jak je to černé, tak zanikají. Díky nim je užitečná rozteč do které se mohu vejít s ventilátorem jen cca 195mm. Naštěstí jsou celkem úzké, takže dál už to Phobyi nevadí.
Na čele skříně mám ventilátor, který slouží současně jako nosník pro Phobyu. Takže tak, musím se vejít do 195 mm.
P.S. pardon že furt říkám Phobya, jako by to byla moje mladá... prostě výměník
CPU: Core i5-4670K (default), MB: MSI Z87M GAMING, RAM: Crucial 8GB KIT DDR3 Ballistix Tactical LP 1600MHz 8,8,8,24/1,35V, GPU: MSI R9 270 Gaming 2G (1050/5600MHz) HDD: SSD Samsung 840 EVO Series Basic 120GB, HDD2: Seagate Barracuda 7200.14 3000GB, PSU: Seasonic G Series 450W, skříň: SilverStone TJ-08-E Temjin, chlazení: H2O
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
A proč nutně musíš mít fan s tloušťkou 35mm ? To, že ten Airen stojí za prd není proto, že má jen 25mm tloušťku, ale proto, že je to Airen
Úplně v klidu bych doporučil http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=apollish%2b180 nebo se dá objednat třeba i http://www.ekwb.com/shop/radiators-fans ... 0-rpm.html
Úplně v klidu bych doporučil http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=apollish%2b180 nebo se dá objednat třeba i http://www.ekwb.com/shop/radiators-fans ... 0-rpm.html
- MiroK[CZ]
- Nováček
Ten EK-FAN vypadá opravdu pěkně (a navíc má PWM regulaci )
Nutně nemusí mít 35mm tloušťku, ale je to takový hlavní fan v mém PC. Obsluhuje hlavní radiátor, ovívá pasivy na konci gr. karty a ještě částečně ovívá HDD...
Byl bych rád za co největší výkon a nejnižší hlučnost a to si myslím, že splní jen ventilátory s co největší tloušťkou. Přecejen mají pak větší povrch lopatek a tím pádem docilují většího proudu vzduchu při menších otáčkách a hlučnosti.
Mrknu se ještě na "Silverstone TJ08-E Owners Club" jak to řešili zahraniční kolegové
Díky zatím za pomoc
Nutně nemusí mít 35mm tloušťku, ale je to takový hlavní fan v mém PC. Obsluhuje hlavní radiátor, ovívá pasivy na konci gr. karty a ještě částečně ovívá HDD...
Byl bych rád za co největší výkon a nejnižší hlučnost a to si myslím, že splní jen ventilátory s co největší tloušťkou. Přecejen mají pak větší povrch lopatek a tím pádem docilují většího proudu vzduchu při menších otáčkách a hlučnosti.
Mrknu se ještě na "Silverstone TJ08-E Owners Club" jak to řešili zahraniční kolegové
Díky zatím za pomoc
- Elkim
- Redaktor PCT
Lidi, máte někdo tušení, jestli by se vyplatil upgrade CPU bloku z Zouy Cawedog rev. 3 na nějaký EK např.? Nemám tušení, jak je na tom Cawedog s výkonem a jak moc bych si polepšil, díky.
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
+- 5 stupňů...
- Elkim
- Redaktor PCT
Hm, to by asi stál za to. Nějaký konkrétní model (nejvýkonnější)? Finančně bych to asi neřešil. Díky
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
EK-Supremacy EVO
- Elkim
- Redaktor PCT
MaWo, je nějaký rozdíl v řadě EVO co se týče výkonu? Myslím tím, jestli je třeba rozdíl mezi:
http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... 0106070607
a
Nebo jde čistě o designovou záležitost?
Díky
a
Nebo jde čistě o designovou záležitost?
Díky
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Full Nickel a Full Copper jsou malinko výkonnější, ale ten rozdíl je když to přeženu 1 stupeň v zátěži. Protože to teplo nemusí odcházet jen základnou ale může jít celým blokem. Jinak rozdíl žádný není.
- Elkim
- Redaktor PCT
Ok, a jak jsou na tom bloky od AquaComputeru, když nepočítám ten ze stříbra?
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
O malinko hůř. Supremacy EVO je v tuhle chvíli nejvýkonnější blok co je na trhu...