GeForce GTX 980/970 - info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: GeForce GTX 980/970 - info, testy, recenze, zkušenosti
No prave ze ty si zadnej dukaz neposkytnul.Dal si sem jeden screenshot z watchdogs kde ke vsemu ma gtx970 vic fps jak gtx980.
To lidi na guru3 neberou jako dukaz.
To lidi na guru3 neberou jako dukaz.
- Vlastik80
- Začátečník

-
Dal jsem Mordora, WD a dal bych i další, jasně jsem prokázal že u mě moje 970 alokovala 3500 a 4000 jen při 4K, pak jsem to testoval i s Achem, takže třeba napíše něco i on, ale jinak tuším i FC4 jsem postl, dokázal a prokázal jsem alespoň sám sobě co jsem napsal - má 970 alokovala cca 3500 tam kde 980 alokuje 4GB hned... Kontaktoval jsem i redakce a začal topic na Guru, ale vlastně jsem nic neudělal že...
No jen tak dál...
PS: Rád bych něco udělal i oficiálně a když pominu to že jsem kontaktoval nVidii a ona se na mě oficiálně vykašlala - což se dalo čekat, tak víc asi nemohu, nejsem redaktor a ani nemám nikde "vysoko" známé, proto jsem to pak přestal řešit...
No jen tak dál...
PS: Rád bych něco udělal i oficiálně a když pominu to že jsem kontaktoval nVidii a ona se na mě oficiálně vykašlala - což se dalo čekat, tak víc asi nemohu, nejsem redaktor a ani nemám nikde "vysoko" známé, proto jsem to pak přestal řešit...
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Sem si dal ale jen screenshot z WD kde navic byla GTX970 rychlejsi.Z zadnych jinych her si sem nedal screenshot ze stejne sceny gtx970/980.
Jen si o tom psal ze to zere na gtx980 vic ale bez dukazu.
Bez jasnych dukazu proste nic nedokazes.Zvlast ne lidem na guru3d.
ja sem ti psal abys otestoval co nejvic her a udelal v kazdy nekolik screenshotu ze stejnyho mista v nekolika scenach na gtx970/980.
Jen si o tom psal ze to zere na gtx980 vic ale bez dukazu.
Bez jasnych dukazu proste nic nedokazes.Zvlast ne lidem na guru3d.
ja sem ti psal abys otestoval co nejvic her a udelal v kazdy nekolik screenshotu ze stejnyho mista v nekolika scenach na gtx970/980.
- Vlastik80
- Začátečník

-
Těžko. Když mám jen 980 nedokážu nic. Dal jsem Mordora a čekal jsem spolupráci s někým kdo 970 má a dodal by z téže hry stejného místa screen - nestalo se. Jen s 980 těžko něco dokážu i kdybych chtěl.
A na Guru jsem koukal začali jiní dokazovat a psát, takže jsem to tam pak logicky i tím že mám jen 980 přestal sledovat...
A mimochodem, stejně si lidi jako ty nebo jiní koupí velkýho Maxe co vyjde a zapomenou na to, já si myslím že jsem proto alespoň něco udělal, kdo z jiných co udělal aby se cokoli dokázalo či prokázalo? Kontaktoval někdo nVidii? Redakce? Měřil něco sám? Nic, jen se to tu mlelo dokola a nic z toho...
PS: A i za tebe Heade jsem dával co pamatuju 2 srovnávací screeny tuším z FC4 na Guru protože si psal že TI TO NEJDE...
A na Guru jsem koukal začali jiní dokazovat a psát, takže jsem to tam pak logicky i tím že mám jen 980 přestal sledovat...
A mimochodem, stejně si lidi jako ty nebo jiní koupí velkýho Maxe co vyjde a zapomenou na to, já si myslím že jsem proto alespoň něco udělal, kdo z jiných co udělal aby se cokoli dokázalo či prokázalo? Kontaktoval někdo nVidii? Redakce? Měřil něco sám? Nic, jen se to tu mlelo dokola a nic z toho...
PS: A i za tebe Heade jsem dával co pamatuju 2 srovnávací screeny tuším z FC4 na Guru protože si psal že TI TO NEJDE...
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ale chapes ty si mel obe karty na stejnym pc.Pokud bys to otestoval a poskytnul dukazy, tak nikdo nemuze rict ani ň.
To ze nekdo jinej da screenshot ze stejnyho mista se taky nebere jako dukaz pac kazdymu se gtx970 chova jinak a je to jinak nasvetleny atd.
prave proto by bylo dobry aby to ache otestoval na stejnym PC a jesne to zdokumentoval.
To ze nekdo jinej da screenshot ze stejnyho mista se taky nebere jako dukaz pac kazdymu se gtx970 chova jinak a je to jinak nasvetleny atd.
prave proto by bylo dobry aby to ache otestoval na stejnym PC a jesne to zdokumentoval.
- Vlastik80
- Začátečník

-
Chápu, ale tím to přece není uzavřené a nelze napsat že je konec, prostě to dokázalo co mělo- ve hrách co jsem postl předtím jsem to i s 980 zkusil poměřit na stejném místě, ale výsledek byl jasný- i přes pokles FPS u 980 což je jedno to dokázalo méně využité vram pokud pamatuji, 980 tam bere celou, zatímco 970 jen cca 3500, tak kolik screenů bych měl dodat aby to bylo faktem a důkazem? 100? 1000?
Navíc pokud to někdo bude chtít smést ze stolu - udělá to levou zadní, napíše podobná scéna, ale - jiný počet lidí na scéně, jiné osvětlení, počet aut apod. a je to pryč a např. FC4 není moc průkazná hra, protože mě po zapnutí vzala jen 3500 cca i u 980 a jen po přechodu jinam (rychlé cestování) mi to spapalo 3900 nějak, ale = neprůkazné...
Podle mě to spíš chtělo syntetický test, to co je jasné a shodné vždy, ale hra? Pokud se tam cokoli mění kdokoli to zpochybní a pohřbí pod tunou pravděpodobností co se mění...
PS: Doufám že za to nedostanu žlutou apod., protože jsou zdejší moderátoři myslím na toto téma už citliví vzhledem k počtu stran kde se to rozebíralo a tipuji že v této nic neprokazující telenovele nechtějí ani náhodou pokračovat bez ohledu na to co si kdo myslí jiný...
Navíc pokud to někdo bude chtít smést ze stolu - udělá to levou zadní, napíše podobná scéna, ale - jiný počet lidí na scéně, jiné osvětlení, počet aut apod. a je to pryč a např. FC4 není moc průkazná hra, protože mě po zapnutí vzala jen 3500 cca i u 980 a jen po přechodu jinam (rychlé cestování) mi to spapalo 3900 nějak, ale = neprůkazné...
Podle mě to spíš chtělo syntetický test, to co je jasné a shodné vždy, ale hra? Pokud se tam cokoli mění kdokoli to zpochybní a pohřbí pod tunou pravděpodobností co se mění...
PS: Doufám že za to nedostanu žlutou apod., protože jsou zdejší moderátoři myslím na toto téma už citliví vzhledem k počtu stran kde se to rozebíralo a tipuji že v této nic neprokazující telenovele nechtějí ani náhodou pokračovat bez ohledu na to co si kdo myslí jiný...
- Ache
- Pokročilý

No mě už zajmá spíš R9 390X vs big Maxwell. Testovat nějakej mainstream už nebudu pokud se mi ta karta vyloženě nedostane pod ruku.HEAD píše:prave proto by bylo dobry aby to ache otestoval na stejnym PC a jesne to zdokumentoval.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
na to bude dost casu
Ty karty neprijdou na trh driv jak za pul roku a navic bude kazda stat 30tisic. 
Mimochodem na guru3d to uz zamknuli s tim ze se nic nedokazalo..
a ze zadnej problem vlastne neni.
Mimochodem na guru3d to uz zamknuli s tim ze se nic nedokazalo..
Naposledy upravil(a) HEAD dne ned 18. led 2015, 00:01, celkem upraveno 2 x.
- CZ_viper
- Začátečník

Co měl vůbec zlepšovat ten nový BIOS pro MSI GTX980 Gaming 4G? Hodil jsem ho na kartu, ale žádné změny jsem si nevšiml, prý jen plná podpora pro Windows 8.
AMD 9800X3D PBO2e 80°C, 64 GB DDR5 6400 CLK 32, Gigabyte RTX 4090 OC, 3x 4 TB SSD, Acer Predator 43" 4k/120.
- Ache
- Pokročilý

Heh. A proč flashuješ když ti všechno funguje jak má a ani nevíš co nový firmaware/BIOS opravuje?
Flash BIOSu se snad dělá jen když je s něčím problém a ten problém je v novým firmware vyřešen.
Z žádného jiného důvodu snad nemá smysl bios měnit.
Flash BIOSu se snad dělá jen když je s něčím problém a ten problém je v novým firmware vyřešen.
Z žádného jiného důvodu snad nemá smysl bios měnit.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- Vlastik80
- Začátečník

-
Tady se Bios neřeší, ale když už, tak já si to flešnul také, nakonec proč ne, když to zlepšuje podporu gpu pod Windows 8 které používám. A obecně žiju (asi v mylném) předpokladu, že cokoli novějšího opravuje chyby staršího, proto flešuji a instaluji novější drivery a biosy.
To zda je to nakonec chyba či ne je věc druhá a ostatně také soukromá, takže si to každý pořeší dle svého.
MSi mi samo prostřednictvím své utility doporučilo nový bios do gpu, tak proč ne... Za mě ano i když to třeba neopravuje nic a jen se to vydalo např. aby se neřeklo že se nic neděje...
@Head: Ano, poslal jsem ti aktuálnější screeny měření z FC4, Mordora a WD, ale že bych litoval že jsem to udělal pozdě a měl předtím??? Pleteš se, já zde už snímky z her co jsem jmenoval víceméně postl a jak z 970 tak 980 a psal jsem i jak co jede či ne, pokud to někdo ignoroval nebo nebral v potaz- jeho chyba a z mé pozice kdy ani 970 nemám by mi to mělo být v podstatě ukradené a rozhodně tak nelituji že by se něco neřešilo nebo ano, to ať si teď "řeší" majitelé 970-tek, já své udělal a pokud to někomu přijde jako málo či nic ať si sáhne sám do svědomí co proto udělal on a začne u sebe. Víc k tomu asi nemám co dodat. Pro mě telenovela končí, budu to max sledovat oficiálně, pokud se to ovšem bude vůbec řešit jakože asi ne...
To zda je to nakonec chyba či ne je věc druhá a ostatně také soukromá, takže si to každý pořeší dle svého.
MSi mi samo prostřednictvím své utility doporučilo nový bios do gpu, tak proč ne... Za mě ano i když to třeba neopravuje nic a jen se to vydalo např. aby se neřeklo že se nic neděje...
@Head: Ano, poslal jsem ti aktuálnější screeny měření z FC4, Mordora a WD, ale že bych litoval že jsem to udělal pozdě a měl předtím??? Pleteš se, já zde už snímky z her co jsem jmenoval víceméně postl a jak z 970 tak 980 a psal jsem i jak co jede či ne, pokud to někdo ignoroval nebo nebral v potaz- jeho chyba a z mé pozice kdy ani 970 nemám by mi to mělo být v podstatě ukradené a rozhodně tak nelituji že by se něco neřešilo nebo ano, to ať si teď "řeší" majitelé 970-tek, já své udělal a pokud to někomu přijde jako málo či nic ať si sáhne sám do svědomí co proto udělal on a začne u sebe. Víc k tomu asi nemám co dodat. Pro mě telenovela končí, budu to max sledovat oficiálně, pokud se to ovšem bude vůbec řešit jakože asi ne...
- morke
- Moderátor

Tak pozor, 140 dílů telenovely GTX 970 3,5 GB VRAM převzal Juan Cien Pene alias DD a připravuje o tom článek
.
Kdo si koupí GTX 980 Classified K|NGP|N Edition http://www.evga.com/articles/00896/EVGA ... ming-Soon/?
Kdo si koupí GTX 980 Classified K|NGP|N Edition http://www.evga.com/articles/00896/EVGA ... ming-Soon/?
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
- Vlastik80
- Začátečník

-
Nestraš s tím DD sakrbleeee, ještě toho trochu, žádný memory bug není, nic není prokázáno a já také nic nenaměřil a nezjistil, tak o co jde? DD se těší pokud správně tuším na 390X, to bude pak zase slajdů a grafů a hádejte kdo bude vždy a všude na #1 místě?!!!
Kingpin edition??? No vypadá nadějně, to napájení a provedení... Já jsem jedině ale pro LN2...
Kingpin edition??? No vypadá nadějně, to napájení a provedení... Já jsem jedině ale pro LN2...
- zigo
- Černá karta

-
Kingpin edition...snobismus...raději počkat na velký maxwell
- morke
- Moderátor

Ale provedením je dokonalá, hned bych měnil
.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
- Ache
- Pokročilý

Jo. Asi už to přenecháme DDmu.morke píše:Tak pozor, 140 dílů telenovely GTX 970 3,5 GB VRAM převzal Juan Cien Pene alias DD a připravuje o tom článek![]()
Já se jako Vlastik80 taky přidávam k ukončení telenovely GTX970 3,5GB Edition.
Slova na závěr: " Lots of speculation, nothing proven. "
Zmanipulovat se dá cokoliv a GTX970 4GB paměti má:
http://abload.de/img/gtx970_fc4_endofstoryhrf41.jpg
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ani se tomu nedivim, ze to zamknuli pac bez jasnych dukazu tomu na zaranicnich forach nikdy neuverej.
Jasny dukazy myslim udelat testy na stejnym PC v rozsliseni od 1920x1080 po 4K v nekolika hrach a v kazdy hre aspon dva sceenshoty z naky sceny.
Pokud tohle nekdo neudela nikdo tomu neuverej.Sou tam totiz lidi co tam maj hodne postu a ostatni k nim vzhlizej a oni tvrdej, ze je gtx970 absolutne v poradku i kdyz nemaj zadny dukazy a i tak jim ostatni verej.
navic tam porad kazdou chvili nekdo postuje screenshot ze 4K s 8xMSAA kde ma 5Fps ale zaplnenych plnych 4GB a s komentarem "GTX970 is fine no problem here"
Doufam ze to DD aspon nak otestuje a ne ze tam jen napise, ze NV okrada lidi a ze ma gtx970 3.5GB Vram bez dukazu...
A kdyz ne, tak to asi otestuju az ja za pul roku az budu prechazet na preznacenou gtx980 pac na velkyho maxwella nebudu mit prachy(30 tisic za grafiku nedam)
Jasny dukazy myslim udelat testy na stejnym PC v rozsliseni od 1920x1080 po 4K v nekolika hrach a v kazdy hre aspon dva sceenshoty z naky sceny.
Pokud tohle nekdo neudela nikdo tomu neuverej.Sou tam totiz lidi co tam maj hodne postu a ostatni k nim vzhlizej a oni tvrdej, ze je gtx970 absolutne v poradku i kdyz nemaj zadny dukazy a i tak jim ostatni verej.
navic tam porad kazdou chvili nekdo postuje screenshot ze 4K s 8xMSAA kde ma 5Fps ale zaplnenych plnych 4GB a s komentarem "GTX970 is fine no problem here"
Doufam ze to DD aspon nak otestuje a ne ze tam jen napise, ze NV okrada lidi a ze ma gtx970 3.5GB Vram bez dukazu...
A kdyz ne, tak to asi otestuju az ja za pul roku az budu prechazet na preznacenou gtx980 pac na velkyho maxwella nebudu mit prachy(30 tisic za grafiku nedam)
- Hladis
- Moderátor

HEAD píše: Doufam ze to DD aspon nak otestuje........
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
kdyz udela srovnavaci screenshoty tak v tom nevidim problem.
z dukazu zatim je jeden screenshot z watch dogs kde je navic GTX970 rychlejsi jak 980 a tim to konci.Zadny jiny jasny dukazy nejsou.
kdyz se to netestuje na stejnym PC, tak se to nebere dukaz.
z dukazu zatim je jeden screenshot z watch dogs kde je navic GTX970 rychlejsi jak 980 a tim to konci.Zadny jiny jasny dukazy nejsou.
kdyz se to netestuje na stejnym PC, tak se to nebere dukaz.
- Hladis
- Moderátor

Chtit od DDho nejaky relevantni testy, to je jako chtit od prostitutky sex zadarmo. Nehlede na to, ze ty karty snad ani nemá. Na to splacne nejakej pofiderni hate clanecek a tim to zhasne.