Vyběr mobilního telefonu do 7000

Mobilní telefony, PDA a MDA zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
xakrurychle
Začátečník
Začátečník

Re: Vyběr mobilního telefonu do 7000

Příspěvek od xakrurychle »

já mám one plus one (5"5) a do kapsy napohodu, vše OK. baterka 3 i více dní při naprosto klasickým používání ( net, wifi, sms, hovory, sem tam hra)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

xakrurychle:
Musel jsem nabrat rok praxe s Razrem (Kterej jsem mimojiné koupil, protože je malej! - 4,3", edge to edge displej), abych pochopil, že takhle to prostě nejde, a je potřeba mít co největší, dokud to člověk pohodlně unosí/unese. Ale každej si to asi musí projít sám. Do té doby neuvěří. Dokonce se mu to zjištění může i prodloužit. "Ten velký krám", co jsme mu poradili, brzo prodá, a koupí co si koupit chtěl, aby za rok zjistil...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

LG G2 alebo Xperia Z1 Compact? Prv som bol rozhodnutý pre Xperiu, ale zrovna čumím, že za rovnakú cenu môžem mať aj LG G2. U Xperie ma lákajú kompaktné rozmery, design, HW spúšť, kvalitný foťák a vôbec, je to Sony :) LG G2 je... LG G2 :) Dobre známa vlajková loď predchádzajúcej generácie. Ešte sa mrknem na nejaké porovnania foťákov, displeju atď. ale kľúdne sem môžte napísať svoje názory, tipy, skúsenosti.
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

Mam Z1C, srovnani s LG nemam, ale povim ti o sony. Kvuli rozmerum jsem si ho kupoval, pred nim jsem mel Galaxy S1 a nic extra velkeho jsem nechtel. Vykonem jsem si pomohl mega moc :) Co se tyce kvality zpracovani, tak na prvni pohled je dokonaly. Bohuzel jen na prvni pohled. Display je potazen folii uz vyroby, tu kdyz strhnes, pry prichazis o zaruku. Sklo displaye je navic jen obycejne sklo, mozna kalene, ale jsou pripady, kdy dojde k samovolnemu prasknuti skla a reklamace je slozita (sony sice vydal nejake prohlaseni, ze to je fakt chyba a melo by se to dat v pohode reklamovat, ale znas cechy/slovaky). Samotny panel displaye je loterie, jsou dva typy, co do nich davaji. Toto info lze najit na netu. Zada telefonu jsou z plastu a rychle se poskrabou -> folie. Telefon by mel byt vodeodolny - tady taky pozor. Jsou pripady, kdy pry doslo zabarveni indikatoru, aniz by sloty byly otevreny pri ponoreni do vody -> ztrata zaruky. Ja osobne jsem ho do vody nedaval. Fotak sice asi kvalitni je, ale vysledne foto je prilis komprimovane, tjn. docela nekvalitni. Na xda foru ale muze byti nejake "prolomeni", aby se fotky tolik nekomprimovali, ale nevim. Nektere serie meli navic problem s bleskem a pak byl na fotce "duch". Dochazelo k prosviceni plastu okolo cocky od blesku. Navod na "homemade odstraneni" je na netu. Ja s tim, nastesti, problem nemam.

Pres to vsechno jsem ale s telefonem spokojeny. Nektere veci jsem podchytil hned na zacatku (folie na zada treba), nektere neresim (velikost fotek). Bez nabijeni mi vydrzi 3 dny pri neustale zapnutych datech, wifi, zjistovani pozice (gps), bluetooth (kvuli HF do auta). S rezimem stamina klidne i 6 dni. Taky lze flashnout nataceni ve 4K (UHD) rozliseni a timeshift. Toto nemam odzkouseno, ale na odkazu nize lze dohledat.

Kazdopadne, jestli o nem realne rohodujes, koukni primo na ceske xperia forum. http://forum.xperia.cz/viewforum.php?f=85
To je ode mne asi vse, vyberu zdar! :)
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

O Timeshiftu a 4K u Z1 Compact viem, timeshifty vyzerajú fakt skvelo :) Podobne ako Z1C, aj G2 dokáže po istých úpravách slowmotion videá, ale kvalita je fakt zlá. S tým displejom a vodeodolnosťou si ma veru príliš nepotešil. Sice sa s ním nechystám potápať, ale predsa.

//
Objednaná G2, ďakujem.
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

Tak at slouzi ;) Jinak nekde jsem videl to srovnani tech displayu u sony a nemyslim si, ze by to byla nejaka tragedie. Ale s tou vodeodolnosti je to blby no.. Jsou to plastovy krtytky, ktere maji po obvodu tesneni/gumicky.

Jinak nevim, jak moc jsi narocnej na aktualni (oficialni) verzi androidu. Sony garantuje Android 5 na vsechny xperie z :) a nejspise bude v aktualizacich pokracovat. Coz narozdil od Tamtungu je hodne velkoryse :D Ten vyda aktualizaci jen na Galaxy s4 a vys...
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
xakrurychle
Začátečník
Začátečník

tak g2 je LG :), navic podpora pak bude na xda
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

Tak cist jeste umim. Tamtung jsem dal jako priklad, protoze o LG se nezajimam a proto o nich nemam zadne info :roll:

Navic ne kazdy je schopny/chce "rootnout" telefon a konkretne jeste u z1c udelat kompletni zalohu, jinak prijdes o zaruku...
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

RiCK píše:O Timeshiftu a 4K u Z1 Compact viem, timeshifty vyzerajú fakt skvelo :) Podobne ako Z1C, aj G2 dokáže po istých úpravách slowmotion videá, ale kvalita je fakt zlá. S tým displejom a vodeodolnosťou si ma veru príliš nepotešil. Sice sa s ním nechystám potápať, ale predsa.

//
Objednaná G2, ďakujem.
Z1C ma slaby display.. otec vyberal medzi Z1C (matny, slaby jas), Z2 (leskly, a opat slaby jas) a L830.. predpokladam, ale, ze sme mali v ruke model s TN panelom
vyhrala 830... len kvoli displeju
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Tak G2 mám celkom rozsiahlu XDA podporu, či sa už jedná o kernely, ROMky, či rôzne mody. U Z1C sa ževraj niektorým modelom nedá odblokovať bootloader tj. viacmenej nemodovateľné, čo by ma asi docela omrzelo. O používnaí TN displejoch v Z1C som ani nevedel.
LG na tom s podporou bol nejakú dobu celkom blbo, ale G Pad aj G2 už majú oficiálne potvrdené, že dostanú Lollipop.
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

CageJ píše:...otec vyberal medzi Z1C (matny, slaby jas)...
Vzhledem k tomu, ze v recenzich si recenzenti stezuji naopak na prilis velky jas, jste museli trefit na obzvlast spatny kus...
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRUCEF »

Panove jaky telefon byste doporucili nekomu, kdo jeste nemel smart phone.
Prechazim z Nokia N86 8MP se symbianem. Chci slusnou vydrz stejne jako ma Nokia, vydrz az nekolik dni ( pozaduji min 2 dny), slusny fotak, FHD video, rozumnou kvalitu signalu ( kde se Smart phony nechytaji, N86 ma 3 carky). Nerad bych mel velkou placku nad 5. Libi se mi Samsung S5 mini.

Diky
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

S5 Mini zial nema slusny fotak.. A na Touchwiz je 1,5GB RAM malo..
Z1C by som odporucil skor, co sa HW tyka... tam je ale zase nic moc fotak, ale aspon 2GB RAM. U Z1C ale hladat IPS panel, to TN je viac nez katastrofa.
slaava píše:
CageJ píše:...otec vyberal medzi Z1C (matny, slaby jas)...
Vzhledem k tomu, ze v recenzich si recenzenti stezuji naopak na prilis velky jas, jste museli trefit na obzvlast spatny kus...
Nielen ja..
http://mobilne-telefony.heureka.sk/sony ... e/#section

vid. negativne reakcie
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRUCEF »

Hmm, diky za nazor. Jeste podotknu, ze Smart phone nemusi byt nutne novy. . :)
Pokukuji i po bazarovych s min 1 rok zarukou.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

5'' je este OK?
Windows Phone moze byt? Alebo nutne Android?
iPhone 12 Pro 128GB
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRUCEF »

Clovece ja nevim, ja tomu nerozumim :o

Jednou jsem mel asi 5 minut v rukou Samsung S3, vic nic.

Rad bych neco s Androidem, chci pouzivat hlavne navigaci "navigatora", pocasi aplikace apod, a nejaky hry zdarma, pak hlavne internet. 4.6 nebo 5' uz neni velky rozdil :)

Ale ta velikost - rozplaclost me desi. Uzky jsou telefony dost, ale kam si do kapsy mam dat takovy megaobdelnik?
xakrurychle
Začátečník
Začátečník

v kapse 5,5" naprosto v pohode, a to i v uzkej chinos kalhotech..

za me oneplus one, mi3, mi2s...
jakubom
Začátečník
Začátečník

Mobil kolem 5 K pro slečnu

Příspěvek od jakubom »

Cau kamarádka shání mobil, tak jsem jí koukal, co by mohla za tyhle peníze sehnat a zatím to vypadá na tohle... chce aby to mělo slušný foták, nějakká jiná barva než bílá, slušný displey, android.

http://www.czc.cz/asus-zenfone-5-a501cg ... 88/produkt

Máte někdo nějaký jiný nápad kolem 5 klidně pod nebo lehce nad... ?
Naposledy upravil(a) jakubom dne pon 19. led 2015, 20:55, celkem upraveno 1 x.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Mobil kolem 5 K pro slečnu

Příspěvek od AllowedCry »

Vezmi Xperii M2 v bílé variantě, jakožto ženská bude chtít luxusní telefonek (vzhledově). Na HW prď, android jede na nic na všem (Xperia má svou nástavbu solidně odladěnou).
jakubom
Začátečník
Začátečník

Re: Mobil kolem 5 K pro slečnu

Příspěvek od jakubom »

Hele není to na mně co si vezme, jenom radím.

No řekl, bych, že ten asus je právě vzhledově dost luxusní celkem se jí libí.

Teďka jde jenom o to aby to prostě bylo ok... nepotřebuje nic extra, ale zase slušný foták tam chce, určitě lepší HW není na škodu a s cenou prostě se držet nejlépe pod 5 K.
Odpovědět

Zpět na „Mobilní telefony a PDA/MDA“