GTX 460 asi je po ní... co delat dal
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- EdgaroCz
- Nováček

-
GTX 460 asi je po ní... co delat dal
Ahoj, včera jsem hrál na pc a z ničeho nic zelené pruhy na monitoru. Tak jsem PC restaroval a naběhl v podivném stavu. Velké rozlišení + zelené pruhy + jen v malém okně = asi jen v do poloviny monitoru. Posílal jsem na živě.cz tento soubor http://uloz.to/xeXUT3V5/011815-15225-01-dmp. Bylo mi zděleno že mám přeinstalovat ovladače pokud to nepomůže tak je asi kaput grafická karta. Dnes ráno jsem reinstaloval win = výsledek stejný. Zkoušel jsem přehodit VGA kabel na integrovanou kartu. Po zapnutí PC naběhne logo ASUS ( základní deska ) a poté se PC restartuje. Zkoušel jsem v BIOSU nastavit primarně využívat integrovanou kartu ale problém setrvával. Dal jsem teda znovu instalovat win 7 64bit. Při instalaci vše v pohodě ale hned jak se win doinstalovali a PC se resetoval problém setval. při nabíhání PC jen logo ASUS a poté jen černá obrazovka.
Prosím tedy o nějakou radu jak nastavit BIOS či něco jiného co by pomohlo.
GTX 460 jsem před druhou instalací vykuchal z PC takže fyzicky v PC není.
Základní deska - ASUS B-85 Plus
Procesor - i5 4460
Win 7 64bit
Děkuji za odpověď
Prosím tedy o nějakou radu jak nastavit BIOS či něco jiného co by pomohlo.
GTX 460 jsem před druhou instalací vykuchal z PC takže fyzicky v PC není.
Základní deska - ASUS B-85 Plus
Procesor - i5 4460
Win 7 64bit
Děkuji za odpověď
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: GTX 460 asi je po ní... co delat dal
Pokud máš barevné pruhy či jiné artefakty na obrazovce tak je karta mrtvá. Pravděpodobně klasická smrt na studeňák, nic, sežeň novou.
Reball GPU jádra u něčeho tak starého a bezcenného by se ekonomicky nevyplatil.
Reball GPU jádra u něčeho tak starého a bezcenného by se ekonomicky nevyplatil.
- EdgaroCz
- Nováček

-
Chtěl jsem kipovat novou ale ne teď
. Na vánoce jsem kupoval základku a procík takže po finanční stránce jsem chtěl nákup grafiky oddálit. Nicméně teď mi jde hlavně o to jak nastartovat tu integrovanou grafiku abych mohl aspoň používat PC než pořídím novou.
K té nové grafarně... přemýšlel jsem nad http://www.czc.cz/sapphire-r9-270-vapor ... 46/produkt je to dobrá volba?
Děkuji
K té nové grafarně... přemýšlel jsem nad http://www.czc.cz/sapphire-r9-270-vapor ... 46/produkt je to dobrá volba?
Děkuji
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ne neni. Na to co je tam za HW fyzicky poměrně velká, cena se mi nelíbí, Sapphire tzn jen 2 roky záruka i % poruchovost je docela tfuj. Teď koncem tejdne má vyjít GTX960 tak počkej co to bude zač, případně zavítej do bazar sekce protože tohle je taková ta cenová hrladinqa kde se to docela vyplácí.
Co se tý integrovaný grafiky týče, jsou 2 stavy které se projevujou přesně jak ty popisuješ.
- Windows 7 s předaktivačnim crackem. Ano z ňákého důvodu tohle způsobuje s integrovanejma grafikama a origo instalace ne.
- Někdo další tvrdil (kde origo W7 nepomohly), že když se v biosu ručně nastaví alokovaná paměť pro IGP max 32MB, tak to nabootuje.
Co se tý integrovaný grafiky týče, jsou 2 stavy které se projevujou přesně jak ty popisuješ.
- Windows 7 s předaktivačnim crackem. Ano z ňákého důvodu tohle způsobuje s integrovanejma grafikama a origo instalace ne.
- Někdo další tvrdil (kde origo W7 nepomohly), že když se v biosu ručně nastaví alokovaná paměť pro IGP max 32MB, tak to nabootuje.
- EdgaroCz
- Nováček

-
Tak jsem zkusil nastavit 32mb ale furt nejde. Zkusim vecer naistalovat XPcka. Mysli ze by to mohlo jit?
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Nevim, XP bych na takovejhle komp nikdy ani nezkoušel dávat. Spíš tam dej win8, třeba jen dočasně na jinej HDD.
- EdgaroCz
- Nováček

-
Radil jsem se ještě na živě.cz a tam mi uživatel poradil tento postup a fungoval
takže pro příště kdyby měl někdo stejný problém
Vložte DVD s Windows 7, dejte oprava počítače, dostaňte se do příkazového řádku. Postupně zadejte tyto příkazy:
bootrec /RebuildBcd
bootrec /FixMbr
bootrec /FixBoot
Zavřete příkazový řádek, vyndejte DVD, restartujte PC, systém naběhne .
Vložte DVD s Windows 7, dejte oprava počítače, dostaňte se do příkazového řádku. Postupně zadejte tyto příkazy:
bootrec /RebuildBcd
bootrec /FixMbr
bootrec /FixBoot
Zavřete příkazový řádek, vyndejte DVD, restartujte PC, systém naběhne .
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ano tím zrušíš onen předaktivační crack a nahradíš boot loader tim originálnim. Takže to je o čem jsem mluvim a ty win nebyly čistý.
- CageJ
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
skus nastavit teraz pamat VRAM na 128MB .. u mna opacna skusenost.. mala pamat = neslo
Hladis//Vydeleno OT. Tady není bazar.
Hladis//Vydeleno OT. Tady není bazar.
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB