Router

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
M4rtin
Nováček
Nováček

Router

Příspěvek od M4rtin »

Zdravím,
v tomhle jsem naprostý lajk, takze bych potreboval trošku pošťouchnout.

Potreboval bych poradit s routererem s prijatelnou rychlostí wifi ( mám net 20mb/s - 2 000kb/s ) tak aby měl ten router nějakou prijatelnou propustnost. Dále bych potreboval jeho dosah tak na 20m pres cca 4 stěny.. :D Současně bude na wifi maximálně 4 notebooky a mozná se k tomu pridá i mobil/tablet.

Ano popis jako prase :D chápu, ale v tomhle se absolutně nevyznám, takze se poptám nejdrív Vás a pak se uvidí.

Děkuji za prípadné odpovědi.
bk2601
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Router

Příspěvek od bk2601 »

Ahoj,
20MB není nějak závratná rychlost, aby s tím dnešní routery měli problém.

Ta síla signálu není podmíněna jen routerem, ale také klientským zařízením. Nepočítej s tím, že připojíš telefon na WiFi, která bude 20metru daleko a ještě za 4mi zdi. Navíc záleží na prostředí. V paneláku je to dost špatné, jelikož každý druhý má doma wifi a kanálů je málo. Další faktory jsou například tloušťka zdi, materiál atd.

Doma u rodičů nám funguje TPLink.Nemám problém se připojit mobilem na wifi v dvoupatrovém domě. U strýce, na stejný router mám problém se připojit mobilem ve druhé místnosti ve stejném patře.

U notebooku je to trošku lepší, mívají mnohem lepší wifi a lepší citlivost.

Já mám doma tohle a jsem s tím spokojený. Jednoduché nastavení, dvě vcelku výkonné antény a vypadá hezky :)
Respektive za tu cenu je to solidní kousek.
http://www.alza.cz/asus-rt-n12-ver-d-d390719.htm
NTB: Dell Inspiron 7559 - CPU: Core i5 6300HQ ; RAM: 16 GB DDR4; GPU : GTX 960M 4GB; SSD: Samsung EVO 850 120GB
Phone: Samsung Galaxy Note9
Watch: Garmin Fenix 5
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“