3 monitory

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Knifeer
Nováček
Nováček

3 monitory

Příspěvek od Knifeer »

Dobrý den,
koupil jsem si tři stejné monitory pro rozšíření pracovní plochy v tomto případě fungují dobře, ale když si chci na nich něco zahrát tak mám problém. Mám MSI N770 TF 2GD5/OC do ní zapojené všechny 3 monitory přes HDMI, DVI a DisplayPort. Jak jsem si našel na internetu tak musím monitory sloučit v "Ovládací panel NVIDIA" do jednoho a to konkrétně v "Konfigurace Surround, PhysX" zde dám "Rozšířit monitory o Surround" a "Konfigurovat" objeví se "Konfigurovat monitory pro Surround" a výpis těch tří monitorů dám "Použít" chvilku trvá než se to použije, na kurzoru myši běží hodiny, blikne to, a lišta Windows je našíř přes všechny monitory a cca za 1,5s to bline znova a lišta je jen na prostředním monitoru. Práce ve windows při zapnutém "Surround" jsem si představoval jinak a to tak, že se bude jednat v podstatě o jeden softwarový monitor pouze hardwarově rozdělený na 3 díly. Týká se to konkrétně třeba fullscreenu oken, kdy stále zachovává jednotlivé monitory. Roztažení přes všechny monitory dosáhnu jen dání do okna a roztáhnutí. V některých hrách to nedělá problém např. Diablo 3, WoW, Sims 3 ale v BF3 s tím mám problém, jelikož když mám zapnutý "Surround", tak mi BF3 vůbec nereaguje na myš ani na klávesnici.
Předem díky za odpověd.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: 3 monitory

Příspěvek od Stratos »

bud to bude SW problem nebo mozna problem s kabelazi, protoze jak rikas na par sekund to funguje a pak se to vrati... Tj skusil bych idealne novej OS + vyzkouset jiny kabely k monitorum
Knifeer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Knifeer »

SW je "Ovládací panel NVIDIA" a kabely HDMI, DVI a DisplayPort
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jak jsem psal, zkusit nahodit novej OS, posledni drivery od Nvidie a zkusit uplne jiny (kvalitni) kabely.
Knifeer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Knifeer »

kabely mám konkrétně: HDMI, DisplayPort a DVI je kabel dodávaný s monitorem a drivery jsem odinstaloval a znova nainstaloval. U kabelů nedokážu posoudit zda jsou dobré proto jsem přiložil URL odkazy. Také jsem zjistil že když restartuji PC se zapnutým Surround tak při zadávání hesla je obraz také roztažen přes všechny monitory a když po úspěšném přihlášení se načítá plocha, tak opět cca 3s je lišta přes všechny 3 monitory a poté jen na prostředním.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

pokud to pri prihlaseni funguje a po prihlaseni ne tak je to 100% SW zalezistost. Skus nahodit uplne cistej OS
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

Vyřešeno? Chtěl jsem si na zkoušku pořídit nV, ale když vidim, že pezchybný drivery jsou jen marketingový řeči, tak asi zůstanu u AMD, kde s eyefinity není problém
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

bezchybny drivery nema zadna firma.. To ze si to nekteri mysli a nedej boze to "propraguji" po internetu je vec druha :)
Knifeer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Knifeer »

přeinstaloval jsem W7 na čisto a i na Nvidia surround to stále ohraničuje jednotlivé monitory a nebere je to jako jeden velký monitor. :(
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

a máš dobře nastavenou skupinu v ovladačích? http://youtu.be/lat2BJ6PM4M
rr-bs
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od rr-bs »

Máš všechny monitory co podporují ten standard?řešil sem to u táty a povedlo se to až se třemi stejnými monitory a aktivním prevodnikem.sám mám eyefinity a taky to byl na začátku porod:-D
Nvidia surroun nevypisuje žádný problém?
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

já jsem neměl problémy, prvně jsem jen přes aktivní DP redukci a trpěl tearing na jednom monitoru a pak s r9 290 hned po zapojení naprosto OK. Jen jsem si našel, jak se dělají různé profily na přepínání mezi 3x1 a 3x3
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“