Mám velice podobnou zkušenost. Už u Sandy Bridge se mi to stalo, že jsem jak idiot pouštěl hromadu burn testů a pak jsem pustil Far Cry 3, prásk, po půl hodině pád. Teď se mi stalo něco podobného s 5820K, burn testy (už v menší míře) OK, reálný provoz 3 týdny taky OK, minulý týden pustím Crysis 3, prásk, po 10min pád.dtswiss píše:Tak taky přispěji názorem, sice trochu mimo vlákno, mám i7 4970K 4.6GHz, 1.198V ted stable , když jsem dělal testy na 1.183V tak OCCT 2h 20min s AVX stable, hned na to 1h XTU na cpu, 1h XTU na memory, 20x loop Intel Burn test, 20x loop Lynx, a na závěr 45 min Unigine Benchmark 4, všechno stable, paráda PC stable jde se hrát, zapnu Origin spustím Battlefield 4 a po cca 3-5 min bsod hall.dll. , tak restartuji PC a znovu spustím BF4 jinou mapu MP 64 hráčů a znovu po cca 5min Bsod hall.dll -- nakonec jsem se nasr..... a vše na default a znovu ---- momentálně stable na 4.6GHz, 1.198V v max. v BF4 to jede 1.149V, cache 4.2GHz 1.15V bios. a Battlefield 4 už jede bez problému, takže tolik k testům stability - moje zkušenost.
Burn testy na základě těchto zkušeností pouštím pouze na 10-20minut, kdy odchytí 99% případů nestability, víc nemá cenu, protože akorát hrozí zbytečná degradace čipu. Obzvlášť pokud je na něm žvejka. 100% stabilitu člověk zjistí až v reálným provozu a to klidně až v řádu měsíců.