stavím známému sestavu s limitem 20k, avšak čím víc ušetřím, tím líp. Prý chce ještě chodit na teplé večeře a koukat jen na virtuální jídlo v GTA V (HD) mu prý nestačí
bez OS
Má se to používat převážně na internetování a hry - pokud možno tak aby to nějak smysluplně utáhlo i současné + 1-2 roky do budoucna.
Ještě se v tom pojede nějakej ArchiCAD nebo něco na ten způsob - prostě studentská stavařina.
Zatím jsem se dostal k tomuto:
http://www.czc.cz/0kfgp8607agrsarnjmqkq9mkvc/seznam
+500gb HDD z NTB co už tu leží po pohřbu jeho exmašiny. Teď mi (teda známému) tu na koleji hučí slabé C2D s X1650pro nebo bůhvíčím jak vysavač a prosím ukončete mé trápení.
Proto bych rád aby to bylo poměrně tiché - má smysl vzít i 12cm chladič cpu co se týče hluku?
K tomu mám pár dotazů:
Když má procesor řadič pro RAM 1333MHz a deska pro 1600MHz tak to vezme ty 1600?
Ty anniversary desky by prý měly taktovat G3258 jen pomocí nějakého setupu během bootu - ako to funguje a máte s tím někdo zkušenosti?
A není ta grafika OP oproti dvoujádru, přestože bude provozováno na nějakých 4,0-4,5GHz ?
Je to vhodný zdroj? - vV těch se absolutně neorientuju. Co jsem tak pochytil - akorát jsem se vyhnul Fortonům
A konečně jak je to na tom do budoucnosti - stačilo by za cca 2roky vyměnit CPU+desku (možná RAM za ddr4?) za nějaký 4 jádro broadwell střední třídy a provozovat paření nadále nebo by teď bylo lepší vzít slabší GPU a ušetřit (třeba 750ti) a pak to měnit komplet - což se zdá být větší investice.
Předem děkuji za rozřešení, připomínky a nápady.