Tiero píše:Ache píše: Projev čeho?
Té ztráty výkonu po překročení 3600 MB
a jak to souvisí s tím videem? kde ani není ukázana změna (vyčištění paměti a to samé ukázáno pod 3500MB - což asi nemusí jít). Já jsem aspoň otestoval rozdíly ve Watchdog s AC:U - kde se mi podařilo po chvíli čištění (pouštěním přes běžící hru ten memory burner) dostat pod 3500MB.
- Takový test maximálně můžem porovnat na úrovni frametimes s GTX980.
... a na druhou možnost upozorňuji taky tady v editu:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 3#p8755943
EDIT: a jestli nestíhá GPU nebo VRAM se dá zjistit jednoduše - podle zatížení GPU (nebo jeho power vytížení) -
podívejte se všichni znova jak se liší vytížení GPU v mém testu v AC:U
Jedině při těch 3500MB to jelo na power 86%, což je i power ve FullHD kdy už to bezpečně jede pod 3500MB a bez problémů.
Naopak čím více zabraná VRAM nad 3,5GB tím více se GPU flákalo.
EDIT2:
Ideální by bylo kdyby to samé zkusil někdo s GTX980. Dát tam to samé nastavení (2560x1440, 4xMSAA, vše na full), a udělal ten samý trest nastavit, hrát... pak se tedy zastavit, udělat screen, ALT+TAB, memburner na 3GB (windows vyfakuje hláškou že došla paměť), a vrátit se do hry z téměř čistou VRAM (mě to po ukončení burneru stejně ukazovalo cca 700MB zabraných)... hra si pak znova naloaduje textury... nechat ustálit a screen. Bude se to na GTX980 lišit, když bude mít zabráno víc VRAM? Bude vůbec mít GTX980 po vyčištění méně zabrané paměti, nebo ochotně všechno zase naloaduje zpátky, protože limit na 3,5GB nemá?