Hladis píše:Ja teda zrovna nejsem zastance no-Xe, ale fakt jsem si nevsiml, ze by napsal něco tak strasnyho a vesmes to popsal strizlive (coz je u nej zvlastni, ale to nechme stranou). Spis se rozčilujete, ze nenapsal to, co jste chteli a ocekavali aby napsal
No po tom jak na 3 články brečel jak nvidia podvádní zákazníky z boostem na GTX680 (což ale tedy dělá dodnes i na maxwellu).
Jsem i já čekal že se tomu nějak podívá na zoubek... A ono se nic neděje. A do poslední chvíle si mlel tu svojí že nvidia nikoho nepodvedla a není možné aby lhala atd.
A i když to anand rozebral tak stále to podle něj je 256bit grafika i když teoretický maximum je 224bit komunikace.
Když to shrnu pro klasického hráče začínají problémy s výkonem v době kdy karta začíná využívat více než 3,5 GB pamětí je to tak ? Jaký to mám vliv na hry ve Full HD ? Aktuál ji mám dávat známému do pc a opravdu nechci řešit, že za rok karta bude mít nějaké problémy díky tomuhle...
Hladis: Asi tak nějak. Mimochodem jsem zvědav za jak dlouho toto téma vyšumí, protože to stejně bude:
- prvních pár týdnů/měsíců: "... hnusná podrazácká nVidia, klame a šidí, jsou to šmejdi! Nikdy nic od nVidie!!!"
- po pár měsících: "... no přehnali to s tou 970, ale tak velkej Maxwell je celkem ok, chyby víceméně až na slabší výkon než jsme čekali nemá a ... no podělali to no dejme tomu, černá kaňka na pověsti to je no..."
- po roce/dvou/třech: "... aféra s 970? Co? Ono něco bylo? Jo tooo, no jo blbý no, ale tak stejně jak to pak dořešili tak to bylo v pohodě ne? A pak přišel Max ne a bylo to ok, už ani pořádně nevím o co šlo..."
> přijde mi že někteří lidé nejsou spokojeni s tím jak se to vyvíjí a chtěli by asi tvrdší trest pro nVidii, aby padaly hlavy a přišla náprava, nebo sada next gen her zdarma jako kompenzace, ale nevím nevím zda se to stane, podle mě ne, max někoho na oko vyhodí (kdo měl stejně brzy letět) a nahradí ho novým nezkorumpovaným super manažerem a odborníkem který tam měl stejně místo dané předem, pak max vytáhnou veřejnou omluvu, kód na kredit 1000 do WOT apod. a děcka mějte nás rádi jako dřív...
Tak si tak říkám jak by toto celé asi probíhalo kdyby k tomu došlo u AMD...
@jakubom: ... mu tam dej něco od AMD z toho co přijde, nebo něco mimo 970 pokud se bojíš, já bych se nebál, ale tak každý dle svého metru ...
Hladis píše:Spis se rozčilujete, ze nenapsal to, co jste chteli a ocekavali aby napsal
To že propustnost paměťi je jen 196GB/s na 3,5GB segmentu + 28GB/s na 512MB segmentu a obě hodnoty se nedají sčítat je holý fakt a dost důležitá součást specifikací karty. Buď se čte z jednoho nebo z druhého segmentu.
Karta má možná 256-bit sběrnici, ale propustnost VRAM tomu neodpovídá. Máte to jasně napsáno na Anandu i na PcPer.
vs.
no-X: Na výkon karty má paradoxně vliv spíš konfigurace „3,5 + 0,5 GB a 224 + 32bit“, která ovšem odpovídá specifikacím - než počet ROP jednotek (56 vs. 64 ROP), který specifikacím neodpovídá.
Kde vidíš problém co no-X napsal ? PS: Ja vim, ja to cetl, netřeba me to připomínat.
jakubom píše:Když to shrnu pro klasického hráče začínají problémy s výkonem v době kdy karta začíná využívat více než 3,5 GB pamětí je to tak ? Jaký to mám vliv na hry ve Full HD ? Aktuál ji mám dávat známému do pc a opravdu nechci řešit, že za rok karta bude mít nějaké problémy díky tomuhle...
Není ceho se bat. Na fullHD zcela v pohode. Jen mu muzes rici, ze většinu casu bude využívat 3.5GB pameti. Vykon ale je takovy, jaky vidi v recenzích.
jakubom píše:Když to shrnu pro klasického hráče začínají problémy s výkonem v době kdy karta začíná využívat více než 3,5 GB pamětí je to tak ? Jaký to mám vliv na hry ve Full HD ? Aktuál ji mám dávat známému do pc a opravdu nechci řešit, že za rok karta bude mít nějaké problémy díky tomuhle...
Ve fullHD a bez nějakých ultra texture packů se není třeba bát ničeho. Ta karta prostě pak funguje jako 3,5GB grafika a všechno je ok.
no-X: Na výkon karty má paradoxně vliv spíš konfigurace „3,5 + 0,5 GB a 224 + 32bit“, která ovšem odpovídá specifikacím - než počet ROP jednotek (56 vs. 64 ROP), který specifikacím neodpovídá.
Kde vidíš problém co no-X napsal ? PS: Ja vim, ja to cetl, netřeba me to připomínat.
Já vidím problém v tom, že tam o té oříznuté propustnosti na max. 196GB/s nenapsal ani čárku, přitom ve specifikacích je jasně uvedeno 224GB/s.
Krteq píše:Já vidím problém v tom, že tam o té oříznuté propustnosti na max. 196GB/s nenapsal ani čárku, přitom ve specifikacích je jasně uvedeno 224GB/s.
Víš jak... to je jako ta 8mi prodá silnice se semaforem...
Né fakt, jeslti prostě nekdo chce tvrdit, že max. 192GB/s sběrnice = 7GHz @ 256bit, tak by měl okamžitě přestat psát jako novinář na web. Nebo to už opravdu u nvidie v budoucnu bude jediný důležitý parametr název karty?
Naposledy upravil(a) Ache dne úte 27. led 2015, 16:03, celkem upraveno 2 x.
A já se přiznám že mě to celé mrzí, ale každý děláme chyby, tak buďme hodní a odpusťme to starému Huangovi, buďme milí a tolerantní... Vždyť co udělali špatného? No trošku něco pokazili, ale jistě to nebylo schválně a příště si dají pozor, uvidíte... Jsou to vlastně hodní hoši a holky a my je máme rádi...
PS: Tak jak to je nyní vysvětlené, tak mě to děsí méně než když jsem zpočátku myslel že moje 970 má problém daleko větší a že se to týká jen některých kousků... Takto podané to je sice blbé, ale dává to smysl a musí se jít dál. Někdo potrestán bude a to nám asi musí stačit. A já si klidně zase od nVidie něco koupím i příště, pokud to bude "da best" tak proč ne... Jen si jako vždy pro jistotu počkám nejméně na revizi 1.1...
Proč? Půlka příspěvku je blábol a půlka k tématu, co je blbě? Takto tady píše většina lidí...
(např. tvůj příspěvek je zcela mimo téma a nic se neděje a nikoho to ne... neštve)
Tohle téma sem založil já a je o blábolech a spekulacích a já píšu k věci i když někdy přidám kravinu pro odlehčení, ale tak snad nejsme na fóru matfyzu kde se řeší počty a exponenciály apod. ne aby tu jen lítaly čísla? Nebo jo??? Nevšiml jsem si- je to diskusní fórum, ne technický týdeník parametrů hw...
While it's technically correct that the GTX 970 has a 256-bit wide memory interface, and given its 7.00 GHz (GDDR5-effective) memory clock, that translates to 224 GB/s of bandwidth on paper, not all of that memory is uniformly fast. You have 3.5 GB of it having normal access to the crossbar (the town-square of the GPU), and 512 MB of it having slower access. Therefore, the 3.5 GB segment really just has 196 GB/s of memory bandwidth (7.00 GHz x 7 ways to reach the crossbar x 32-bit width per chip), which can be said with certainty. Nor can we say how this segment affects the performance of the memory controller whose crossbar port it's using, if the card is using its full 4 GB. We can't tell how fast the 512 MB second segment really is. But it's impossible for the second segment to make up 28 GB/s (of the 224 GB/s), since NVIDIA itself claims this segment is running slower. Therefore NVIDIA's claims of GTX 970 memory bandwidth being 224 GB/s at reference clocks is inaccurate.
Krteq píše:Já vidím problém v tom, že tam o té oříznuté propustnosti na max. 196GB/s nenapsal ani čárku, přitom ve specifikacích je jasně uvedeno 224GB/s.
No a to je na hlubokou filozofickou debatu na univerzite vesmirne federace pro otázky zelenych muzicku Aneb teoreticka hodnota propustnosti sbernice jako takove je spravne, ale z praktickyho hlediska spatne (primer s dalnici a semaforem vcelku sedi) a ja jsem par postu napsal
Ale hodnota propustnosti karty nesedi, ta je teoreticka.
Co na to říct?
Aspoň víme jaký recenze číst a na jakých webech dát do vyjímek AdBlock, a na jakých webech i přes to že prosí nechat blokaci. V téhle aféře se fakt česká scéna vyznamenala.
HLADIS: Copak řecký weby? Jak an tom jsou s objektivitou?
CageJ píše:mozes PS a VS su mrtve uz od Dx10 .. teda GTX8800
Kazdopadne je to fraska.. clovek nevie co si ma teraz mysliet.. Pretoze v buducnosti, ak hry budu vyuzivat 3,5GB+ tak tato karta bude v *****... na kredite nVidie to isto neprida.. zlyhala urcite aj vystupna kontrola..
Myslim, ze teraz bude najrozumnejsie zablokovat ten 512MB modul ...
Takhle to ale v praxi přece nefunguje, ne?
Např. Assassin's creed unity klidně zabere 3,5 - 4GB a přitom je doporučená grafika se 3GB VRAM. Minimum je dokonce 2 GB VRAM.
Jde vždy o to, zda karta vůbec ma vykon na to, aby tu pamet zaplnila. Velky zrouti pameti jsou i rozliseni a MSAA apod.. Nemyslim si, ze by GTX970 dosla VRAM drive nez vykon be FullHD. Plakat muzou asi opravdu majitele SLI a moderi Skyrimu, kteří tam rvou 4K textury i na hrnek od piva. Pokud se někdo rozjede s silenyma texturama, tak stejne uz by to chtelo 6GB pameti. Opravdu nejde, aby si někdo stezoval, ze v 1444 v SoM na Ultra, s doporucovanyma 6GB VRAM, mu to laguje na grafarne s 3-4GB VRAM. To sorry ale no comment.
AC: Unity při 1680x1050, vše na max., zabrala špičkově (podle Aferburneru) 3650MB VRAM na GTX970.
Znamená to snad, že to bude automaticky lagovat každému, kdo bude mít doporučenou 3GB VRAM kartu? To snad ne.
Btw, co říkáte na to, že GPU-Z si bere údaje o počtu ROPs z registru karty a u GTX970 ukazuje 64?