Když se do toho prostoru na 3,5GB nehrabe, je vše ok. Na celý tenhle fail se přišlo jen díky tomu že ta grafika se snaží ty zbývající 0,5GB nepoužívat. Zatím žádná z her co jsem zatím zkoušel (SoM testovat nebudu, stejně jako Skyrim... já chci reálný Kingdom Come) nikdy ve fullHD + 4xMSAA nepřesáhla tuto hranici. Assasin Creed jede na hraně, ale stále se drží 3500MB. Problém je že tu nemám věšteckou kouli a nevím jaké budou mít nároky hry následující rok. Konzole mají na hry k dispozici cca 5-6GB paměti.xPIXELx píše:Ache to je fajn, ale teď je upřímně polovina komunity v koncích s výběrem grafikyTeda alespoň já ano. Ve FullHD si teda GTX 970 vede špatně protože trpí lagy při zaplnění více paměti než je 3,5GB VRAM? I přesto že popisy tvrdí že má 4GB využít naplno?
Pamatuju jak mi kdysi Hladis vysvětloval jak to s tou VRAM je a že na ní skoro nezáleží protože tak výkonné grafiky zatím zdaleka nejsou. To opravdu tolik na alokaci VRAM záleží?
Takže kdo zná nynější nové parametry, tak může do tý grafiky s klidem jít. R9 290X je pomalejší a víc žere a na víc než fullHD ty grafiky stejně vhodný nejsou. Každý se třese na 4K, ale ty dnešní grafiky sotva dávají WQHD.
Za mě je prostě největší průser to že si tohle vůbec dovolili, protože to není žádná chyba. To jádro takhle bylo navrženo aby se dalo vyrábět levně (vysoká výtěžnost - dají se použít i zmetky co mají částečně vadnou L2), ale Marketing tohle zatajil, protože by asi podle nic pak vypadala proti R9 290 asi hůře...
Takže za nesprávné parametry tomu dáme o hodnocení méně, takže komu nevadí stříbrná - tak je to stále dobrá volba.