Taktování MSI 980 4G

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
maestro16
Nováček
Nováček

Taktování MSI 980 4G

Příspěvek od maestro16 »

Zdravím, dnes jsem namontoval novou 980 a chtěl bych ji zkusit nataktovat, jenže s tím nemám žádné zkušenosti, proto bych se chtěl zeptat, zda by někdo byl ochoten mi pomoci, případně mě navigovat jak na to. Díky :)
Marek4
Červená karta
Červená karta

Re: Taktování MSI 980 4G

Příspěvek od Marek4 »

edit : jo sorráč stáhni si MSI afterburner nejnovější verzi, nějaké gpu-z by se taky hodilo.
power limit doprava, clock doprava, memory doprava 8 sekund vyřešeno

né ok, zvedni si power limit, klidně i na max, stáhni si Apocalypse when test , začni core clock , přidávej mhz, ať karta boostuje na 1450, otestuj stabilitu 5 loopy, jak nebude žádný problém pokračuj na 1480-1500 mhz na jádře, otestuj stabilitu, 15 loopu v apocalypse s vypnutým vsync - pokus jsi prošel super ,, můžeš po 5-10 mhz nahoru dokud ti to bude padat,

Jakmile najdeš strop tvého core, tak jsou na čase paměti, tzn stáhnu Valley benchmark, to je na paměti fajn, a začal bych s tím že tam dáš + 300 memory

otestuj zda-li nejsou artefakty a vše je ok, +500 tě vyžene na 8000 na pamětech. Znova otestuj a pokud ti to házi artefakty snižuj, pokud ne, necha lbych tak nebo můžeš i víc.

Projeď si 3dmark ať máš radost z těch čísel :D, a potom bych tomu dal pořádně zatopit v Apocalypse na takovou hodinu možná víc ať máš jistotu, pokud ok následují hry :)

můžeš šahat i na napětí ale podle mě zbytečnost, to až kdyby jsi šel 1550 + na jádru.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“