založ si topic na smeťaku , trebárs : Ja a muj ATi svetmaltra píše:Tak ze prej uz to teda fixli: https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=8 ... 1422579428
//moze byt Hladis, ja som to pozeral bez zvuku.
@ghostdog32
mas tam nejake artefakty , ne ?
Moderátoři: Walker1134, Wilik

založ si topic na smeťaku , trebárs : Ja a muj ATi svetmaltra píše:Tak ze prej uz to teda fixli: https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=8 ... 1422579428
//moze byt Hladis, ja som to pozeral bez zvuku.

Když pominu fakt, že v tom textu není o kapacitě ani slovo... tak tohle vysvětlení nechápu.del42sa píše: suma sumárum: delta komprese ovlivňuje propustnost pamětové systému nikoliv jeho kapacitu. Je to jako mít dvě GPU s pamětí 1GB RAM, jedno GPU s 128 bit sběrnicí a jedno s 512 bit sběrnicí. Obě řešení mají stejnou kapacitu ram, ale propustnost je odlišná.

tvoje otázka zněla, jestli 3,5GB RAM s delta kompresí není náhodou stejných jako 4GB RAM bez delta kompreseWe don't have many details on exactly how it works, but essentially, "delta-based" means the compression method keys on change. My best bet is that whenever a newly completed frame is written to memory, only the pixels whose color have changed from the frame prior are updated. ARM does something along those lines with its Mali mobile GPUs, and I expect AMD/Nvidia has taken a similar path.
Adam Vágner napsal:
Když vidím tu 4GB kampaň AMD, mám takový všetečný dotaz, jestli jste na to někde narazili (mě zatím nenapadlo to řešit a neviděl jsem zatím nic, kde by to někdo řešil). Je prostor 3,5 GB při využití delta komprese větší než nekomprimované 4 GB?

A ? největší místo v RAM zabírají textury a ty jsou nějakým způsobem komprinovány už léta letoucí, pokud vím. Na velikost RAM to ale nemá žádný vliv.Adam Vágner píše:A na slajdu se píše, že to čte a píše komprimovaná data.

ano, AC:U je asi celé děravé, ale některým lidem to prý nedělá. zrovna na OC.net mi odepsal týpek s gtx970, který zkoušel všechny varianty AA a nic takového prý nezaznamenal....Adam Vágner píše:Moje otázka zněla, jestli je prostor pro ukládání dat větší. Nebo abych to upřesnil, jestli a jaká data se do paměti ukládají jako komprimovaná a případně o kolik víc dat se dá při stejné kapacitě uložit, pokud se jako komprimovaná ukládají.
K těm artefaktům, takhle z fleku mě napadají – je tam problém s tím, že je někde díra na hraně mezi plochama. Ta bílá kolečka jsou jen bílé pixely rozmazané DOF filtrem. nemůže za to MFAA?
co to dělá při různých režimech AA?

jenže to je otázka... měl si tečky jenom na hranách objektů? dělali se ti z teček linie v těch hranách?Vlastik80 píše:Když jsem měl v háji paměti u GTX 280, tak se mi to projevovalo všude, bez ohledu na hru/engine apod., jinak je to chyba driveru/dané hry, pokud to jinde nemáš...

už jsem tu psal několikrát, že mi to dělalo i docela vzácně ale přesto v BF4 (jenom s MSAA) a o něco více v Metro 2033 (také jen s MSAA) a v ME:SoM, kde MSAA není to pozoruju taky, když se na to hodně zaměřím (kabát hlavní postavy, hlava orka v menu). VŽDY pouze a jen ve hranách objektů nebo ve švech textur. Psal jsem i to, že to dělá bez OC a dokonce i při podtaktování VRAM. Samozřejmě to asi bude problém v softwaru, ale nechápu, jak je teda možný, že to někomu nedělá vůbec. Nebo mám prostě jenom lepší oči na tydle věci? NevímVlastik80 píše:Ne, dělalo se mi to náhodně kdekoliv. To co popisuješ vypadá na chybu driveru/OC/hry apod.. Ale hw bych netipoval- pokud jinde u jiných her/benchmarků nic nevidíš tak je to ok- chybu pak hledej v sw ne hw.