Dying Light - technická stránka

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

UncleCz
Začátečník
Začátečník

Re: Dying Light - technická stránka

Příspěvek od UncleCz »

Hladis píše:Jadro pudla urcite je spatna optimalizace pro zapojeni vice karet, tedy chce to patch, pokud je chyba na strane tvurcu hry, nebo update driveru, pokud je to na strane nVidie. ... Uprime se majitele SLI a Crossfire nedivte, ze vam jedou hry hned po vydani blbe. Vzdyt je to vesmes normalni.
Bohužel tu nejde o SLI, jak píšeš.

Neuvedl jsem tam totiž to, že když na SLI nejedu, tak stejně klesá GPU využití klidně na 60-70%! To je totiž vidět v tom videu.
Obrázek
UncleCz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od UncleCz »

Mimochodem, jaká bublina? Já ACU momentálně na SLI ani hrát nemůžu, protože tam mám extrémní problikávání všeho! Který patch máš na mysli? To jsem přehlédl nějaký pár dní starý patch?

Jinak se omlouvám za OT. K ACU už nic :-)
Obrázek
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

Hladis píše:...
a ty mega zaskuby ktery jsem mel ja a zminuje je i recenze ( http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry ... ot?start=8 ) za ty muze kdo? krom tech zaseku to na gtx 770 jelo uplne napohodu (kvuli dedkovatymu cpu jsem mel vykreslovani na 20%)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Alfajk:
Jdi si stěžovat tvurcum hry (ikdyz pochybuju ze ty mas vůbec original). Evidentne jim tam něco hapruje a ne, nejde to svest vse na draw calls, když ta hra je samy bug.
UncleCz píše:Mimochodem, jaká bublina? Já ACU momentálně na SLI ani hrát nemůžu, protože tam mám extrémní problikávání všeho! Který patch máš na mysli? To jsem přehlédl nějaký pár dní starý patch? Jinak se omlouvám za OT. K ACU už nic :-)
Nebudu tady resit OT AC:U a ne nadarmo se zde na foru reseni s vice kartama nedoporucuje. Ostani jde nejspis na vrub tvurcum hry a pochybuju, ze je to problém v Draw calls jako takových. Nepochybuju, ze problém je v prasactvi tvurcu. I to zmineny AC:U se nepropada s vytizenim GP při daleko vetsi hustote světa.
UncleCz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od UncleCz »

Hladis píše:Alfajk:..."Jdi si stěžovat tvůrcům hry!"...
Řešíme tu technickou stránku hry.

Opravdu nechápu, proč sem toto píšeš. Nevím jak ostatní, ale já to sem píšu proto, abych na to téma upozornil a doufám i časem zjistil, že to jde nějak vyřešit nebo obejít. Nestěžuji si tu!
Obrázek
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Nejmenujes se Alfajk. Pro tebe je urcena jina část prispevku :roll: Ano resi se technicka stranka hry a proto rikam, ze problém nebudou myticke draw calls, ale prostsi bugy na strane tvurcu hry.
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Vidim ze vydat hru jako placenou open-betu je docela dobrej napad. Az ji pak za mesic koupim normalne na DVD tak uz bude slapat jak hodinky, uz se na to tesim...
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

predobjednavat sa uz dlhodobo neoplati. Pri release su to vatsinou nedorobky a s@jrajt. Maloco co dnes vychadza je aj naplno hratelne a bezbugove.
Vzdy sa oplati pockat na recenzie a prvu varku patchov.
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

pochopte ze 60% load cpu je uplne nonsense musite se divat do process hackeru nebo jinyho podobnyho nastroje jak jsou vytizeny vlakna co si hra spawne

ano celkovy vytizeni procesoru muze bejt 60% ale to zpusobujou vlakna pro prehravani hudby/vypocty AI apod. ktery nejsou bottleneckem protoze nedosahujou 100% loadu jednoho jadra

a tam je jasne videt ze je jedno vlakno ktery vytezuje 25/12.5% pro 4/8 jadrovej procesor a brzdi tim celou hru

kdyz ma hra multithread render nebo podporuje mantle tak tam zadny takovy vlakno neni misto nej je tam 4/6/8 vlaken s podobnym CPU loadem
http://postimg.org/image/vhu63hv15/full/

vsimnete si vytizeni na 3tim jadre ktery je 100% (uzamknul sem na nej render thread aby to nedelalo automatickej load balancing)

i kdyz pro tuhle scenu moje CPU dostacuje a krmi kartu na 100% tak je ve hre hromada scen kde to proste nestaci a FPS jdou do kopru

CPU usage je 46.9% coz je pro nextgen (tohle samozrejme neni nextgen ani omylem) zalostne malo hry jako assasins creed / dragon age zmaknout vyuzit klidne 90%
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

T1ger píše:predobjednavat sa uz dlhodobo neoplati. Pri release su to vatsinou nedorobky a s@jrajt. Maloco co dnes vychadza je aj naplno hratelne a bezbugove.
Vzdy sa oplati pockat na recenzie a prvu varku patchov.
Předobjednávka je ale levnější. Takže se to vyplatí. Začít hrát to klidně můžeš podle vlastního uvážení.
Recenze obvykle vychází ještě před uvedením hry. Pokud ne, tak je to přinejmenším podezřelé.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Dying Light - vydán patch 1.4.0 - snižuje razantně využití RAM a vylepšuje výkon a další věci
http://www.dsogaming.com/news/dying-lig ... rovements/

:)
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Výkon se u mne moc nemění, ale to využití RAM kleslo z cca 7 GB na 4GB.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

U me velkej narust vykonu + hra zere o 500MB vram min + lip to vyuziva CPU.
Patch 1.2.1
Avg: 86.625 - Min: 62 - Max: 120
http://abload.de/img/22fb86.jpg
1.4
Avg: 91.445 - Min: 65 - Max: 119
http://abload.de/img/1emxxn.jpg
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Ram kleslo fakt dost, mám teď využití cca 5gb a dřív to cuklo po loadu tak 2x, když se načítaly textury, teď už ani to. Běží to jak po másle.
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Po tomhle updatu je to úplně boží. Nezaznamenal jsem ani jeden záškub a FPSka taky výrazně stoupla. Konečně se to dá hrát :twisted: :thumbsup:
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Hrát se to dalo v pohodě hned po vydání.
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

U mě ani moc ne. Jako hrát se to dalo, ale moc se mi nechtělo se vztekat nad těmi záškuby :roll:
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Jj, ten orlí zrak není vždy jako výhoda :lol:
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Běží to tady někomu na HD 7850 OC? Potřeboval bych zjistit co mě brzdí, jestli CPU FX-6300 na 4 Ghz nebo grafika na OC 975/1350 Mhz. FPS se mi zvedne jen v ten okamžik více, když nastavím malou viditelnost.

...
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Frostys píše:U mě ani moc ne. Jako hrát se to dalo, ale moc se mi nechtělo se vztekat nad těmi záškuby :roll:
Jn hned po vydani to bola trhanica.. teraz sa to uz da v pohode hrat bez sekania/trhania a zrania ram/vram 8-) /1.4.0/
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“