Carrizo APU s excavator jádry a s DDR4 řadičem do desktopu s (realističtějším) TDP 90W v roce 2016 těsně před ZENem. (samozřejmně do nové patice) vyráběné stále 28nm (?) výrobním procesem.
https://translate.google.fr/translate?s ... edit-text=
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Uvidíme co Carrizo, ale po těch chybách co ten slavný CPU team předvádí se Steamrollerem si člověk moc nadějí dělat nemůže. Jestli tihle samí dělaj i na ZEN/K12 tak potěš koště...In general Carrizo should have much less issues since most of it´s power management related features have already been used in Mullins.
The power management is similar to Bonaire, Hawaii, Tonga ... GPUs and that´s great. It is accurate, fast, malleable and most importantly: field proven.
The power management in Kaveri in the other hand tried to do the same, but it was more hardware based (same as Vishera, Trinity, Richland). AMD tried to "glue" the newer type of PM on top of that which of course was doomed to fail. Because of this there are many duplicate features in Kaveri PM which never agree and try to battle against each other.

No taky bych utekl, ale zrovna jsem měl možnost brát richland za polovic. Tak jsem si řikal, že Carizo už bude OK a půjde do FM2+ a ti zmrdi pak v FM2+ nechají jen Kaveri, kde si přetaktováním vůbec nepomůžu kvuli bugu.ArgCZ píše:oni na desktop totiž s APU z vysoka, mimochodem to je důvod proč jsem jim od toho utekl, udělal jsem ale dobře když to tak sleduju

Mno ale ten bug se projevuje pouze při použití iGPU, pokud máš ve stroji dGPU pak se Kaveri chová příkladně a je to z mého pohledu docela slušný CPU, zvláště po OC, Richland hrozně topí, kaveri je daleko "kultivovanější", ale holt na cokoli od Nehalemu výše to pořád ještě nemáMaor píše: No taky bych utekl, ale zrovna jsem měl možnost brát richland za polovic. Tak jsem si řikal, že Carizo už bude OK a půjde do FM2+ a ti zmrdi pak v FM2+ nechají jen Kaveri, kde si přetaktováním vůbec nepomůžu kvuli bugu.
V podstatě hry, který by na tom běhali pěkně, jsou neoptimalizovaný a těžce singlethread, takže na OC Richlandu budou hratelnější než na Kaveri.