No, vzhledem k tomu, že čekání na LG 31MU97-B mě přestalo bavit, tak jsem zkusil taky Benq BL3201PT.
Z mé strany naprostá spokojenost - rozlišení 3840x2160@60 sice není "pravé" 4K (4096 x 2160), ale tím asi negativa končí. U Benqu překvapila výborná homogenita podsvícení a na IPS velice dobré podání černé. sRGB režim, jas/kontrast/sharpness na 50/50/5 podává výborné barvy, přijatelná je i latence v "High" režimu. Polohovatelný stojan a jeho stabilita si v ničem nezadá s Dellem. Menu a ovládání je přehledné (a nakonec novým modelům Dellu podobné). I dálkové ovládání na kabelu je zajímavé, i když vcelku zbytečné, stejně jsem monitor 1x nastavil a nechávám být, třeba přepínání režimů nikdy nepoužiju. Ty různé "kreativní" CAD, film, noc mrví obraz a jsou vhodné spíše pro marketing..
Zajímavá (funkční!) Eco blbinka je automatické vypínání monitoru, když před ním člověk nesedí. Překvapivě dobře to funguje, i v naprosté tmě
Oproti Dellu 3008WFP mi o cca 60W klesla spotřeba.
Jinak Windows 8.1, 3840x2160 a 32" jdou k sobě dost dobře. "Metro" aplikace automaticky fungují v 200-250% zvětšení, Windows 8.1 rozpoznají dpi, zatímco desktop a legacy aplikace (třeba Photoshop) jedou ve 100% a je to přitom rozumně čitelné. V prohlížeči (IE11) jsem si nastavil 125% zvětšení a jsou to pěkné, ostré, vyhlazené fonty.
Super jsou programátorská IDE, s fontem na cca 14px se výborně pracuje; přepnul jsem si IDE dokonce z bílého pozadí na tmavé, protože separace barev a čitelnost písma je s "Retina" podáním lepší jak na předchozím 30" 2560x1600 Dellu.
Far Cry 4, DA:I - zde mimochodem GeForce Experience totálně selže při automatické optimalizaci nastavení hry u single GTX970/980 karty, třeba textury nastaví na "Low" či "Medium", dá se přitom hrát na High/Ultra. Po ručním nastavení to i single karta utáhne, antialiasing není nutno používat.
Celkově velká spokojenost, pokud dnes kupovat LCD, tak tento Benq se mi vzhledem k ceně / kvalitě / rozlišení jeví jako zlatá střední cesta.
Trošku je možná škoda nevyzkoušení LG 31MU97, ale ten má skladem jen Alza v ceně, která je o 2.500 Kč dražší než u CZC, což sponzorovat nechci. Navíc u 4096 x 2160 bych čekal dost problémů u her a černé pruhy na stranách.