Assassin's Creed: Unity

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Re: Assassin's Creed: Unity

Příspěvek od PaulCZE »

Ta pravá zábava v Unity nastane teprve až po dohrání hlavní příběhové linie, což je oproti předešlým dílům, především s figurujícím Altaïrem a Eziem, zcela opačná filozofie herního p(r)ožitku. Pointa této myšlenky? Aby byl herní charakter v boji (což je i v nechtěném případě hlavní náplní hry) trochu použitelný, je třeba vybavit jej dalšími schopnostmi a dovednostmi. Získávání expů pro jejich odemknutí skrze kooperativní mise není pro nováčky zrovna šťastnou volbou, kdy i při účasti více hráčů je úmrtnost nově příchozích docela vysoká. Příběhové mise jsou pro tento účel ideální, neboť jsou koncipovány tak, aby šly dokončit i s minimem upgradů, čili herní charakter lze tímto způsobem docela slušně vytunit. Pak si lze užít prvotřídní řežby v kooperativních misích, které jsou opravdu slušně provedeny. Pro začátek bych doporučil naškudlit peníze na alespoň trochu slušnou zbroj a především efektivní zbraň (např. katana za 25000 liver).
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

a co podle tebe nezvládnu ? v tom souboji neni nic co by v předchozích dílech nebylo snad, furt jsou nepřátele který counterovat, furt jsou ty kterejm uhybat a pak se trefovat, on je trošku problem že headshot z pistole nezabíjí třeba že

nebo proč bych jako neměl zvládat zmáčknout na každý žlutý světýlko Ečko ?
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

jezis nebrec :D misto E musis mackat jeste mezernik no booze
dark souls na tebe
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

je dobře že si ten příspěvek pročetl celej a díky tomu si mohl odpovědět maximálně k věci a přesně, to dokážu ocenit
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Připojím se tedy ke konZerVaci. Pokud ukazatel stavu zdraví protivníka zabliká žlutě, znamená to, že se protivník jal útočit, tedy nejefektivnější vykrytí nastane při jeho nápřahu. Vykrytí v tuto chvíli jej rozhodí natolik, že ho na chvíli ochromí a ty mezitím můžeš provést na nekrytého protivníka několik útoků. Je to hodnocená akce, Perfect parry, neboli Skvělé vykrytí a mělo by být za sto bodů přesvědčení.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

po přikoupení dalšího meče je to lepší, ale s těma royalistama nebo co to je za partu ty červený se furt bojovat nedá když sou 4

ono totiž když mi někdo v 18. století háže flashbangy pod nohy tak je to takový minimálně nepředvídatelný

1: Can you pick up bodies?
2: Can you pick up enemy weapons?
3: Can you fight with your fists (unarmed)?
4: Can you disarm enemies?
5: Can you select the hidden blade as your active weapon like previous games or is it automated now?
6: Can you whistle from cover?
7: Can you assassinate enemies with a sword (or any equipped weapon)?
Like in Black Flag, you can run up to an enemy and instantly kill them by running them through with your swords.

o
2- No
3- No
4- No
5- Unfortunately the hidden blade is automated and not usable in combat (except for killing incapacitated enemies).
6- No, but you can use cherry bombs to lure enemies.
7- It will automatically switch to the hidden blade when nearby enemies are highlighted in red.

taky dobrý
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Ano, mechanismy, které byly logické a racionální, byly vypuštěny a nahrazeny pravým opakem. Naštěstí to zde, zřejmě poprvé, funguje i v opačné rovině. Zajímalo by mě, zda-li jednotlivé Ubishit sekce jsou opravdu tak neschopné komunikace mezi sebou, že nedokáží unifikovat jeden systém a na něm zakládat další mechanismy všech vyvíjených dílů.

Vrcholem demence geniální úrovně je pak různorodost účinnosti střelných zbraní na základě úrovně protivníka. Protivník s jedním kundodélníkem dělá hráči DMG v podobě jednoho bodu synchonizace, kdežto protivník s pěti kundodélníky udělá s tou samou zbraní DMG 5.5 bodu synchonizace. Podotýkám, zmiňuju se o střelných zbraních, u chladných bych tuto rozdílnost do jisté míry dokázal pochopit.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Nechapu tenhle brekot. Nadava se, ze hry jsou detsky snadny, a když to autori stizej, tak zase ze je to tezky :lol: AC:U není nijak extra tezka hra a fakt nechapu kde te porad obklicujou ti nejvyšší protivnici :? Asi se motas tam kde nemas. Nemuzes jit na zacatku hned do ctvrti, kde na kazdym balkonu je strelec s musketou a všude vylevelovany protivnici, kteří zavolají všechny okolo. Obtiznost hry je dobře vybalancovana a není to aspoň detska obtiznost, viz. SoM, kde umřít bylo opravdu hodne tezky. Kazdopadne ke konci hry vesmes probehnu ctvrt se zabitim vseho okolo jak nuz maslem.
sefin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sefin »

Unity jsem hrál zatím jen chvilku. Ještě jsem ani nevylezl z té první části, protože mi klekl komp a mám to na opravě:-(
Ale byl jsem z toho nadšen a zároveň zklamán.

s těmi 7 body, které jsou zmíněné výše se totiž naprosto ztotožňuji.

Nemám problém s tím, že ve hře už není counterkill ani chain kill - to naopak vnímám pozitivně, ale vyřadit několik mechanismů, které k AC patří je naprostá blbost. Zrovna unarmed combat je strašně důležitý, jelikož třeba potyčka s kovářem mohla (a měla) být pěstní souboj a ne do sebe řezat meči.

už v té první části, když chci vybrat bednu tak mám 2 možnosti: všechny zabít a nebo to vybrat a pak rychle zdrhat. Což mi přijde komické, když na mě čumí stráž jak kradu z bedny, kterou má on hlídat...
Chybí mi tu více nástrojů abych mohl strážné někam vylákat a vybrat si to v pohodě bez jejich povšimnutí a případně pokud tam bude třeba jen jeden strážný, tak ho prostě zpacifikovat rukama.

Ale uvidím jak to bude dál, až si budu moci nakoupit výbavu atd, třeba se to v tomto ohledu zlepší.
MB:AS Rock Z77 Pro 3 | CPU: Xeon E3 1230-V2 3,3GHz |RAM: Kingston HyperX black 8GB DDR3 1600 | GK: Sapphire R290 Vapor-X OC | PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB + Kingston HyperX 3K - 120GB
sefin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sefin »

Tak jsem do Unity nalil už několik hodin. V příběhu jsem dokončil Sequence 5 - potřeboval jsem skill na odemknutí zámků (ten level 1 je moc málo :-) )

Ale po těch cca 12 hodinách, možná více. Mám z Unity velice pozitivní pocit.

Stále mi vadí, že tu není unarmed combat, ale zjistil jsem, že když nechci zabít tak stačí dotyčného zrubat a nechat ho padnout. Svíjí se tam pak v křečích úplně stejně jako když bych ho přidusil (non leathal takedown).

Když už mám bomby, tak tu máme i nářadíčko na distraction, takže je to ok.

Combat systém se mi líbí hodně. Mohl být samosebou ještě o něco těžší, ale zatím mi takto vyhovuje a je to jednoznačně krok správným směrem.

Coop mise jsou také výborné. Toto byl dle mého názoru také krok správným směrem. PVP MP byl také zajímavý, ale coop je výrazně zábavnější :)

Jedna věc mi ale vadí hodně a to jsou chybějící herní sloty. Dříve jsme měli 3 "profily" na 3 různě rozehrané hry.

Když jsem si chtěl hru zahrát znovu tak jsem si dal prostě znovu. Nahrávání vzpomínek z DNA menu mi nevyhovuje, protože jakmile to tu vzpomínku dokončí tak se to zase doloaduje jinam a roztrhává to gameplay.

Bral bych, aby tam dali možnost něco jako, že si nastavím, že chci hrát od vzpomínky X a pak pokračovat ve všech následujících.

No zatím to vypadá, že s unity příjemně zabiju desítky hodin:)
MB:AS Rock Z77 Pro 3 | CPU: Xeon E3 1230-V2 3,3GHz |RAM: Kingston HyperX black 8GB DDR3 1600 | GK: Sapphire R290 Vapor-X OC | PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB + Kingston HyperX 3K - 120GB
Loki5567
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Loki5567 »

Tak dneska jsem zase stáhl ACU a šel na to DLC a až na to že to není odladěný, je to vcelku podařené DLC. Jen bych se chtěl zeptat, zda to nějak navazuje na primární příběh či ne, ale 10.3. vyjde Rogue pro PC, tak asi sfouknu prvně ten :lol:
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //
sefin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sefin »

Tak jsem si chtel zahrat nejaky ten coop... NAT is strick... Kurnik mam optickej kabel s dl cca 25 mb a up cca 10 mb... Ping mam vsude cca 20...

Nemohl by tu nekdo napsat navod jak se nastavuji ty porty nebo co te? Jedine hry od ubi maji tenhle divnej problem. Muze mit net jakej chci, ale kdyz nevim co s tema portama tak je to jako mit vytacene pripojeni a nepusti me to ani do zadne hry stejne jako v ac3 , ac4 MP...
V tomhle jsou v UBI fakt naprosti kreteni.
3tp2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 3tp2 »

Já odehrál celkem dost coop misí a nikdy jsem problém s připojením nebo pingem neměl
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: Gigabyte B650 Aorus Elite Ax RAM: Corsair 2x16Gb Kit 6000Mhz DDR5 GPU: PNY GeForce RTX 5080 Triple Fan 16GB OC SSD: Kingston SSD FURY Renegade M.2 1TB PSU: EVGA SuperNova 750 G2 CASE: Nzxt H440 Monitor 27"OLED Gigabyte Aorus Fo27q2
sefin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sefin »

Tak to mas kliku. tenhle problem se resi i na ubi forech, ale jeste nikde jsem nenasel navod na ty porty "pro blbce".
Pro me je to totalni spanelska vesnice, takze jsem neschopen si to nastavit tak aby to fungovalo.:-(
Xele
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xele »

Prosím o radu. Měl jsem rozehranou základní hru (9 sekvenci). V jeden okamžik jsem se chtěl přesunout pomocí mapy resp. rychlého cestování zpátky na základnu, avšak zřejmě jsem omylem najel na ikonu, která spouští DLC Dead Kings. Toto DLC se mi spustilo a teď bohužel nevím, jak se vrátit zpátky do základní hry ve které bych chtěl pokračovat (nikde není možnost ukončit vzpomínku). Nesetkal se někdo se stejným problémem? Máte nějaký tip jak se vrátit do základní hry?
CPU: AMD Ryzen 9 9950X3D + DeepCool MYSTIQUE 360 ; MB: ASUS ROG STRIX X870E-E GAMING WIFI ; RAM: Kingston 64 GB (2x32GB) RAM DDR5 6000Mhz CL30 Beast Black EXPO ; GPU: GIGABYTE NVIDIA GeForce RTX 5080 GAMING OC 16GB ; SSD, HDD: 1x Samsung SSD 990 PRO M.2 - 4TB, 2x Seagate 4TB 5400, 1x Seagate 2TB 7200.14 ; ZDROJ: be quiet! STRAIGHT POWER 12 1200W ; CASE: Fractal Define R6 White ; MONITOR: Dell Alienware AW3418DW ; OS: Microsoft Windows 11 Home CZ (FPP)
Loki5567
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Loki5567 »

Xele píše:Prosím o radu. Měl jsem rozehranou základní hru (9 sekvenci). V jeden okamžik jsem se chtěl přesunout pomocí mapy resp. rychlého cestování zpátky na základnu, avšak zřejmě jsem omylem najel na ikonu, která spouští DLC Dead Kings. Toto DLC se mi spustilo a teď bohužel nevím, jak se vrátit zpátky do základní hry ve které bych chtěl pokračovat (nikde není možnost ukončit vzpomínku). Nesetkal se někdo se stejným problémem? Máte nějaký tip jak se vrátit do základní hry?
DLC musíš dohrát, potom se lze vrátit do staré mapy a pokračovat v klasické hry.
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //
Xele
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xele »

Diky za odpoved ale zjistil jsem ze nemas pravdu. Staci dobehnout k ikone "P" a odcestovat do Parize. Neni tedy nutne DLC dohrat.
CPU: AMD Ryzen 9 9950X3D + DeepCool MYSTIQUE 360 ; MB: ASUS ROG STRIX X870E-E GAMING WIFI ; RAM: Kingston 64 GB (2x32GB) RAM DDR5 6000Mhz CL30 Beast Black EXPO ; GPU: GIGABYTE NVIDIA GeForce RTX 5080 GAMING OC 16GB ; SSD, HDD: 1x Samsung SSD 990 PRO M.2 - 4TB, 2x Seagate 4TB 5400, 1x Seagate 2TB 7200.14 ; ZDROJ: be quiet! STRAIGHT POWER 12 1200W ; CASE: Fractal Define R6 White ; MONITOR: Dell Alienware AW3418DW ; OS: Microsoft Windows 11 Home CZ (FPP)
Loki5567
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Loki5567 »

Xele píše:Diky za odpoved ale zjistil jsem ze nemas pravdu. Staci dobehnout k ikone "P" a odcestovat do Parize. Neni tedy nutne DLC dohrat.
To je i pro mě teda informace, jsem to nijak nevymyslel tak jsem to dohrál a pak mě to pustilo ven, takže i Já díky.
Xele
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xele »

Chtěl bych se zeptat, zda-li někdo dohrál hru na 100% synchronizace. Mě k tomu zbývá nepatrný krůček a to ten, že nemám sesbírané všechny artefakty v trhlinách helixu (Helix rift). Dokonce už mě došla trpělivost a koukal jsem na internetu na mapy, kde by se měly artefakty nacházet. Bohužel byly jen na některých místech a cca polovina mi jich stále chybí. Nikde nejsou.
Na závěr poznamenám, že mám originál hru s patchem 1.05 ve kterém by už mělo být odstraněno, že zobrazování truhel a artefaktů je vázáno na plnění misí v doprovodných mobilních aplikací.
sefin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sefin »

Ahoj, artefakty v helixu jsou pruda a naprosta debilita ze strany UBISOFTU bez nabodu bych na to asi neprisel. Jsou totiz na urcitych mistech, ALE za jeden "run" se tam spawne pouze jeden jediny a to nahodne, takze pro sesbirani vsech je nutne to opakovat nekolikrat nez se zadari vsechny konecne posbirat. Muze se totiz klidne 3x po sobe spawnout ten, ktery uz mas...
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“