Mám doma Asus Maximus Hero VII stále ve 14 denní lhůtě. Na CZC se rozjela velice zajímavá diskuze
Pokud mě někdo převědčí, že je výhodnější jít do aktuálnějšího socketu tak desku vrátím a půjdu do toho.
Děkuji za vaše rady.

Ta i7 4820K je pasta že? Pokud bych šel do 2011 staršího tak bych si desku koupil novou. Třeba na aukru je tu, co máš ty nová po výměně. CPU klidně bazarovku, u toho se nemá, co posrat.PKBO píše:Hele upřímně ? V3 bych nebral protože tam zaplatíš 7 za desku, 12 dáš za CPU a za DDR4 zaplatíš 2x více než za DDR3...
Spíš bych šel do bazarové klasické 2011 - tam už se to vyplatí, budeš mít hi-end za cenu mainstreamu, protože za i5 s lepší deskou dáš dneska 10 000, já třeba tady v bazaru za 10 500 nabízím X79 UD5 + i7 4820K..
Takže je to na tobě, každopádně tu maximusku bych osobně vrátil a pořídil si obyčejnou Z97 za polovinu peněz (možná že by sis pomohl s touto deskou třeba o 100Mhz na CPU, to je ale tak všechno) to už raději ty 3000 dát do té 4790K - mnohonásobně líp využitý peníze...
Tak GPU bud nějaká GTX970/980 nebo počkám na nový od AMD. Jinak jsem to takhle měl v plánu, že koupím i5 4690K, ale bylo mi řečeno, že max. bazarovou jinak by se vyplatilo spíš tu i7 4790K taky bazarovou. Na aukru se zrovna dvě prodávají tak bych ji kdyžtak vzal pokud se cena nevyšplhá k 10000Kč.komancero píše:take zalezi k jake gpu , ja bych vzal 4690k a az casem nebude stacit tak bych koupil novou generaci cpu za rozumnou cenu a ne ted kupovat drahou 2011 aby to vydrzelo x let ,muzes jeste usetrit ,ze bys tu desku vratil a koupil levnejsi

Klasická nebo 2011v3? Ikdyž asi obojeDOC_ZENITH píše:Pche ! LGA2011 se vždy vyplatí.... i kdyby třeba jen pro ten pocit že máš něco víc, že jsi konečně v high-endu. I když upřímně, southbridge u skylake má mít 20PEG linek to už by konečně mohlo ber použitelné co se týče periferií, ale velká nejasná jsou zatim samotné CPU, architektura, výrobní proces a z toho vycházející frekvence na kterejch to bude běhat.

Jojo omlouvám se, zjistil jsem to deset minut po odesláníPKBO píše:seane všechny procesory do socketu 2011 mají pájku, pasta je jen u 1150/1155...
Však na tom aukru tu samou desku prodává zase Obr, já jí od něj kupoval v říjnu nebo kdy no.. Má je tam pravidelně okolo těch 4k, já za ní chci 3300.
i7 otevřenou budu nějakou příští týden mít, nevim jestli haswell nebo haswell refresh ale hlavně jí po mě chtějí už asi 4 lidi...
Právě ty ceny těch CPU do 1150 jsou přestřelený, jak prase.DOC_ZENITH píše:Já jsem si dělal srandu (i když sám vlastnim tak 80% svého HW hlavně pro dobrej pocit a proto že je to koníček). LGA2011v3 se vyplácí kvůli možnostem upgradu, kvůli tomu faktu že je to to nejsilnější a půjde tam broadwell-E. I stará 2011 se vesměs vyplácí když se sežene za slušnou cenu deska a CPU, furt citelně lepší jak cokoliv do 115x. Když se kouknu na ty ceny novejch 1150 hlavně ta I7 tak se mi chce víš co... za takovou cenu už seženejš skoro 6 jádro do 2011.
Co se týče potenciálu do budoucna tak tam jde hlavně o architektury. Kdyby jsi se trefil ogeneraci dále a místo Core2 quad jsi měl Nehalem, tak tam skutečně potenciál byl obrovskej a mohl by jsi na tom spokojeně jet ihnu dodnes...

Ramky staci? Jsou tam jeste s tim lepsim chladicem, ale rekl bych, ze zbytecnost.Mr Lucas píše:Desku od Asusu