Co vylepšit na mé sestavě ?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Qeery
Černá karta
Černá karta

Co vylepšit na mé sestavě ?

Příspěvek od Qeery »

Dobrý večer,

Ve čtvrtek jsem si objednal do mého staříka novou grafickou kartu. Moje předchozí byla HD6670. Která mi už nestačila. Tak jsem se díval po nějaké do 3 000,- a v podstatě mi všude doporučili MSI R7 260X, tu jsem tedy objednal. A nedokážu pochopit, že v některých hrách mi příjde, že je ještě slabší jako ta HD6670. Která byla s DDR3 paměťmi, takže opravdu slabá.. Jako ano, na HD6670 jsem WatchDogs nerozjel na HIGH 30FPS či ULTRA 20FPS. Ale v hrách jako je CS:GO, Minecraft, Unturned, Euro Truck Simulator 2.
Mi příjde, že grafika prostě je slabá. Napadlo mě, že by to mohlo být příčinou slabý procesor, zdroj a nebo ovladače.
Ještě pro ujasnění. Můj počítač má v sobě následují komponenty.
CPU : AMD PHENOM II X6 1045T
ZK : ASROCK N68C-S UCC
RAM : KINGSTONE 4GB 1600MHz
PSU : Eurocase 450W
+ monitor T220HD, který má 1680x1050
to je nejspíš vše potřebné.. Co potřebujete vědět.
Zdroj je starý nejspíše 2 roky. Ano, koupil jsem špatně.
A zpět k grafice. Minecraft mi běžel na stabilních 120+FPS na plné nastavení. A teď mi to jede kolem 80-120 a dropy třeba na 30FPS či i méně. Samozdřejmě, když se podívám do nebe, tak 300-400FPS.
Dost by mě zajímalo, co tedy na PC vylepšit, aby mi zvládlo Minecraft, Euro Truck Simulator 2, CS:GO, a novější hry, které mají vyjít například GTA V.

Díky moc.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Co vylepšit na mé sestavě ?

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Koukej, takhle....

Grafika : Ano je HW velice slabá, ale rovněž také CPU limited.
Deska : Hrůza, na téhle si moc nezataktuješ, je možná že bude throtlovat na defaultu.
CPU: Starej Phenom II, sice 6 jader ale jen 2,7Ghz 95W model. Na dobré desce by šel hodně přetočit, ale tu ty nemáš.
RAM: OK, ale už začíná bejt málo, dnes je ideál aspoň 8GB.
PSU: Tragédie, okamžitě vyměnit.
Monitor: Tragédie, 6-bit TN, moc horších obrazů neni.

Takže co k tomu říci.... v tvém PC neni 1 konkrétní součástka co vyměnit co by je spravila, je to celkem splácanina šrotu, bohužel, ideální by bylo jej rozprodat na díly, něco se ještě za pár korun prodá (třeba CPU) a postavit novej stroj na bázi LGA1150.

Druhá alternativa by byla sebarat lepší zdroj, desku a taktovat CPU, ale je to kompromis kterej nikam nevede, resp vede maximálně k AM3+ platformě která je výhledově nic moc, resp pomohl by jsi si ale zároveň by jsi se zahnal do další slepé uličky.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“