Lumia - zkušenosti, rady a INFO

Mobilní telefony, PDA a MDA zařízení.

Moderátor: CageJ

AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Lumia - zkušenosti, rady a INFO

Příspěvek od AllowedCry »

synchronizované sem měl emaily od MS i google. Dále jsem používal IM+ na icq, fb, skype chat a nevím co všechno, samozřejmě je možné, že ty dva dny jsem ani jednu z těchto služeb nepoužil, ale teď, když mám aktivně zapnutou biď jen ten skype, tak se stejně po čase uspí.

WP8.1 Byli a jsou pro mě zklamání, proto doufám, že WP10 svou reputaci napraví.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
Jirka_T
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka_T »

Zajímavé, mám opačnou zkušenost. Win pro mobily se mi začaly líbit až od verze WP8. A WP8.1 je ještě o generaci dál...
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Líbit ano, vše šlape jak má, až na ten multitasking, který zvládalo mé prastaré evo 3D líp, což mě trošku naštvalo.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

AllowedCry píše:Jsem celkem zvědavý, jak se MS povede systém odladit na modely s 512MB RAM. Ty už tak bombasticky nelítají na samotných 8.1. I když ani o 1+GB zařízení se to říct nedá. Multitasking je stále téměř nefunkční a je to dost nepříjemné, když se po 20min v klidném stavu musí obnovovat blbý skype.

Když si vzpomenu na svou blbou lumii 800 s WP7.8, tak tam mi 2 dny na pozadí běžel real racing 2, než jsem ho vypnul a když jsem ho onehdy zapnul, tak se nic neobnovovalo, stále sem měl stopku uprostřed závodu.
na 4-jadrach to funguje skoro bez.. na takej S800 v L930 nebol problem po dobu co som ju mal doma... skype bol obnoveny do sekundy..
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 2060; CoolerMaster ML500; AMD RYZEN 3600X, NOCTUA NH-D15, ASUS STRIX B450-F GAMING, SuperFlower GK550, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Jirka_T píše:Zajímavé, mám opačnou zkušenost. Win pro mobily se mi začaly líbit až od verze WP8. A WP8.1 je ještě o generaci dál...
taky tak. Windows Mobile 6 byly OK, ale bylo vidět, že to byl systém s prastarou filozofií a nehodil se na smartphone. WP7 byly sexy, ale pro mě trpěly ukrutným množstvím omezení, takže jsem se jim nakonec vyhnul. WP8 byly lepší, ale pořád ne tak zajimavé. až s WP8.1 se daly považovat za dospělý systém s vyřešenými dětskými nemocemi. byť multitasking považuju pořád za největší otravnost kterou WP má, čekat na několikasekundové Obnovuji... je hlavně u instant messengerů vážně k nepochopení :|
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Presne tak. Ano obnovi se to za sekundu dve, ale i tak je to otravnea obcas se to zasukuje a trva to dele.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no, občas hlavně na pomalejších datech to při spuštění appky přes notifikační centrum nestíhá a systém tu appku radši sestřelí, což je sice pozitivní pro chod systému, ale uživatel musí trapně aplikaci znovu spustit. tohle chce opravdu pořešit.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ještě k WP8.1 - dneska jsem shodou okolností dělal factory reset Lumie 920 s Cyanem, takže jsem měl možnost si osahat, jak to funguje. po resetu samozřejmě zůstane poslední verze firmwaru, nedochází k downgradu na verzi, kterou dostal telefon od výroby.
zálohování funguje skoro dokonale, po resetu člověk jen nastaví jazyk, připojí wifinu, nastaví pár detailů a připojí se k MS accountu, následně se natáhne prakticky všechno ze zálohy - rozložení dlaždic na domovské obrazovce, skoro veškerá nastavení, tapety atd. co se neobnovuje jsou fotky a videa - ty jsou zálohované na onedrivu, ale po resetu je třeba je do telefonu natahat zpátky ručně přes onedrive appku. blbé je, že v ní není "select all", při hodně fotkách je zdlouhavé všechny vybírat. při prvním spuštění ani neexistujou podsložky "camera roll" nebo "uložené obrázky", takže onedrive appka je nemůže rovnou vložit do původního umístění - nevšiml jsem si, jestli umí vytvořit složku, ale holt jsem vycvaknul jednu fotku a uložil jeden obrázek z wallpaper appky a složky se vytvořily.
hudba se automaticky nezálohuje vůbec (pokud ji člověk má na onedrivu, tak si ji tam dal ručně), takže nejlepší je natáhnout ji do telefonu přes desktop app.
po prvním startu se začínají znovu stahovat všechny aplikace, které na telefonu původně byly, včetně nastavení - ale i tak je u každé třeba znovu projít "první spuštění" a samozřejmě znovu vložit přihlašovací údaje k účtům.
co mě trošku zarazilo - automaticky se nenahodily zpátky Here Maps a Here Drive+, které byly v telefonu z výroby, ale po resetu bylo třeba je znovu nainstalovat ze storu.
suma sumárum, zálohování a obnova má svoje chyby, ale funguje velice slušně, co se nezálohuje se dá relativně snadno doobnovit ručně. ještě doladit onedrive app, aby se dalo do telefonu nalít zpátky všechno, a bude to perfektní.
Pfizer & Moderna inside
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Stava se nekomu na Lumii ze mu padaji aplikace?

Resp stava se mi nekolikrat tydne na Lumii 920 ze treba chci pustit hudbu, fotky nebo whatsapp a objevi se nacitani, nacitani....a nakonec to spadne do home obrazovky, takze se pozadovana aplikace vubec nepusti. A musim zkusit treba druhy, treti pokus, nez najede.

Je vadny kus? pomuze hard reset, nebo je to na WP8.1 bezne?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
KubasCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KubasCZ »

Mám L925 a toto se mi stane 2-3x do měsíce u Messengeru od FB.. Ale tam to vidím na chybu aplikace, postupnými update se ta četnost pádů snižuje.. Jinak hard reset bych zkusil..
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D, MB: MSI MPG X570 Gaming EDGE WIFI, GPU: MSI RTX 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC, RAM: Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX, SSD: Intel 530 240GB, Samsung SSD 970 EVO 1TB, HDD: WD 750GB, CASE: Akasa Venom Toxic, PSU: Seasonic S12II-620 620W, MONITOR: 27" LG ultragear 27GL650F-B IPS + 27" LG UltraHD 4K + 24" Dell U2415 IPS, ZVUK: Microlab Solo6c + Sony Noise Cancelling WH-1000XM5, Klávesnice + myš: Logitech MX Keys + Logitech MX Master 3S, OS: Windows 11 Pro, NAS: Synology DS216j
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

hard reset je celkem doporučené řešení, pokud máš zapnuté zálohy všeho, tak prakticky o nic nejde. mně na L630 občas spadne nějaká aplikace, která dlouho něco načítá a pak jí buď dojde paměť, nebo systém usoudí že se zamyslela na moc dlouho. ale zatím se mi to stalo asi jen v extrémních případech typu dlouhé listování wallpaper aplikací (asi přetekl nějaký buffer a došla paměť) a listováním source obrázků v HDR Photo Camera (asi tentýž případ).
Pfizer & Moderna inside
Odpovědět

Zpět na „Mobilní telefony a PDA/MDA“